ZATROLENĚ: Sledování diskusních fór a upozornění na novou diskusi notifikací

Autor: Zeus | 14.1.2022 | 14

Dnes (pátek 14. 1.) časně ráno (cca v 7:45) jsme spustili novou úpravu v diskusích, která umožní VIP uživatelům sledovat celá diskusní fóra pro případ objevení se nového diskusního tématu / diskuse.

Tlačítko pro zapnutí / vypnutí sledování celého diskusního fóra se v tuto chvíli nachází hned vedle tlačítka pro prohledávání celého fóra (viz obrázek).

Zapnutí sledování nových diskusních témat u hry

Jak to funguje?

Diskusním fórem je pro tyto účely:

  • obecné fórum jako například „Náměty a připomínky“,
  • diskuse u hry (ať již diskuse nebo otázky),
  • diskuse u klubu (pro potřeby sledování se nerozlišuje veřejná a interní diskuse u klubu).

Pokud si zapneš sledování libovolného fóra, přijde ti notifikace na každé nové diskusní téma, které se v daném fóru objeví. Je to tedy trochu jiné, než při sledování jednotlivých diskusí (důvodem rozdílu je, že nových témat vzniká přeci jen méně a méně často, než odpovědí v samotných diskusích, více o sledování jednotlivých diskusí).

Důležité u klubů je, že pokud vznikne nové diskusní téma v interní diskusi (= diskuse pro členy klubu), notifikace samozřejmě přijde pouze členům daného klubu (viz záložka „členové“ v profilu klubu). A samozřejmě pouze těm, kteří si zapnuli sledování nových diskusních témat u klubu.

Jak tedy v tuto chvíli je sledování myšleno?

Když mě zajímá nějaká hra / klub / obecné diskusní fórum, zapnu si sledování celého fóra – následně mi začnou chodit „pouze“ notifikace oznamující nově vzniklé diskusní téma / diskusi. Tedy nikoli na odpovědi v jednotlivých diskusních tématech / diskusích.

Pokud mě zaujme nějaké diskusní téma / diskuse (ať již na základě výše uvedené notifikace, nebo tak, že na téma narazím při prohlížení webu), mohu si zapnout sledování odpovědí v této diskusi. A pak mi budou chodit notifikace na odpovědi v daném diskusním tématu / diskusi. Zde tedy nepřijde 1 notifikace na každou 1 novou odpověď (to by se mohlo u žhavých témat zvrhnout ve smršť notifikací), ale vždy pouze na první. Další přijde až poté, co si diskusi přečtu (až již díky té notifikaci nebo se do tématu nachomýtnu jinak), a opět do ní někdo přispěje.

Samozřejmě je kdykoli možné si sledování celých diskusních fór i jednotlivých diskusních témat vypnout.

Co ještě plánujeme?

  1. U sledování diskusí ještě nejspíše upravíme tlačítko pro zapnutí / vypnutí sledování jednotlivých témat, protože je docela (ne)šikovně schované pod tlačítkem „Akce“.
  2. Při vytváření nového diskusního tématu nabídneme autorovi rovnou možnost zapnout sledování nových odpovědí (ale nebude do toho nucen, bude jen na něm, jestli si sledování zapne či nikoli).
  3. Pravděpodobně ještě upravíme některé texty, protože třeba notifikace na nové diskusní téma ve fóru je taková trochu lámaná u upozornění na novou diskusi u her / klubu.
  4. Další větší úprava (která už je spuštěná, ale zatím téměř neviditelná) je, že můžeme diskuse u her kategorizovat a díky těmto kategoriím bychom změnili, jak pracujeme nyní s otázkami u her (zrušíme záložku „Otázky“ a bude to jedna z kategorií v diskusích). O této změně vznikne samostatná novinka.
  5. A pak bychom chtěli diskuse přepsat technicky, protože za ty roky, co je máme, nahromadily spoustu – slušně řešeno – technického dluhu (to by ale nemělo být navenek nijak zvlášť poznat :-) ).

Seznam úprav Zatrolených her

Sdílet s přáteli:

Komentáře

diky za to! od spusteni notifikaci na konkretni vlakna jsem si rikal, ze bych uzil i notifikace na vsechny vlakna u konkretni hry :)

Oskar,
občas se objevuju v JOUOB.castu

14.1.2022 15:15:30

Tak tohle je věc, která mi tady hodně chyběla! Dobrá práce!

15.1.2022 11:11:16

Supr, další krok dopředu.

- - -
začínám psát o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming/

15.1.2022 11:50:57

Joe

Dobše bobše!

---------------
Prekladateľ Joe

17.1.2022 09:46:15

Super, ale ještě by nebyl špatný nějaký seznam sledovaných vláken.  Třeba v profilu.

17.1.2022 13:21:12

Vybíráme z Bazaru

Cesta za štěstím
Cesta za štěstím
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas