ZATROLENĚ: Nahlašování nevhodných diskusních příspěvků

Autor: Wolfsen | 19.4.2020 | 8

V těchto dnech předěláváme systém nahlašování nevhodných diskusních příspěvků uživateli s cílem zlepšit moderování diskusí. Změny jsou/budou dvě:

  1. První a zásadní změnou je, že nahlášení nevhodného příspěvku je ihned přeneseno do komunikačního nástroje, který administrátoři Zatrolených her používají na denní bázi (Slack). To znamená, že s největší pravděpodobností na toto nahlášení některý z adminů zareaguje v řádu minut (v horším případě hodin). Původní řešení vyžadovalo od adminů aktivně chodit na speciální stránku v administraci a kontrolovat, co se tam objevuje nového (a pak ještě pracněji dohledávat v jakém kontextu byl daný příspěvek napsaný -> proklik na celou diskusi nebyl úplně jednoduchý a to je v novém řešení také doladěné)

  2. A v druhé řadě měníme na webu způsob, jaký můžete označovat diskusní příspěvky za nevhodné. Původní řešení pomocí titěrných ikonek, které se objevují při najetí kurzoru myši na příspěvek, je již dosti přežité.

    • Například nefunguje na mobilech, kde jednoduše není jak na příspěvek najet kurzorem myši.
    • Ikonky jsou titěrné, takže ukliknout se je velmi snadné.
    • Význam ikonek se zobrazí až po najetí kurzorem myši nad danou ikonku a drobným počkáním. Což také dnes již nepovažujeme za vhodné.

    Nově budou akce (včetně označení příspěvku za nevhodný) dostupné u každého příspěvku pomocí zobrazeného tlačítka Akce, které po kliknutí nabídne rozbalovací nabídku se všemi dostupnými akcemi. V této nabídce je vedle ikonek i jejich popisky.

    Na rozdíl se můžete již dnes podívat. Původní řešení je dostupné v diskusích u her. A nové řešení je dostupné v obecných diskusích jako Obecně o hraní společenských her.

    Dejte nám, prosím, komentářem pod touto zprávou vědět, které z řešení se vám zdá jako lepší. Zda původní (ikonky při najetí myší na příspěvek) nebo nové (rozbalovací nabídka).

Oběma těmito změnami cílíme na zlepšení moderování diskusí a tedy i aktivnější prosazování pravidel diskuzí, která naleznete ve formuláři přidání příspěvku do diskuse.

Čímž bychom chtěli vás všechny požádat o to, abyste nevhodné komentáře řešili formou nahlášení nevhodnosti a nikoli zapojováním se do nevhodné diskuse (a pod vlivem silných emocí pravděpodobně i přilitím oleje do ohně). Mohlo by se stát, že pak jako nevhodný příspěvek skončí i ten váš.

Stejný nástroj, prosím, použijte také pro nahlášení duplicitních příspěvků. Rozhodně na takovéto nahlášení budeme reagovat lépe, než na příspěvek v diskuzi typu: „Uklikl jsem se, prosím, smazat.“, na který často ani nenarazíme.


Své nevhodné příspěvky můžete sledovat v menu Moje příspěvky, které naleznete v uživatelském boxu v pravém horním rohu webu. Do tohoto seznamu se příspěvek dostane po označení administrátorem, které může nastat následkem nahlášení nebo samostatnou aktivitou admina. Samotné nahlášení uživatelem jen dává adminům impulz k prověření příspěvku.

V případě pochybností, dotazů nebo námitek nás neváhejte kontaktovat kontaktním formulářem, který naleznete v patě webu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

...
A budeme za odmenu dostavat Rude hvezdicky nebo budou nevhodni diskutujici rovnou dostavat vedle sveho nicku microdadges s opratkou?

19.4.2020 11:23:03

otázka
Já bych se chtěl zeptat, zda by v rámci změn bylo možné upravit diskuzní vlákna tak, aby si každý mohl mazat své příspěvky?
Stávají se tzv. double posty nebo třeba i já jsme omylem vedl diskuzi ve špatné sekci.

19.4.2020 11:50:16

Pepsson: Věcně a bez ironie
Diskutujícímu, který porušuje soustavně pravidla diskusí, může být zablokována možnost do diskusí na nějaký čas přispívat. A teoreticky v případě nerespektování pravidel nastavených na Zatrolenkách může situace vygradovat až v úplné zablokování účtu.

Prostředí na Zatrolenkách prostě chceme kultivovat k určité formě komunikace, ve které určité věci nemají místo. I třeba proto, že chceme držel prostor přístupný i mladším generacím a nechceme děti vystavovat vulgaritám a zbytečně expresivním výrazům. Není naším záměrem nikoho vychovávat a vnucovat mu, jak si má mluvit u sebe doma. Ale na Zatrolenkách budeme prosazovat slušnou a konstruktivní komunikaci, ve které dokáží lidé prezentovat svůj názor s respektem k nározům ostatních diskutující. I v situacích, kdy jde o názory odlišné.

19.4.2020 11:57:28

Korenar: Důvod proč to tak není...
Ahoj, ono by to bylo fajn, pokud by se bohužel dané funkce nedala zneužívat. Typicky napíšu něco hnusného, vyvolám flame a smažu svůj příspěvek. Bohužel k tomu se občas zneužila i funkce pro editaci diskusního příspěvku. Proto jsme třeba udělali tu možnost porovnat původní a současné znění.

V tom případě, co popisuješ (který se IMHO děje vcelku vzácně) je možné oslovit adminy přes kontaktní formulář a my možnost příspěvek smazat úplně bez jakýchkoli dalších konsekvencí.

19.4.2020 12:00:35

Korenar - 2. varianta
Nebo svůj příspěvek nahlásit jako nevhodný, jak je i uvedeno v článku. Chápu, že psychologicky je to neintuitivní, ale rozhodně efektivní.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

19.4.2020 12:08:53

...
Dejte si jen pozor ať se to nezvrhne jako na Facebooku. :)

19.4.2020 13:35:37

Lepší
Takhle je to určitě lepší. A k tomu mazání mě napadlo, že by asi stačilo povolit smazání příspěvku, pokud jde o poslední záznam v daném vlákně.
---
Time Slug Studio

19.4.2020 14:04:07

Vlastni příspěvek
Nelze nahlasit (kvuli double postu) pouze editovat.
___
redaktor Deskofobie

20.4.2020 08:12:39

Bedikk a Yedle
dobre pointy, diky, zaznamenavam pro premysleni (delam ted neco na bazaru)

20.4.2020 08:39:20

Nové
Nové řešení je jednoznačně lepší, aspoň na tabletu omylem nenahlásím nevhodný příspěvek.

20.4.2020 20:23:50

Vybíráme z Bazaru

Na louce
Na louce
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas