Agemonia

Dnes začne pro mě nejočekávanější kampaň tohoto roku zde https://www.kickstarter.com/projects/lautapelitfi/agemonia

 Jedná se o dobrodružnou hru, kde se skupinou hrdinou procházíte 30+ scénářů (hrají se na “knize” jako např. Jaws of the Lion) a postupně odhalujete příběh, který se odvíjí hlavně během jednotlivých scénářů. Hrdinům přibývají schopnosti, můžou si vybrat profesi (bylinkář, kovář, …) a specializaci (u ze začátky typické zlodějky se dá rozhodnout pro dráhu čarodějnice nebo vražedkyně), získavají reputaci u frakcí, vyrábějí a nakupují vybavení…

Kdo váhá, doporučuji vyzkoušet Tutoriali 1-3 na Tabletop Simulatoru (TTS) nebo na Tabletopii. Jsou tam drobné neaktuálnosti (v Tabletopii má být focus akce jen +1 kostka, v TTS jsem nenašel pravidla pro scénáře), to se asi v průběhu kampaně opraví. Jsou to opravdové tutoriali, kdy postupně příbývají pravidla v rámci scénářů, které jsou zajímavé a dávají smysl. Krásně udělané. Ochutnávka, co bude po scénářích je  zde https://boardgamegeek.com/thread/2719795/after-tutorials

Zajímá-li vás lore, je na stránce agemonia.com a o každém hrdinovi je pěkně namluvená Audiokniha na  https://www.youtube.com/channel/UCQap6NhgmLxw77OyEMKMlSQ

Hra by měla být později dostupná i v retailu, stojí za ní vydavatel Eclipse, kampaň by měla nabídnout podobně výhodnou nabídku jako byla Eclipse 2.edice.

7.9.2021 14:00:51 | Upraveno autorem (porovnej)

vypadá to velmi zajímavě.

je šance, že by tato hra byla vydána v cz verzi?

7.9.2021 14:25:18

Ta výhodná nabídka oproti retailu je jaká ? Že je to teď levnější ? Nebo tam jsou/budou nějaké exkluzivity jako v Eclipse, které se pak dají dokoupit jen u vydavatele ?

Kdyby se jednalo jen o cenu, tak ta se stejně smázne tím, že je cena bez VAT a poštovné pro core ne zrovna levné. Pak by se možná vyplatilo počkat na retail, kde odladí v 2. printu chyby, bude víc recenzí, nebo případně nějaké  české vydavatelství ohlásí lokalizaci (tyto hry teď frčí…)

7.9.2021 18:06:00 | Upraveno autorem (porovnej)

Mělo by to být levnější, ceny se už dají najít na stránkách vydavatelství. Když člověk srovná KS Eclipse vs retail, tak ta úspora byla fakt veliká. Tady to bohužel tak super není. Poštovné je vysoko, nicméně garantují, že to je strop (na rozdíl třeba od Isofarian Guard) a může být případně nižší, budou ho účtovat těsně před odesláním. 

Trochu jsem si započítal, jak to vychází za předpokladu, že se odemknou aspoň plastové žetony (v retailu za 20Eur) a v retailu to bude o 15% levnější (a ceny se nezmění) vs jejich stránka a poštovné zdarma. Pak ten core pledge je nastejno. Pokud člověku stačí kartonové žetony, tak hůř (neodemknou-li se další SG).

Zajímavější je ten core+minis. Addony slevy naopak nemívají (opět viz Eclipse), v retailu ty miniatury budou za 99+Eur. V tom pledgi za 68.5 (včetně VAT+poštovné).

Dá se uvažovat o Sundropu, který se bude po KS špatně shánět.

Ten all-in zabíjejí obaly, jelikož v této hře se míchají jen karty iniciativy, zranění a osudu, stačí tedy obalit cca 50karet?.

Z addonů je největší sleva na kostky (40%), zbytek 20% (po započtení DPH). 

Herně vím, že neriskuji - ty tutoriali jsou fakt super, doporučuji vyzkoušet.

České vydání bych neočekával - pokud takto lokalizačně náročné hry neudělají na KS aspoň několik milionů, což tady nevypadá, tak se toho nikdo nechytne.

Zatím se kloním ke core+minis+Sundrop a pak prodat miniatury se Sundropem.

8.9.2021 11:09:02 | Upraveno autorem (porovnej)

Já jdu osobně do Core pledge bez miniatur. Hru jsem zkoušel asi před půl rokem na TTSku (tehdy tam byly ještě jen 2 scénáře). Je to přesně ten typ hry, který mi sedí a není v ní D20, jako v Chronicles of Drunagor nebo Arydii, která pro mě hru vždy naprosto zabíjí (široké uniformní vs normálnější rozdělení). Miniatury mi přijdou průměrné, když je porovnám s ostatními mini-heavy deskovkami, takže tady s klidným srdcem zůstávám u standees.

Ad poštovné a VAT: Pokud jsem to dobře pochopil, tak poštovné uváděné na KS stránce je už včetně VAT, proto je tak vysoké (38 EUR za Core pledge). Takže ve výsledku to není s tím poštovným až tak špatné.

14.9.2021 09:52:08

Podobně jako Kadaver - mně se ty miniatury moc nelíbí a standee mi v tomto případě přijdou jako lepší řešení. 

Za mě fakt nevím jestli počkat na retail. Na BGG jsem si všiml poznámky od vydavatele: “We understand that shipping costs on top of the VAT is a big turnoff for Europeans. We are in process to find out better shipping / end delivery processes for Europe to get the final total a better deal. We hope to have something for you later next week on this.”

14.9.2021 10:59:49

Ověřoval jsem to poštovné, taky mi to vrtalo hlavou a je to opravdu včetně VAT.

KS stránku pořád předělávají, nějaké SG dali jako “direct exlusives”, což znamená, že časem budou pravděpodobně k nákupu bokem jako u Eclipse. Dokonce vytáhli 1 hrdinu z retail verze, tedy nově retail bude obsahovat 5 hrdinů místo původně plánovaných 6ti.

No nevím, jestli to pomůže, doufám, že ty změny dělají po nějaké analýze v čem je problém - tedy jestli ví, zda jim na to lidi málo klikají, nebo se jim to nelíbí a nebo KS nabídka není uspokojující. S tím poštovným myslím nic neudělají, je to na dolar stejná nabídka, jako měla Arydia, když porovnávám core+mini pledge. Leda by na poštovné dali slevu jako Arydia, pokud rozumně nacenili MSRP, tak tam mají pořád velkou rezervu. Core mohli dát za $99 místo Eur a stejně by jejich margin byl víc než 2x oproti retailu. Já bych rozhodně uvítal, kdyby zlepšili KS nabídku než zhoršovali retail.

Pro zajímavost jsem se koukl na jejich dřívější KS na novou verzi Eclipse (pod hlavičkou Kolossal games). Tehdy vybrali hodně, ale během kampaně stejné stesky jako teď - moc drahé, SG nic moc a zjevně se počítalo s větším úspěchem. Doručení se o rok protáhlo (standard), komunikace nic moc až špatná, takže v této kampani jim to moc nepomáhá.

15.9.2021 23:26:43

Tak se to trochu rozjelo. Bude to první hra, kde si pořídím Lore book, nestojí moc a je obrovský. Vůbec mě fascinuje množství příběhů a propracovanost toho světa. Na BGG udělali pár shrnutí o hrdinech a jejich rozvoji:

https://boardgamegeek.com/thread/2728246/agemonia-heroes-gallery

A o nepřátelích:

https://boardgamegeek.com/thread/2728248/agemonia-enemies-gallery

Ty miniatury mi takto zblízka přijdou docela rozplizlé, skoro žádná textura, nabarvené přitom vypadají docela pěkně.

22.9.2021 00:31:37

Moc jsem tu kampaň v poslední době nesledoval - zeptám se proto na pár věcí:

Poštovné tedy nesnížili jak dříve naznačili v komentářích ? 

Jediné co udělali, aby to bylo přitažlivjší je, že tedy některé věci přesunuli pod “KS direct exclusive” ?

Poštovné je tedy včetně VAT, ale samotná hra bez VAT který se bude doplácet v PM ?

Všiml jsem si, že uvádí MSRP 129 euro, mám takový pocit, že dříve to bylo 159, nebo si to s něčím pletu? To je kvůli tomu, že tam osekali ty direct exclusive věci? A to MSRP je včetně nebo bez VAT ? :-)

23.9.2021 08:11:33

Poštovné nesnížili a pokud se nerozhodnou ho dotovat, tak jej ani nesníží. Je ale včetně DPH, DPH z pledge se bude platit v PM.

Vyloženě vytáhli 1 hrdinu do direct exclusive, jinak označili nějaké SG jako direct exclusive, což spíše v plánu bylo. Po KS to budou případně prodávat u sebe na eshopu (podobně jako např. Mindclash). Už se tam odemykají nějaké další SG, možná to nakonec na těch 400k+ dotáhnou.

MSRP je uváděná bez DPH, proto 129eur, na svém eshopu mají hru předběžně uváděnou za 159eur (to je pro finskou DPH 24%). 

23.9.2021 10:56:49

Ke konci října se rozjel PM, který bude na konci listopadu končit, cena se má pak zvýšit. Novinkou je, že i během PM se otevírají SG.

https://gamefound.com/projects/lautapelit/agemonia#/section/featured-products
 

Podporovatelé tak navíc dostanou 2 hrdiny (každý hrdina má svoje odemykatelné schopnosti a přidružený osobní příbeh), 2 scénáře (1 s bossem), lepší žetony, další schopnosti hrdinů, další setkání, vyšší/nižší obtížnost scénářů, 2 další povolání, pravděpodobně se odemkne ještě další scénář (s bossem).

Cena je docela vysoká (poštovné se bude platit až před odesláním podle aktuální ceny), ale lepší to zřejmě nebude, a ten svět je opravdu unikátní. Obsahuje národ, jehož členi si při dosažení dospělosti vybírají pohlaví, 4-ruký národ, který prochází industrializací, kde bylo předtím tradiční požírat vlastní děti (předindustriální rodina je nemohla uživit), národ kamenných bytostí, na jejichž těle vyrůstají magické krystaly, které jsou potřeba v celém světe, pak i tradiční společnosti středověkého uspořádání, kde ale náboženství ztratilo svoji sílu a jeho roli nahradili kosmografové...  

11.11.2021 13:31:47

Vybíráme z Bazaru

Festival zvířátek KS verze CZ verze
Festival zvířátek KS verze CZ verze
Akt. cena: 2700 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas