ZATROLENĚ: Nové statistiky hraní v herním deníku

Autor: Zeus | 2.1.2022 | 10

Mezi svátky jsme tak trochu natajno spustili úpravu v Herním deníku, se kterou jsme si pohrávali nějakou dobu a až teď jsme se hecli a úpravu dotáhli. Určitě to není navždy finální verze, ale již nyní poskytuje těm z vás, kteří si herní deník zde na Zatrolenkách vedou, zajímavé informace o celkovém čase stráveném hraním nebo o tom, jaké hry nejvíce hráli před třeba 3 lety (samozřejmě, pokud jsou v deníku potřebná data).

Rozdělili jsme při tom stránku Herního deníku v profilu uživatele na 2 samostatné. První obsahuje pouze seznam záznamů herních partií a druhá stánka pak samostné statistiky z těchto záznamů spočítané. A ty jsou samozřejmě tak kvalitně spočítané, jak pečlivě si vedete svůj Herní deník :-)

Stávající podoba statistik na mém profilu

Grafy jsou interaktivní:

  • po kliknutí na legendu se příslušná řada zneviditelní (nebo zviditelní);
  • při najetí do oblasti grafu se ukáže bublina s přesnými hodnotami nejbližšího bodu grafu.

Ze seznamů nejvíce hraných her je vidět vždy jen 5 nejvyšších příček. Celý seznam se zobrazuje v modálním okně po kliknutí na text „Celý seznam“ pod těmito 5 příčkami.

Jsme si vědomi některých nedotažeností, které ještě budeme v průběhu času dotahovat / zlepšovat. Namátkou:

  • v grafech jsou časy uvedeny v minutách a raději bychom viděli formát „hh:mm“, přeci jen by to bylo více vypovídající;
  • měsíční graf je nepřehledný, pokud máte v Herním deníku již hodně roků záznamů – legenda se překrývá s nadpisem a roky nejsou řazeny chronologicky;
  • bubliny s přesnými hodnotami fungují jen u grafu Vývoj v letech;
  • „technické zázemí“, na kterém je to postavené, je poněkud „zbouchané“, abychom nejprve zjistili zpětnou vazbu a neladili po technické stránce něco, co nakonec stejně bude používáno minimálně nebo vůbec.

Pokud byste ve statistikách něco dalšího uvítali, budeme rádi za náměty pod tento článek, ze kterého si pak budeme brát inspiraci pro případné další úpravy této části Zatrolenek.

Úpravy Zatrolených her

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Snaha se cení. Ovšem také bych raději viděl formát hh:mm :-) . 

2.1.2022 21:24:15

@Deth Chápu a naprosto souhlasím. Ale bohužel 5 minut hledání v dokumentaci těch grafů nepřineslo kýžený výsledek, proto jsem se soustředil na další věci (hlavně ten seznam nejvíc hraných her v daném roce). A teď bude čas na postupné dolaďování, když už ta hlavní kostra (a věřím že i spousta hodnotného “masa”) funguje a přináší zajímavé informace.

2.1.2022 21:32:50

Já věděl, že pravidelné zapisování všech mých partií bude mít jednou užití..:D Díky moc, toto mi opravdu udělalo radost..;)

2.1.2022 21:35:55

Chtěl bych vyjádřit dík a oceňuji možnost si dělat soukromé zápisy z hraní. Nějak mě to celou dobu míjelo a přitom je to praktické a v mnoha ohledech zajímavé.

2.1.2022 21:37:16

Spustenie natajno som zaregistroval dávnejšie a potešilo. Palec hore :)

Ja mám poznámku: na telefóne sa prekrýva nadpis grafu s legendou. Asi nebude priorita, ale keďže zápisy píšem a denník využívam, tak sa aspoň touto cestou “zapojím do vývoja" :D

3.1.2022 01:25:55

Určitě krok vpřed a jsem rád (kor když jsem letos zapsal asi 430 partií), ostatně to jsme už řešili v jiném vlákně. :)

- - -
Deskovky, nebo videohry? Toť otázka.

3.1.2022 08:08:12 | Upraveno autorem (porovnej)

Grafy jsou super! Ale taky podpořím názor na formát času a pro mě teda taky lepší h:m … díky za super změnu. Nás co si vedeme záznamy určitě potěšila :-)

3.1.2022 08:51:57

šlo by aj spracovať aby ukazovalo koľko partii sa odohralo ktorý mesiac? - v mesačnom grafe je vidno len koľko sa odohralo času

 

Díki, Lucas

3.1.2022 14:16:23

@Deth @Longerin Tak jsem právě nahrál na server úpravu, kdy se místo hafo minut zobrazuje délka hraní ve formátu <X>h <Y>m. V grafech to stále ještě není úplně ono, ale líp to asi zdá se nejde (nenašel jsem nikde, jak grafu říci, aby měl značky na ose po hodinách nebo půlhodinách)

8.1.2022 15:30:47

A jinak první graf (statistiky hraní v letech) je upravený, če čas strávený hraním se již zobrazuje ve formátu <X>dní <Y>hodin <Z>minut, aby to bylo snáze představitelné. 

Tím bych řekl, že zas umím s grafy o jedno kouzlo víc :-)

8.1.2022 23:09:56

@Zeus Čoveče já ten druhý graf pořád vidím jen v minutách. :-) a jinak ještě navrhuji drobnou úpravu že dole ty vylistované hry se defaultně zobrazují pořád pro rok 2021.

8.1.2022 23:25:47

@Longerin No vzdyt jo, ja pisu o prvnim grafu, na kterem jsem to trenoval ;). Na ten druhy jsem zatim vubec nesahal.

9.1.2022 00:18:45

@Zeus aha, jasny, ja to spatne pochopil ;-)

9.1.2022 00:50:10

Vybíráme z Bazaru

Dvě EXITovky - Hrad a Vlak
Dvě EXITovky - Hrad a Vlak
Akt. cena: 340 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas