ZATROLENĚ: Stránkování v bazaru

Autor: Wolfsen | 30.4.2018 | 1

Ještě v průběhu dneška nebo zítřejšího rána zprovozníme stránkování v bazaru.

To znamená, že stávající jediné vlákno inzerátů bude rozděleno na stránky po 20 inzerátech. Od tohoto opatření si slibujeme zejména rychlejší načítání stránky a tudíž pohodlnější brouzdání bazarem.

 

EDIT: Když si pročtete diskuzi, tak zjistíte, že na základě reakcí byla nakonec velikost stránky nastavena na 500 inzerátů, což fakticky znamená zrušení stránkování.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

vyhledání
pak tam musí být vyhledání dle názvu hry - nyní šlo použít obecné hledání v prohlížeči, což po stránkách nebude stačit...

30.4.2018 22:32:21

rychlost
Nikdy jsem nezaznamenal ani nejmenší potíže s rychlostí. Při rychlosti dnešních připojení a strojů je to zbytečný krok.

30.4.2018 22:34:46

Pohodlnější?
Stránka se mi vždycky načetla okamžitě celá. Když tam teď bude 20her na čert ví kolik stránek, tak to teprv bude nepřehledné a nepohodlné.

30.4.2018 22:43:04

Počet položek na stránce
V takovém případě by bylo dobré, kdyby si člověk mohl vybrat počet položek na stránce. S tím, že jednou z možností výběru by mělo být "vše", aby člověk mohl jednoduše najít, co potřebuje.

30.4.2018 22:51:41

Hm...
dúfal som, že práve k tejto zmene nedôjde....
Teraz si nastavím, že chcem pozrieť najnovšie a skrolujem si dolu dokedy potrebujem.
Teraz, aby som každých 20inzerátov niekam klikal a čakal zase na načítanie... to mi nepríde veľmi ako zrýchlenie :(

Ak by toto "vylepšenie" ale nasledovala možnosť zvoliť si, koľko chcem na stránke inzerátov a možnosť hľadať podľa názvu hry, či nebodaj dokonca s rozmedzím ceny, tak by to až tak nevadilo.

30.4.2018 23:19:37

Obrázky
Wolfsene, pokud inzeráty rozdělíte na stránky po 20, aktuálně vám vznikne 21 stran. Počítáte, že to bude někdo procházet? Kdo?

Text se načítá velmi rychle. Problém zejména na mobilech spočívá v tom, že ačkoliv se tam nevykreslují obrázky u inzerátů, stejně se ze serveru všechny stahují, na což webová stránka musí čekat. (Stahuje se několik set obrázků, které se pak stejně nikde nevyužíjí.) Chyba tedy nespočívá v dlouhé stránce, ale chybně připojeném .js souboru.
Pokud řešíte pomalé načítání i na širších zařízeních, nebylo by snesitelnějším řešením obrázky nezobrazovat nikde?

30.4.2018 23:24:26

jenikkozak
Podporuji jenikuv navrh. Ten kluk mluvi rozumne.

30.4.2018 23:28:16

Špatné, špatné, špatné rozhodnutí
...

30.4.2018 23:32:54

jeni
Na Androide obrázky zobrazuje normálne, to len v Apple ešte neprišli na to ako to urobiť aby zobrazovalo obrázky.

30.4.2018 23:43:46

Hledání
A jak budu hledat? Doteď jsem používal CTRL+F zadal název hry a našlo mi to co jsem chtěl. To teď nepůjde. Jestli to změníte, dejte tam hlavně MOŽNOST ZOBRAZIT VŠE. Celkově, ale STRÁNKOVÁNÍ JE KROK ZPĚT, to ví snad každý programátor webu. Díky

30.4.2018 23:53:49

Ano i ne
Je fakt, že s optickými vlákny na stolním PC nikdy problém nebude, ale u tabletu a teprve v mobilu je téměř nemožné ZH načíst :-)

Na druhou stranu je to jako se vším....kolik lidí to uvítá a kolik lidí to omezí? Omezíme 98% uživatelů pro 2% lidí se slabým internetem?

30.4.2018 23:59:14

Jednoznačně ne
Korenari, i kdyby byl ten poměr obrácený, bylo by stránkování zbytečné. (Nehledě na to, že jeho realizace je riskantní a pro uživatele velmi omezující.)
Samotná stránka bazaru má bez obrázků 22 kB, ale čeká na stažení 5,3 MB nesmyslů, které v mnoha případech („předstírá-li“ mobil rozlišení nižší než 767 px) stejně nikdy nezobrazí.

Pokud bychom mysleli, že se někteří uživatelé pomocí obrázků orientují (spousta neprochází inzeráty očima, nýbrž přes Ctrl+F), mohly by se zobrazovat volitelně.

Jestliže záměrem bylo zrychlit stahování, odstraněním obrázků (což by nebylo nezbytné, stačilo by zařídit, aby některé prohlížeče na ně nečekaly) se reálně ušetří 99,68 % objemu dat spotřebovaných na výpis seznamu inzerátů.

1.5.2018 02:55:06

Uprava se mi nelibi
Ahoj, dovolím si také přispět do diskuse. Zavedení stránkování se mi velmi nelíbí. Bazar jsem často procházel na mobilu v metru, kdy jsem si před vstupem do podzemí nechal nacist stranku a v tunelech si uz jen procházel přednačteným obsahem. Když už tedy stránkování, tak s možností zobrazit vše a případně volbou načítat inzeráty s obrázky/bez obrázků. Právě jsem si před nedávnem říkal, že i v mobilní verzi bych uvítal možnost zobrazit inzeráty i s obrázky (pokud je navíc pravda, že se napozadí stejně načítají, nic by tomu nebránilo)

1.5.2018 03:24:17

Určitě ne
Ani varianta zobrazit vše, je to další klikání navíc, škoda že nevzešel dopředu dotaz, beru to jako promarněný čas programátora.....

1.5.2018 06:40:27

Nesouhlasím
Také musím říct že se mi úprava nelíbí. Teď se dal bazar poměrně rychle projít, případně pomocí hledání zjistit, zda v něm není hra, která mě zajímá. Pokud budu muset překlikávat na 20 stránek a 20x otvírat hledání, tak se s největší pravděpodobností na bazar vůbec dívat nebudu. Toto opravdu nevyřeší problémy bazaru. Naopak to způsobí, že se budou hry méně prodávat.

1.5.2018 07:05:42

Ne
Toto by byla nejhorsi vec, ktera by se mohla stat. A komu tim prospejete?

1.5.2018 07:22:39

Nechci
Strankovani je fakt blbost. Jak mam ted na bazaru hledat? To mam jako pul hodiny prochazet vsechny stranky jak defo? Zbytecna prace.

1.5.2018 07:52:53

Strankovani
Ahoj, pokud zustane strankovani, bylo by fajn vyhledavani her podle nazvu. Take by bylo fajn, kdyby se dal nejakym zpusobem bazar spojit s listem prani. Treba zobrazit hry v bazaru z meho listu prani a nebo zaslat upozorneni zpravou, pokud se vystavila hra kterou chci.

1.5.2018 07:58:25

bohužel krok špatným směrem
Musím se přidat ke kritice, teď to ani moc nefunguje, pokud dám setřídit inzeraty dle času od vystavení a překliknu na další stránku, tak už jsou tam opět setříděný od těch co ten den končí. A ještě k tomuto rozdělení na stránky, pokud to je někde na eshopu, tak volim možnost zobrazit co nejvic na jednou ideálne vše... a tady to ideální už bylo tak proč pořád něco vylepšovat.

1.5.2018 08:00:27

No to snad ne...
V zadnem pripade ne! Leda s moznosti ZOBRAZIT VSE, jak zde jiz bylo zmineno, jinak je to Velky Vopruz, kvuli cele tune duvodu, ktera tu jiz byla zminena, takze nebudu opakovat. Minimalne to, ze vetsina (spis vsichni) se k tomu stavi s odporem, by mela navest adminy k tomu, aby toto opatreni co nejdrive zrusili, nebo minimalne upravili tak, aby se pazar mohl pouzivat obema zpusoby.

1.5.2018 08:02:03

Opak je pravdou.
"Od tohoto opatření si slibujeme zejména rychlejší načítání stránky a tudíž pohodlnější brouzdání bazarem."

Obávám se, že je to právě naopak. Přehlednost bazaru byla právě v tom, že nebyl stránkován. A pohodlně se na něm hledalo i na mobilních zařízeních. S rychlostí jsem nikdy problém neměl. Prosím adminy o zvážení tohoto kroku. Pro mě bude hledání pouze komplikovat a prodlužovat.

1.5.2018 08:02:09

Zatím prosím nepanikařte...
Aktuálně je to spuštěné a měřím rychlost odezvy ze serveru. Současně hledám, jak co nepřesněji meřit to samé na klientovi. Tam je IMHO zakopaný pes, protože trvá prohlížeči dlouho, než si vše poskládá a zobrazí -> a čím víc obsahu, tím je to náročnější. Asi nebude tam zásadní problém na počítačích (i když i mě to přišlo pomalé na 16GB stroji, ano neměl jsem to změřené, moje blbost), ale na telefonech to bude peklo...

Jinak díky za připomínku za hloupíé načítání obrázků i tak, kde pak nejsou vidět (tím, že je skyjeme pomocí CSS kvůli velikosti display zařízení). Píšu si k udělání. Kduyby kdokoli měl ověřenou JS knihovnu na lazyloading obrázků, dejte prosím vědět. Dík

1.5.2018 08:14:34

souhlas s ostatními
Naprosto souhlasím s ostatními, stránkování bazaru jeho přehlednost jenom zhoršuje. Pokud to ale musí být, tak se jednoznačně přikláním k možnosti zobrazit vše, nebo alespoň vyhledávání podle názvu hry. Současný systém mě od návštěvy bazaru spíše odrazuje.

1.5.2018 08:17:19

Prosím o návrat zpět!
Také se přidávám ke kritickým komentářům, vyzkoušel jsem a opravdu se mi tento update nelíbí ... Popravdě vlastně ani nechápu, jak funguje, či nefunguje ... z mého pohledu zbytečné klikání a chaos navíc?
Sám se na bazaru orientuji kromě (wish listu) skrze (ctrl+F), popřípadě na MT (najít na stránce), a v aktuálním stavu budu tedy hledat zvlášť na 20 stranách?
Ještě jsem se díval, co na to můj MT a ten obrázky u inzerátů prostě nezobrazuje a díky tomu šetří nejen data, ale i zvyšuje rychlost načítání.
A ještě poslední věc, někdo už to tu psal, ale také občas načtu stránku bazaru na ZH, vzdálím se od WiFi a jen spokojeně listuji, což po novém updatu je znemožněné, právě stránkováním.

Alespoň nějaké řešení stávajícího updatu:
přidání kolonky vyhledávání hry podle názvu (stejně jako se objevila kolonka "prodávající", kterou nevyužívám, ale za to velmi přínosně hodnotím "zobrazit všechny inzeráty prodávajícího").

1.5.2018 08:23:30

....
Tohle rozhodnuti je trochu krokem stranou, chápu ze v dnešní uspechane dobe se někomu na mobilu načítá bazar i par sekund, ale při dnesnich připojených je to prakticky hned. Určité dejte možnost si tuhle ficuru spravovat individuálně, např ze bude možnost si to ponechat ve stávajícím stavu. Už kvůli rychlému vyhledávání a větší přehlednosti. Děkuji.

1.5.2018 08:55:18

Re: Zeus
Už nyní nemáš stahování souborů a vykreslování stránky pod kontrolou. Přidáním další zbytečné knihovny tento problém nevyřešíš.

Podle mě by nejelegantnějším řešením nepřehledného bazaru byl blacklist „Tohoto prodávajícího / vydavatele / tuto hru už nechci v bazaru vídat.“

Výborné by také bylo nastavení „Nelegální podnikatele v bazaru nechci“. Ať si tam teda klidně jsou, když je stejně nehlídáte, ale ať neotravují ty, kdo v bazaru nechtějí podporovat podvodníky.

1.5.2018 09:14:56

...
Stránkování IMHO není nutně špatně, ale:

1.) musí fungovat; teď neudržuje nastavené filtry...
2.) musí mu předcházet možnost vyhledávat podle klíčových slov

Na mobilu to určitě pomůže, minimálně v tom smyslu, že návrat z detailu inzerátu na výpis bude rychlejší (některé starší mobily to prostě pamětově nemusejí zvládat...)

1.5.2018 09:17:39

Medwidek
To je divné, mě se filtry mezi stránkami drží... Ale možná jsem nepoužil ten jeden nefunkční filtr :-)

BTW měření už běží i na klientovi, takže jsem zvědav, jak dlouho se stránka nejenom posílá ze serveru, ale i jak dlouho se vykresluje na zařízení uživatele. Pro zajímavost, při současném nastavení 100 inzerátů na stránku to server odesílá (hlavní html) v řádu desítek milisekund, výjimečně k čtvrt sekundy. Klienti to zobrazují ale od cca 1,5s až po 5 sekund (zatím není statisticky významné).

1.5.2018 09:47:48

Kdyz uz strankovani...
...tak bych se rovnez primluvil za moznost vypnuti, a hlavne za deleni ne na umele stanovene pocty, ale na logicke celky, jako po zbyvajicich dnech do konce s tim, ze by ten interval pak narustal.

1.5.2018 10:04:28

Zeus - řadit podle času vystavení
Ak dám na prvej stránke řadit podle "času vystavení", tak mi to na druhej stránke prehodí na "času do konce" a ak na druhej stránke to prehodím na "času vystavení", tak ma to hodí zase na prvú stránku.

1.5.2018 10:08:18

Paweloman
To, o čem píšeš, se ale mimochodem vyskytuje ve funkci Hlídač (tlačítko nahoře v bazaru)... Chjo...

1.5.2018 10:12:11

Re: Zeus
Zeusi, mohl bys pro porovnání uvést hodnoty před provedenou změnou? Budou prakticky stejné. Protože vykreslování stránky nefunguje tak, jak si nejspíš myslíš.

1.5.2018 10:19:14

Od 10:30 je zapnuto původní fingování
Tedy neomezený počet inzerátů na stránku (resp. 500 na stránku, což se chová totožně)... Mě to na docela rychlém Macu způsobilo nárosů vykreslování stránky z cca 1,5s na cca 4,5s (ano vzorek je pár načtení v obou režimech). Ale fakt je to nepříjemné...

Ludomyl: díky za upozornění, kde to nefunguje, opravím...

1.5.2018 10:35:24

Odezvy od serveru....
A odezvy od serveru narostly na cca 100-200ms (tedy rekneme na 3x).

1.5.2018 10:37:10

BTW
při tom lovení jsem rovnou ještě upravil to, že na mobilech se obrázky nejenom že nezobrazují, ale ani se uř nestahují (v Bazaru)... Dřív to bylo humpolácky udělané, že se nezobrazovali, ale na pozadí se stahovali (pokud to teda neměl browser ještě nějak brutálně vychytralé, že si zjistil, zda je obrázek viditelný, což ale docela pochybuju)

1.5.2018 10:56:47

Jestli budete znovu uvažovat o nějakém stránkování
z výkonnostních důvodů, tak za mne bych upřednostnil model rozdělení stránek podle dnů do konce aukce případně dle data vystavení. Díky

1.5.2018 11:49:15

bulíky na nos
Načítání rychlejší bude, ale pohodlnější nikoliv, právě naopak.

Pokud už to chcete rozdělit, pak to rozdělte podle času: dnes, 3 dny, týden a zbytek.

1.5.2018 12:37:17

Korenar
Korenar: ja sem chodim vyhradne z 8" tabletu a nemam nejmensi problém s nacitanim bazaru, tak jake ze to neni mozne nacist?

1.5.2018 12:41:37

Zeus
Ani na mobilnich zarizenich to neni pomale. Mereni rychlosti ma v sobe treba chrome nebo firefox, stiskni F12 a zobraz si panel pro vyvojare.

1.5.2018 12:44:31

Paveloman
Upozornovani na hry z wishlistu je implementovane, chodi mi to do mailu porad.

1.5.2018 12:46:32

Obrazky
Co se tyce obrazku, prohlizec neceka na jejich nacteni, pokud jsou u nich zadany rozmery.

1.5.2018 12:51:17

Děkujeme, nechceme...
Když změna, tak k horšímu, skoro jako kdyby tohle bylo krédo při změnách na ZH. Ani na mobilu, ani na PC sem neměl problém s načítáním, teď už je problém mám.

Je podivuhodné jak stránkování, které je k ničemu v diskuzích a cílem kritiky už dlouho, je použito v Bazaru jako "zlepšovák".

1.5.2018 15:30:38

Parley
Je to zmena k horsiemu, pls ked uz tak moznost klinutim zobrazit vsetko na jednej stranke. Alebo ako pisu vyssie - podla casu pridania inzeratu.

1.5.2018 16:40:19

a zase ty menšiny
Opět se tu upřednostňuje menšina, které to jelo pomalu. Kvůli nim budeme trpět všichni, tak jako v reálném světě. :-D no spíše ;-(

1.5.2018 16:45:40

Vrátit zpět prosím!
Jak jsem napsal - takhle se opravu něco VELMI špatně vyhledává...

1.5.2018 17:53:40

nesmysl
Taky tuto měnu vnímám jako nesmyslnou a jen k horšímu..

1.5.2018 19:46:37

Zdravím
Oceňujem snahu, námahu a dobrý úmysel no pred tým to bolo lepšie. Nikdy som nemal problém s rýchlosťou načítania.
Teraz keď dám zoradenie podľa dátumu vystavenia tak pri preklikávaní si to nepamätá a zobrazuje podľa času do konca :-)
A ďakujem, že sa staráte o túto výbornú stránku.

1.5.2018 21:09:53

Zhoršení
Přidávám se k těm, kterým se tato nová změna nelíbí. Největší problém vidím v možnost vyhledávání. Možná by stačilo doplnit funkci "Zobrazit vše", aby bylo možné se rozsekání celé sekce vyhnout.

1.5.2018 21:25:48

Horší i tady!
Přidávám se rovněž. Když stránkovat, tak prosím zachovat možnost zobrazit vše.
To, že se mi to na mobilu načte o 3 vteřiny pomaleji než na PC je cajk. To, že bych měl překlikávat na 4-x stran to není cajk.
Díky.

1.5.2018 22:58:23

Změny k horšímu
Hlásím se rovněž do tábora těch, kterým naznačená změna nevyhovuje. Pokud už danou funkci zavádět, chtěl bych, aby zobrazení všeho byl standard a když si někdo na svém profilu bude chtít nastavit stránkování, ať tak učiní. Zatím všechny předchozí změny bazaru vedly k tomu, že pro zachování stávajícího fungování přibývá kliknutí a "novinky" jsou standard.

2.5.2018 07:29:05

Určitě ne
Stránkování a omezování na 20ks/str je ta nejhorší věc co znám, tahle změna by zajistila jen to, že se do bazaru už nikdy nepodívám. Ani na starém notasu (9 let starý notas) s mizerným připojením jsem nikdy se načítáním stránky neměl problém, takže nechápu tuto odůvodnění rychlejším načítáním.

2.5.2018 07:45:33

za mě špatné rozhodnutí
Pokud už to musí být, prosím, o zachování optionu vyjet celý bazar najednou. Stránkování je strašněj vopruz. Raděj pár vteřin počkám a pak projdu celý bazar najednou než milionkrát klikat na tlačítko další. Na všech stránkách, kde je stránkování a dá se zvětšit počet položek zobrazených na stránce dávám maximum nebo všechno.

Jediné, kde to může dávat smysl jsou mobily, ale to pak může vyřešit nějakej čudlík jestli stránkovat nebo vyjet vše.

Většinou se k málo čemu vyjadřuji explicitně. Ale tohle je podle mě krok zpět.

@.

2.5.2018 08:57:14

Re: Zeus
Pokud do „vykreslování stránky“ započítáváš i stahování, tak rozdíl pochopitelně bude.

Zabránění stahování skrytých obrázků je užitečná změna. Za to velké díky.

2.5.2018 12:24:25

Strankovani bez moznosti vyhledavani a razeni?
Strankovani - OK, respektuji, ale me to nevyhovuje.
Nekomu to pomuze, ja bych volil moznost si to internet nastavit, jestli to chci mit v jednom kuse nebo rozsekane.
Bohuzel aplikaci teto ficury doslo k zneprehledneni a komplikaci s ohledem na chybejici moznost vyhledavani.
Apropos, kdyz uz je to takto, tak by bylo dobre implementovat razeni - at uz podle nazvu, data nebo ceny. Protoze v tomto stavu je to echt neprehledne...

2.5.2018 14:21:48

..cive
no to snad ne.. takze ak si bude jeden chciet prejst cely bazar, tak sa hold hodne naklika.
To je vprdeli tieto trendy, kde sa to sakra bere??? :/
(a ze nacitavanie.. ale prosimvas)

3.5.2018 01:07:46

nahovno
Az ted jsem si vsimnul teto diskuze (bohuzel do RSS se prispevky nedostavaji), ale uz tyden si rikam, ze to otevru. A hle, ze to je nahovno uz tu vi vsichni, tak se jen podepisu. A kdyby to slo, prosim zachovat puvodni. S ryhclosti jsem nikdy nemel problem, ani na mobilu. A nemoznost CTRL+F pres cely bazar je opravdu ulet mimo.

5.5.2018 18:30:00

Vybíráme z Bazaru

Dune: Imperium (EN)
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas