ZATROLENĚ: Výkop v rekonstrukci diskuzí

Autor: Wolfsen | 30.3.2021 | 25

Dnes, 30. 3., jsme provedli první z řady plánovaných změn v diskuzích – odstranění dosud povinného nadpisu u příspěvku známého taky jako „nikdy nevím, co tady napsat“. Výjimkou je samozřejmě základající příspěvek diskuze, kde je tento nadpis nutností.

Zpětná kompatibilita

Vzhledem k tomu, že někteří uživatelé tento nadpis používali např. pro označení uživatele, na nějž reagují, tak jsme se rozhodli je zpětně nesmazat. Místo toho jsme nadpis zkonvertovali na 1. řádek textu odpovědi. Pokud budete příspěvek vytvořený před touto změnou editovat, objeví se vám bývalý nadpis v editačním okně jako byste ho původně napsali jako první řádek textu. Po nějakou dobu bude ve výpisech diskusí ještě tučně, ale to se časem také změní.

Diskuze vs. komentáře

Tato úprava se v tuto chvíli vztahuje skutečně pouze na diskuze – to jest diskuze v obecných fórech jako Obecně o deskových hrách, Náměty a připomínky nebo Ostatní témata a diskuze v profilu her. U komentářů článků, videí nebo souborů je nadpis zatím stále povinný, ale jeho odstranění je další na řadě.

Další plán úprav diskuzí

Diskuze ale potřebují výraznější úpravy. Dále chceme vylepšit obsah diskuzních příspěvků – např. umožnit snáze do diskuzí vkládat odkazy na hry v katalogu, odkaz na uživatele vč. následné notifikace takovému uživateli. Nebo přidat možnost vložení multimediálního obsahu. Změny dozná také struktura diskuzí v profilech her a v neposlední řadě zprovozníme hledání v diskuzích. Plány jsou větší, uvidíme, jak se co podaří.


A na závěr malý teaser pro ty, kteří poctivě čtou. Zkuste si v nějaké diskusi (na její první stránce) přidat na konec URL adresy „?newstyle“ – budete se moci pokochat pracovní verzí nového designu diskusí.

 

EDIT: nadpisy byly už 31. 3. odstraněny i z komentářů u článků a souborů (u obrázků nebyly ještě před těmit úpravami).

Seznam úprav Zatrolených her

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Očekávání..:)
Jsem zvědav kam až se tyto plány vyklubají..;) Jen tak dál!

30.3.2021 21:22:19

NewStyle
Tak jsem tam dal ten newstyle a jediné čím se to liší, že příspěvky nemají šedý ale bílý podklad. To je ono???

30.3.2021 22:20:40

Design jen jako případná třešnička na dortu
Hlavní změny jsou úplně o něčem jiném (viz článek). Úprava designu je jen případná příslovečná třešnička na dortu, která ale sama o sobě nemá být nic nosného a zásadního. Mě se třeba líbí víc, protože má vyladěnější umístění akčního tlačítka, data přidání atp. Což jsou změny mající nulový vliv na funkci.

30.3.2021 22:50:37

Nadpis ponechat dobrovolne
Chcem sa prihovorit za moznost ponechat pole pre nadpis ale.nedavat ho povinne. Ono velakrat je zbytocny, ale velakrat je uzitocny a pomoze sa lepsie zorientovat v diskusii zvlast ked sa prekryje viac tem a diskusii. Jeho nepritomnost este viac zneprehladni diskusie.

Inak chcem povedat, ze velmi kvitujem to, ze sa pracuje na rozvoji webu. Aj to, ze je snaha riesit to, ze velakrat je zbytocne, ze je nadpis povinny.

30.3.2021 23:00:19

Doplnenie
Aj v tejto diskusii je vidno, aky vie byt nadpis uzitocny. Clovek na neho pozrie a vie, co od prispevku cakat.

30.3.2021 23:01:19

Nadpis je casto zasadni
Taky bych upřednostnil jen přidání volby, resp. kdyz nadpis nevyplnim...zobrazí se jen text, ale mam moznost ho vyplnit a mit zobrazeny.

V úplném zrušení nadpisu vidim z meho uhlu pohledu vynaložení značného úsilí s hrozbou i negativního dopadu :-(

31.3.2021 00:58:04

@Zeus
Však já jsem nic nepsal o hlavní funkčnosti. Já jsem jen udělal to, co jste napsali na konci článku, že máme vyzkoušet nový design přidáním newstyle na konec URL. Tak jsem to vyzkoušel a jen jsem napsal, že kromě bílého podkladu jsem žádnou jinou změnu na visuálním designu neviděl. Abych pravdu řekl, tak skutečnosti, že je tlačítko nebo datum někde jinde, jsem si vůbec nevšiml.

31.3.2021 06:28:32

Nadpis ponechat
Jsem taky pro variantu nadpis ponechat a udělat ho dobrovolný.

31.3.2021 10:08:57

(Ne)ponechání nadpisů
I byť jen volitelná možnost nadpisů je anachronismus. Nadpisy bude moci v dohledné době suplovat např. formátování obsahu příspěvku.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

31.3.2021 12:02:03

Pokud tam bude možnost formátovaného textu ...
... a automatické odpovědi nebo citace jako reakce na nějaký příspěvek, jak je to v diskuzích běžné, tak je opravdu nadpis úplně zbytečný. Každý si bude moct na začátku zvýraznit, co chce.

31.3.2021 12:39:46

Křen: Je to tak, i to by se v nějaké podobě mělo objevit. Nechci slibovat v jaké, ale budu se snažit :-).

A abych se při těch pracech nezbláznil, tak v první fázi chci sjednotit technické řešení komentářů pod dokumenty (články / soubory ke stažení / ...) s odpověďmi v diskusích. A pak to sjednocení řešení rozvíjet. "Zábavné" to bude obzvlášť s komentáři u obrázků, které jsou řešeny úplně jinak :-)

31.3.2021 14:34:37

Úplně zbytečný není, v nadpisech lze vyhledávat.

31.3.2021 15:56:38

@WraithCz
No to se na mě nezlob, ale to je jenom teoretická technická možnost. Když jenom letmo nahlédnu do diskuzí, tak tedy nevím, co bych tam tak v nadpisech vyhledával. Pokud bude v diskuzích slušné fulltextové vyhledávání, tak to úplně stačí.

31.3.2021 19:22:38

Proc ten titulek neni volitelny? To by vyhovovalo vsem, byla by to prace na 1 minutu, ale tady je to zas ode zdi ke zdi - nechteli jste required titulek, tak mate titulek zakazany.

Ale jinak ta bila v newstyle je bozi ;)

31.3.2021 22:38:35

Mna trochu mätie to, že odpovede na komentár sú radené odspodu. Čiže odpoveď na komentár je úplne dolu, nad ňou je odpoveď na odpoveď, nad ňou je odpoveď na odpoveď na odpoveď atď.
Nemám na mysli komentáre k zakladajúcemu príspevku. Iba odpovede na ďalšie komentáre.

31.3.2021 22:59:47

A aj to, že napr. tu, sú komtáre radené opačne ako v iných diskusiách. Najnovšie naspodu, ale pri hrách sú najnovšie navrchu.

31.3.2021 23:05:33

Chvála bohu.
____________________________________________________
Natáčím deskoherní videa na Youtube na kanále Bartyx Gaming!

1.4.2021 08:40:08

Vybíráme z Bazaru

Mortum: Středověká detektivka
Mortum: Středověká detektivka
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas