ZATROLENĚ: Nová podoba galerie

Autor: Wolfsen | 27.4.2017 | 13

V nedávných hodinách jsme spustili novou verzi fotografických galerií. Fotografie jsou nyní rozřazeny do boxů dle kategorií obsahu. Výchozí nastavení boxů je zobrazení prvních tří fotografií, uživatel si pak může box rozkliknout a zobrazit další fotografie nebo naopak obsah boxu zcela skrýt.

Zobrazují se vždy pouze boxy, které obsahují alespoň jednu fotografii. V titulku boxu je také uveden počet fotografií, které se v něm nacházejí.

Kategorie fotografií jsou (v pořadí jak jsou řazeny):

  • Herní plán
  • Figurky
  • Karty
  • Herní komponenty
  • Hraní
  • Nabarvené figurky
  • Insert / skladování
  • Doplňky (DIY)
  • Off-topic
  • Nezařezené

Co nás vedlo k takové změně? Byly to připomínky některých uživatelů v diskuzi Schvalování obrázků aneb odpovědi admina. Vyjádřili v ní nespokojenost se zamítáním řady svých fotografií, které nesplňují kvalitativní a informativní požadavky Zatrolených her (které jsou podstatně vyšší neže třeba u BGG). Zejména fotografie, kde jsou středobodem hráči spíše než hra samotná. Někteří z vás namítali, že i atmosféra u hry má svou informační hodnotu. Jiní zase namítali, že atmosféra u hry je věcí subjektivní. Doposud jsme neměli možnost kompromisu, a proto jsme dávali přednost druhému názorovému táboru, který je nám bližší.

Nová podoba galerie jednak zpřehledňuje dosavadní rozložení a jednak nám, díky nové kategorii Off-topic, umožňuje schválit i výše zmíněný druh fotografií, který teď jedněm nebude chybět a druhým nebude překážet, protože bude ve výpisu až úplně dole. A pokud vám stále není jasné, co do Off-topicu patří, tak několik příkladů, přímo od Špatňáka, tedy administrátora galerie:

  • Skříň, kde je nafocené, kolik v ní je uloženo krabic (třeba) Osadníků. - Samotné krabice se neschvalují, ale ukazuje to, že rozšíření ke hře je opravdu hodně.
  • Space Hulk - krabice, jak se jednotlivé edice měnily za posledních 15 let. - Platí pravidlo, že přední strana krabice se nefotí, proto takový příspěvek nemůže být schválen. Navíc chci-li si hru koupit, k čemu mi je vědět, jak vypadala krabice, kterou už neseženu. Jen to zbytečně mate. Nicméně pro vášnivé fanoušky to smysl má.
  • Záběry z hraní, které někteří hráči chtějí - není na nich vidět prakticky nic ze hry, ale prakticky vše zabírá rozjuchaná parta. Prý to ukazuje na emoce, které hra vyvolává, a je to zajímá.
  • Fotka typů "jééééé, dívejte - já hodil 3 šestky!" - No pokud chcete, tak postnu obrázek, kde jsem jich hodil 66. Ale vážně. Zde bych viděl prostor třeba pro nafocení situací, jak se hra vyvinula jednou z deseti tisíce případů. (Například Osadníci, kde jeden hráč měl 10 bodů, poslední zůstal na 2 startovních, všechny domečky na plánu v Terra Mystica, kompletní deratizace hráče v Nexus Ops atp.)
  • Přední strana krabice v Mage Knight (jako adminka bych ji asi vymazal, ale jsem admin ;)
  • Vtipné situace spojené se hrou. - V tuto chvíli uvedu jako příklad Settlers: Zrod Impéria - vtípek schovaný v insertu. To o hře absolutně nic neříká, ale je to opravdu dobré a bylo mi líto obrázek neschválit. Teď už kategorii mít bude.

      

Obrázky zmíněné v příkladech.

Rádi bychom věděli, zda se vám nová úprava líbí a jak bychom ji mohli vylepšit, nebo zda byla lepší úprava dřívější, ve které ale pro Off-topic není místo. Připomínám, že i v dřívější úpravě bylo možné fotografie filtrovat podle kategorií pomocí tlačítek v hlavě galerie. Tato možnost ale byla využívaná sporadicky - i tady bychom rádi věděli proč.

Své reakce můžete psát v komenátřích tady pod novinkou, v diskuzi Schvalování obrázků aneb odpovědi admina nebo SZ Špatňákovi. Pokud se vám nové uspořádání nelíbí můžete po jistou dobu přepnout zpět na dřívější verzi. Zároveň bychom byli rádi, kdybyste nám v připojením formuláři stručně zdůvodnili, proč se vracíte ke staré verzi. Děkujeme za pochopení!

Sdílet s přáteli:

Komentáře

TU
Při čtení novinky jsem byl trochu skeptický, ale po vyzkoušení musím říct, že je to fajn. Působí to moderně, zachovány (pro mě) zásadní funkcionality a pokud bude kategorizace provedena správně (prozatím nemám důvod pochybovat), tak myslím, že jednoznačně palec hore a krok dopředu.

27.4.2017 08:41:12

...
Vypadá to skvěle

27.4.2017 08:56:34

Super
Je to prehľadné, balastné fotky sú na záver. Rozhodne lepšie ako predošlý systém :).

27.4.2017 10:05:03

Palec nahoru
Vypadá to pěkně a je to mnohem přehlednější. Vždycky mě mátlo, proč je to všechno v kupě. Starých tlačítek pro třízení jsem si nikdy nevšiml a vůbec o nich nevěděl.

27.4.2017 13:41:24

Super
Klasická ukázka toho, jak "špatný a nesouvisející požadavek (schvalování rozjuchaných partiček)" může vést k podstatnému vylepšení funkcionality :)

27.4.2017 16:54:07

Super + pár nápadů
Za mě je to určitě krok kupředu, takže díky za něj.

Co bych lehce pozměnil:
1) klik na hlavičku boxu ho celý sbalí/rozbalí. To je prima, ale kdybych si to nepřečetl tady, asi bych na to nepřišel - v současné grafice to není intuitivní. Pomohla by rozbalovací/sbalovací šipka napravo té hlavičky.

2) úplně mi nevyhovuje zobrazení jen tří fotek uvnitř boxu. Jasně, můžu si rozbalit klikem další, ale zkuste to třeba u Descenta. Když pak chci zobrazit všechny fotky, tak musím kliknout osmkrát (uvnitř každého boxu). Podle mě je to překombinované, je to vlastně sbalovadlo uvnitř jiného sbalovadla. Buď bych ta vnitřní sbalovadla zrušil, anebo zavedl do uživatelského profilu jeden checkbox "Vždy zobrazovat všechny fotky uvnitř boxu".

To jen tak na zamyšlení :)

Každopádně díky za inovaci.

27.4.2017 18:10:21

Opět
jsem odstrašující příklad ;-)

27.4.2017 20:45:51

Je to zatím víceméně testovací verze, jak se bude
Takže tam není hafo věcí doladěných...

Ad cartas 1) je přesně jedna z takových věcí, šipka určitě bude (pokud se zadaří :-)

Dále třeba by v tom rozbalovátku s názvem kategorie měl být celkový počet fotek v dané kategorii.

Pak přemýšlím, že by to rozbalovátko kategorie mohlo být možná výraznější, aby si člověk všiml, že už je v další kategorii.

Jinak 3 fotky v každé kategorii jako výchozí zobrazení je hlavně z toho důvodu, že člověk, který o hře nic neví a přijde do galerie získal rychlý přehled o všech prvcích dané hry a pokud ho něco zaujme, může zkoumat hlouběji. Ale chápu požadavek, zkusím ho nějak nechat uzrát, jak to chytře a jednoduše vyřešit, že se třeba zobrazí vše na jeden klik...

27.4.2017 21:04:26

Za mě
Palec hore borci.

28.4.2017 08:44:22

super
Toto sa mi veľmi páči. Teraz to už len doladiť a pustiť sa do diskusií aby boli prehľadnejšie + väčšiu aktivitu moderátorov aby nedochádzalo duplovaniu tém (viď témy v Obecně o hraní společenských her, či námety a pripomienky atď). Myslím, že sekcia "otázky" nesplnila účel na otázky ohľadom pravidiel.. toto sa doladí a ZH budú ešte lepšie. :-)

28.4.2017 14:13:48

Vybíráme z Bazaru

Ankh Gods of Egypt Core Box
Ankh Gods of Egypt Core Box
Akt. cena: 1490 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas