Ascension: Tactics

Mix klasického deckbuildingu a figurkového skirmishe.

Early Bird 24 hodin - vaše jméno bude uvedeno v pravidlech. To je vskutku lákadlo...

https://www.kickstarter.com/projects/ascensiontactics/ascension-tactics-the-deckbuilding-miniatures-game
7.7.2020 17:18:28 | Upraveno autorem (porovnej)

...

Mně se to líbí. Mám Ascension rád a navíc mě baví, když deckbuilding slouží ještě nějaké další mechanice a nezůstává jen u hromadění bodů. Mám jen jediný problém - ty původní ilustrace karet mi přijdou daleko lepší a originálnější, než ty nové. Ale taková už je doba...

7.7.2020 18:49:02

Olney
Souhlasím. Přijde mi, jako by zradili svůj vlastní styl. Ale jestli to bylo pro polovinu hráčů odrazující, tak se jim nemůže nikdo divit, že šli více mainstreamovým neurážlivým, ale ani nijak zajímavým směrem. Přeci jen KS je o tom získat v kampani co nejvíc peněz to jde.

7.7.2020 19:52:05

Havelock

Přesně tak. Já ty nové obrázky nakonec překousnu, ale mrzí mě to, protože první Ascension jsem si koupil vlastně především kvůli výtvarnému stylu.

7.7.2020 20:49:32

Ilustrace
Souhlasím, původní karty jsou krásné, nový styl se mi nelíbí. Jinak ta kampaň mi příjde naprosto amatérská – moc dlouhá, early bird na dvě věci, další SG nasadili na 300k (!), zpětná kompatibilita samozřejmě není a celkově je to trošku drahý špás.. :)

8.7.2020 07:51:00

Azalin
Tak s tim bych si dovolil nesouhlasit.

Ten vetsi odstup na dalsi SG je kvuli tomu, ze je to figurka a ne karta. Vyrobit figurku stoji mnohem vic nez kartu.

Amaterska mi kampan vubec neprijde. Komunikujou dost rychle a naslouchaj, co si backeri mysli a podle toho se jim snazi jit vstric. Ted napriklad vyresili platbu DPH pro UK a EU.

Zpetna kompatibilita je s prominutim taky nesmysl. Je to jina hra ze stejneho universa. Vybrali klicove karty a pozmenili je pro potreby novych hernich mechanismu. To je jako kdyby se reklo proc neni kompatibilni Star Wars Rebelie a Imperial Assault, nebo X-Wing. Stejne universum, jina hra.

Cenove mi to prijde naprosto adekvatni. Jen to postovne 35 USD je fakt moc. Ale to je dan za Kickstarter. Ve dvou uz by to bylo ok.

8.7.2020 14:57:02

Havelock
Dobrá dobrá, zpětná kompatibilita se asi nedala předpokládat, i když potěšila by.. :) Vyrobit figurku sice stojí víc než kartu, stretch goaly jsou většinou stejně jenom habaďůra, jak zajistit hype.. :) Komunikace je fajn, ale kvalitní kampaň nedělá..

8.7.2020 16:02:41

Azalin
S tim, že SG jsou jen hype naprosto souhlasim. Ale s tou komunikací ne. Právěže většina těch nejlepších KS byla oceňovaná právě pro ten přístup k lidem, že poslouchali a změny zařadili poměrně rychle.

Nejlepší KS, co jsem zažil, byl Mythic Battles Pantheon, kde byl hyperaktivní chlapík, co odpovídal na všechno a každej druhej den byl stream, představování nových prototypů figurek atd. Prostě tím úplně žil a lidi si ho natolik oblíbili, že u další hry (Joan of Arc) si vyžádali jeho figurku jako hospodskýho v taverně The Good Place, což řikal pořád dokola. A tohle nadšení má autor Ascension Tactics dost podobné.

Zajímalo by mě, co ti na kampani přijde amatérské. Třeba to jen nevidim. Mě se moc nelíbí to poštovný, ale na tom se prej pracuje. To mi přijde trochu divný, protože přece nejdu na trh s nepřipravenou věcí s tim, že se to za chodu nějak domyslí, ale tak asi KS v jádru funguje.

EDIT: Teď navíc vyslyšeli chat a budou měnit barvy podstavců pro lidi s problémem rozlišit některé barevné odstíny. Za mě velké plus. Ale asi to ukazuje, že nad tímhle moc nepřemýšleli :D

8.7.2020 16:58:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Havelock
Doporučuju kouknout na tohle video, týpek mi mluví z duše (a podle komentářů hodně lidem): https://www.youtube.com/watch?v=gO6AWgYLmKk

Nesmyslná cena, nesmyslné rozestupy stretch goalů a hodně špatnej playmat... prostě amatérská kampaň.. :)

12.7.2020 22:09:16

Azalin
Na video jsem se podíval a pominu-li, že půlku času se jenom omlouvá, že je negativní, tak už teď to video je docela zastaralé. V době natáčení ale jistou pravdu měl.

Předražená cena - vzhledem k jiným řadám Ascension, kde jsou jen karty: ANO, vzhledem k jiným figurkovým hrám na trhu: nemyslím si - cenová hladina všech deskových her šla postupem času dost nahoru. Třeba kdyby až v současnosti přišli na trh Osadníci, nestáli by 1000, ale tak 1300-1500 CZK. A je to jen o tom, jestli jsou lidi tu cenu ochotni zaplatit. Ukazuje se, že ano. Tak proč by si vydavatelé neukosli větší sousto koláče, když si nikdo nestěžuje. I knihy zdražujou...

Velké rozestupy mezi stretch goaly - v době kdy video točil: ANO - tam byl úplně nesmyslnej skok, ALE hned další figurka byla zase hodně blízko, aby to vykompenzovali a zrychlili. Reagujou na zpětnou vazbu pozitivně. Teď už jsou ty rozestupy celkem ok.

Ošklivej playmat - ANO, ALE pracuje se na vylepšení. Tohle je jen prototyp. Oslovili lidi, aby jim pomohli najít inspiraci, jak by chtěli, aby to vypadalo.

Taky oslovili lidi, aby jim navrhli jaký postavy by ve hře chtěli vidět. Jasně může to bejt gesto jen k rozproudění komunikace a nadchnutí lidí a přitom nic z návrhu nemaj v plánu použít, ale ten pocit z nich nemám. Přijde mi, že opravdu poslouchají a utvářejí hru k podobě, jakou chtějí lidi. Dál teď taky přidaj do hry kartonový standees na žádost několika lidí (jako social stretch goal).

Co mě štve, je to poštovný. To je prostě hodně, ale ještě je dost času na to si to před koncem rozmyslet.
Zbývá ještě hodně času a myslim, že nakonec to tak špatný nebude, jak někdo sýčkuje. Pokud je to pro mě ok, proč bych se měl řídit podle někoho, pro koho to ok není? :)

12.7.2020 23:08:42 | Upraveno autorem (porovnej)

herní plán

Ten herní plán je opravdu ošklivej, ale nějak se nemůžu zbavit dojmu, že to udělali schválně, aby se na něco mohla snést vlna kritiky a oni na to pak mohli pozitivně zareagovat. Oproti grafice karet a provedení figurek mi plán totiž přijde jak z úplně jiný hry.

13.7.2020 11:56:07

Dneska konec
Tak jsem se na to těsně před koncem vykvajznul. Je to prostě deckbuilding a navíc hejbete figurkama. Asi možná dobrý, ale vlastně to neni to, co hledám. Pravděpodobně by to hodně rychle šlo do bazaru a s tim poštovnym, jaký tam je, by to byl hodně ztrátovej pokus/omyl.

6.8.2020 19:22:02

Late Pledge
Ahoj, nebackoval to prosím někdo ?
Měl bych zájem o New Add-On: Champion Cards pro klasický Ascension za 15USD. Brno.
Díky

22.11.2020 10:02:18

Vybíráme z Bazaru

Hustá mela + malé rozšíření ovce
Hustá mela + malé rozšíření ovce
Akt. cena: 199 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas