Bardsung

Dungeon crawler od Steamforged Games - tvůrců Dark Souls, Resident Evil 2+3, Horizon -Zero Dawn.

Zbývá 15 dní, zafinancováno v pohodě, v tuhle chvíli necelých 3000 backerů.

https://www.kickstarter.com/projects/steamforged/bardsung?ref=recommendation-projectpage-footer-2
11.11.2020 20:18:07

Už neee....
Proč mi to děláte? Super téma, hezký vizuál, parádní miniatury, otázka je, jak to bude herně, ale nemuselo by to být špatné a podle mě i velice slušná cena.

Ale mám teď na cestě Zerywii a příští rok bude (snad) Trudvang, ne že by se na to nenašly peníze, ale kam to pak skladovat a kdy to hrát. Takže se se sebezapřením budu muset ukrotit :-D

11.11.2020 22:20:23

Ellenar
Proč to dělám?No abych přesně v tomhle rozhodování nebyl sám ????
Zerywia možná do konce roku, Salomon po novém roce, další věci na cestě, Nová Aetas zejtra končí Dungeon Universalis s těžkým srdcem brát nebudu.
Objeví se tohle a přesně,jak píšeš.. téma zajímavý,minis nejsou prckove 28 mm, což se teď nehezky objevuje,cena taky celkem ok vzhledem k obsahu.. už teď si kousu nehty a to jsem jásal, že letos z KS beru jen dvě hry????

11.11.2020 22:44:45

backnuto
Ach jo. Musím taky začít filtrovat. Není čas hrát tolik her. Také jsem s těžkým srdcem vzdal Aetas, ale po Hell a Nemesis, The Thing už prostě další neeee. Ale tuhle zvážím. Není to tolik a vypadá fakt dobře. No dobře. Letos je to fakt poslední. :)

Bohužel vypadá to, že budou chrlit teď nové a nové hry. Ono, herní mechanika se někde částečně zkopíruje a lehce upraví. Vybere se téma a zaplatí se 3D skulptor, kterých už začíná být dost že vytvoří super detailní figurky, aby to vypadalo lákavě. Na příběh se nejme zvučné jméno. No a máme tu další hru a šup na Kickstarter. Přihodí se neoprenová podložka, pár setů hezkých kostek a případně další drobnosti a máme to.
A to už nepočítám ty co opráší pár let starou pecku co mají ve svém portfolio, udělají upgrade a přidají rozšíření.

Vychází toho teď tolik, že fakt není problém do deskovek ročně zahučet kilo. Jenže pak abych si otevřel hernu. Padesátka epických deskovek a sejdeme se když dobře jednou či dvakrát do měsíce. Hrát je pořád co.

Tedy za mě už je důležité nehledět jen na hezké figury, ale aby ta hra byla fakt něčím unikátní. Herní mechanikou, zpracováním a zajímavým poměrem cena-výkon. Tím se to pro mě sníží ročně tak na 3-4 hy řekněme po 5 000 Kč a to už vidím jako reálné obětovat 1500 Kč měsíčně do deskovek.

Sorry za mé povzdechnutí. :)

12.11.2020 00:52:47

Máte recht
Přesně jak píšete. Do tohoto nepudu, ale lákavé to je.
Snažím se nemít doma herně moc podobné hry. Nechávám si jen to, co hraju často, srdcovky a nebo nějaké unikátní pecky.

12.11.2020 01:52:45

Steamforged Games
Byl bych opatrnej. Pokud vím, hry od této firmy nemají zrovna nejlepší pověst...

12.11.2020 13:38:28

Steamforged
No, rozhodně mají pověst rozporuplnou, ale zjevně je to hlavně u her s licencí (i když Resident Evil 2 se jim asi docela povedl). Tohle je jejich vlastní dílo (jako Godtear), kde si můžou dělat víc, co chtějí, zároveň mají už docela velké zkušenosti, mohlo by se to tedy opravdu povést.
Bohužel zatím není rulebook, nicméně z dostupných informací to pro mě vypadá rozhodně zajímavěji než zmiňovaná Nova Aetas nebo Zerywia. Dungeon je procedurálně generovaný, bojový systém se zdá dostačně jednoduchý, ale umožňuje zajímavé kombinace, mělo by se to vybalit, do 5ti min hrát.
A zjevně tomu docela věří, když si nasmlouvali mimo jiných Ian Livingstona a Jonathan Greena jako spolupracovníky.

13.11.2020 22:30:39

Livingstone
bude super, pokud na tom bude mít podíl.
Vypadá to podobně jako WH quest z 95, i když jsem ho neměl možnost zahrát, tak podle videjí mi to je hodně mechanicky povědomé. Akorá mi tu chybí nějaká settlement část, kde by se mohli postavy vybavit.

edit:
tak už tak našený nejsem. Lore je jako nový SG, který vlastně odhaluje proř jdu do dungeonu, a nějak se mi nelíbí sculpty, které jsou takové mechanické trpasličí potvory podobné jako v Elder Scroll (?).

13.11.2020 23:57:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybavení
Vylepšování postav je vyřešené docela chytře - za expy vylepšuješ statistiky nebo přidáváš dovednosti. A jinak je výbava omezena jen na zbroj a zbraň s tím, že každá postava může mít jen 2 kusy, ale i v kombinaci zbroj, zbroj či zbraň, zbraň. Jelikož chcou mít poklady náhodné a systém vyvážený a jednoduchý, tak člověk nachází drahokamy, které dává do vybavení s tím, že lepší vybavení může mít víc drahokamů. Vylepšující drahokamy se tak hodí všem a neřešíš, že jsi s kouzelníkem našel dva obouručáky

14.11.2020 14:54:23

Vybíráme z Bazaru

Star wars the deckbuilding
Star wars the deckbuilding
Akt. cena: 520 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas