ZATROLENĚ: Úprava bazarových notifikací a formuláře inzerátu

Autor: Wolfsen | 27.7.2020 | 13

Včera, 26. 7., byly upraveny notifikace od Hlídače v Bazaru a také formulář pro přidání nového inzerátu.

Vedle upozornění na hry ve Wishlistu budou uživatelé se zapnutým hlídačem dostávat také upozornění na doplňky ke hrám ve své Sbírce. Toto nastavení nejde aktuálně měnit. Pokud by se ale počet inzerátů s doplňky značně zvýšil oproti současnému množství (26 inzerátů za cca dva týdny, což je něco málo přes 7% všech inzerátů), zvážíme přidání možnosti přesnějšího nastavení hlídače (hlídat hry z Wishlistu a/nebo hlídat doplňky ze Sbírky).

Nově bude uživatel, který má zapnutého hlídače, dostávat upozornění dvěma způsoby:

  1. I nadále formou soukromé zprávy tak, jak je dosud zvykem.
  2. A potom e-mailem, který obsahuje plné informace o nalezených inzerátech včetně přímého odkazu na nalezené inzeráty.

V dosavadní praxi e-mailem chodila pouze informace, že uživateli přišla nová soukromá zpráva a z e-mailu samotného nebylo jasné, jaké inzeráty byly nalezeny. Uživatel se tak musel odebrat nejprve do soukromých zpráv a teprve z nich do Bazaru.

Vlevo: stará notifikace, vpravo: nová notifikace.

Nutné dodat, že na tuto soukromou zprávu nově již uživateli upozornění e-mailem nedorazí ani v případě, že má upozornění na soukromé zprávy zapnuté (to totiž plní sám obsahový e-mail).

Jistou nevýhodou (hlavně pro každodenní návštěvníky Zatrolenek) může být, že e-mailová upozornění na novou soukromou zprávu jde vypnout v Nastavení, kdežto e-mail s výsledky Hlídače jde vypnout pouze vypnutím Hlídače. Toto je něco, o čem přemýšlíme, jak udělat (jedna z cest je možnost nastavit si to jako parametr Hlídače, ale možná by řešení mohlo vypadat i jinak). Dejte nám vědět (prosíme, konstruktivní formou), zda je pro vás e-mail v pořádku nebo je opravdu ZÁSADNÍ si ho mít možnost vypnout.

Notifikace se také nově nebudou rozesílat ihned, ale se zpožděním v řádu desítek minut. Kromě jistých technických důvodů je hlavním smyslem vyřešení situace, kdy prodávající vystaví inzerát a po 10 minutách ho stáhne, protože si všimne nějaké zásadnější chyby, kterou při vyplňování formuláře udělal. Mimo jiné v této situaci chceme i neodebírat „slot“ za inzerát, který byl prodávajícím stažen během několika minut po vystavení (ale pak je potřeba zajistit, aby potenciálním kupujícím nechodila záplava notifikací na stažené inzeráty).

Pro uživatele neviditelnou úpravou je vylepšený monitoring odeslaných notifikací, který nás včas upozorní na různé chybové stavy s cílem zvýšit robustnost a spolehlivost funkce Hlídače.


Druhou drobnější úpravou je formulář pro vystavení inzerátu. Ten při odesílání zkontroluje a prodávajícího upozorní na situaci, že vyplnil pouze jednu z kolonek „Souvisí se hrou“ a „Vztah položky ke hře“. Takto zadané inzeráty totiž způsobovaly problémy při hledání pomocí filtrů dle Wishlistu a Sbírky her (a nebylo možné ani poslat notifikace Hlídačem). Nově tedy prodávající dostane před odesláním formuláře upozornění a může nastavení opravit.

Seznam úprav Zatrolených her

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Upozornění
Za mě by bylo fajn oddělení zpráv z bazaru do extra záložky, pokud to je možné.
A určitě možnost vypnout e-mail, do wishlistu si dávám všechny hry co mě zajímají a tak mi to generuje velké množství zpráv. Proto ten první bod, kvůli lepší orientaci ve zprávách, snadno pak člověk přehlédne nějakou soukromou zprávu.

27.7.2020 18:10:34

Aukce
Zdravím,
mě by zajímala spíše Aukce, zda je pořád nastaveno, že se "aukce" prodložuje ano/ne a pokud Ano tak proč ? Proč to není klasická aukce a prodložuje se ?

Taky bych to bral do extra složky , zprávy od uživatelů zvlášť

....obsahuje plné informace o nalezených inzerátech včetně přímého odkazu na nalezené inzeráty. = to je good, protože neustále z emailu chodit na ZT a pak se dívat co to vlastně je ,je ztráta času

27.7.2020 18:18:24

@MistrYpislon
Protoze klasicka aukce se nejvyssim prihozem prodluzuje, aby se dal cas dalsim zajemcum. Aukro apod. neni klasicka aukce.

27.7.2020 18:56:14

Prodluzovani aukce
Přesně jak píše stady. Je to proto, aby měli všichni kupující rozumnou šanci v klidu reagovat a nedělo se to, co se minimálně dřív dělo na jiných online aukčních portálech. Kdy všichni čekali na poslední vteřiny a pak klikali jak praštění. Což mě osobně nepřijde něco, co by mi vyhovovalo. Obecně se mi lídí princip normálních dražeb s odklepáváním a tak. Ideálně kde se každý musí ještě prokázat a třeba i složit jistinu, aby se minimalizoval počet lidí s různými jinými úmysly než skutečně koupit.

27.7.2020 20:28:01

Akulacz
Obecně víc a víc přemýšlím o vyjmutí VŠECH notifikací (= soukromých zpráv od Trolíka) ze systému soukromých zpráv a vytvoření paralelního systému notifikací. Který by pak 1x denně v noci poslal přehled všech takových notifikací do emailu. Čímž by soukromé zprávy zůstaly pouze pro komunikaci mezi lidmi.

27.7.2020 20:29:27

Zeus
To zní úplně nejlépe co se týče emailu... Jedna zpráva se shrnutím všeho. Pokud by to bylo takto, klidně bych znovu zapnul ten hlídač na bazaru.
Jen by to pro některé mohlo být problémem s oznámením o přehození v aukci. Ikdyž třeba já, pokud se účastním aukce, tak si to kontroluji přímo zde a pokud zapomenu, tak i na tom mejlu...
Možná by bylo nejlepší volba v nastavení denní souhrn/jednotlivé zprávy ale nevím jak náročné by to bylo aplikovat do systému...

27.7.2020 21:16:43

Email
Ja som za to, aby mi chodil email co sa týka vystavenia hry kt. mám vo Wish liste a tak isto o prehodenie v aukcii. Človek je hneď informovaný anemui stále kontrolovať na ZH.

27.7.2020 23:07:43

Super
Mně to přijde dobré tak, jak je to popsané v textu. Notifikace mě neobtěžují, i kdyby jich chodilo 10 denně. Aspoň tak průběžně vím, co se děje zajímavého :)

27.7.2020 23:39:00

Vypnutí emailu
Jsem pro možnost vypnutí emailu.
Chodím na zatrolenky pravidelně, takže zprávy vůbec nepotřebují.

28.7.2020 09:30:03

Klasická aukce
Pro mne je klasická aukce právě ebay či aukro. Tj. rozhodují příhozy v poslední minutě, bez prodlužování Samozřejmě se k tomu přistupuje způsobem, kdy si určím limit, kolik jsem ochotný za daný předmět dát a ten NEpřekročím. Limit si určím dle předchozího průzkumu, za kolik se daná věc prodávává.

28.7.2020 14:05:03

Úprava předmětu
Předmět e-mailových notifikací byl na základě zpětné vazby v diskuzních fórech upraven.

Nově obsahuje název hry, resp. informaci o tom, že se jedná o doplňky k té které hře.

V případě, že e-mail obsahuje více inzerátů bude v předmětu uvedena informace týkající se nejstaršího inzerátu a počet dalších inzerátů. Např.: Upozornění na nové inzeráty v Bazaru (doplňky k Arkham Horror + 2 další inzeráty).

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

28.7.2020 21:10:14

Vyjmuti notifikaci
Me osobne by to vadilo.
1) na mail tak casto nechodim
2)kdyz neco drazim, tak se jdu podivat rovnou na ZH. Takze si rovnou vsimnu, ze mam prijatou zpravu. Budto, ze me nekdo prehodil, nebo ze jsem vyhral. Takto bych vedel ...

29.7.2020 11:26:57

Vyjmuti notifikaci
Podle mě to je myšleno tak že budou jen dvě složky na zprávy a možná i oddělené notifikace, takže vědět budeš. Dokonce na první pohled jestli to je soukromá zpráva nebo jen oznámení od Trola třeba z bazaru.

29.7.2020 11:51:21

Spamuje, je to hruuuuza
Moznost vypnutia email-u, naozaj je to otravne... Gracias

29.7.2020 19:58:44

checkbox
V seznamu zpráv se u nových notifikací nezaškrtává checkbox pro snadné smazání zpráv od Trolíka. Nešlo by to prosím zase nastavit?

30.7.2020 11:42:30

omluva
omlouvám se za zmatky, to zaškrtávání zpráv nebyla fíčura Zatrolenek, ale jednoho doplňku pro Chrome

30.7.2020 14:17:21

Vypnutí e-mailů
Vypnutí e-mailů je nyní možné.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

3.8.2020 14:03:37

link na článek
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/zatrolene-moznost-vypnout-e-maily-hlidace-bazaru-7533/

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

3.8.2020 14:03:57

Vybíráme z Bazaru

Krycí jména
Krycí jména
Akt. cena: 277 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas