Vampire Rivals

Autor: haldirus | 16.8.2021 | 3

Vampire Rivals je poměrně hodně zajímavá karetní hra s prvky deskové hry. 

Hra čerpá ze světa Vampire: the Masquerade a hrajete v ní za skupinku upírů a snažíte se získat nadvládu nad městem a to buď tím, že si splníte svoji Agendu (a tím získáte vítězné body), okradete o Prestige svého Rivala a nebo tím, že svého nepřítele prostě z města „vymlátíte“.

Základem je postavit si svůj herní balíček z karet, které máte k dispozici. Stavíte většinou na základě toho, jakou kartu agendy si zvolíte, či jakou strategii si určíte. (Pokud nemáte s deck buildingem zkušenosti, nezoufejte, v krabici jsou hned 4 připravené, poměrně vyrovnané balíčky s různými strategiemi).

 

Obsah starter boxu:

V základní krabici máte všechno pro postavení jakéhokoli balíčku pro hru i na turnajové lize. Stačí jen jedna krabice pro jednoho hráče, neb v ní najdete playset obsahující všechny karty, jež prozatím vyšly. Ty další (postupně vycházející) jsou k dostání jako proma za účast na hraní a další rozšíření se terpve plánují. Česká komunita ráda poskytne promo karty každému zájemci s krabicí: https://www.facebook.com/groups/vampirerivalscz 

 

Samotná hra je poměrně dost nápaditá, kolo začíná zahráním karty z balíčku města – v tom najdete smrtelníky, které můžete ulovit a jejich ulovením z nich získat bonusy anebo různé události, které vám komplikují či ulehčují hru. Někdy vám pomůžou, někdy vás poškodí. Tento krok trochu nechává promluvit náhodu a dělá hru o něco napínavější.

V každém svém tahu můžete provést 2 akce. Čím častěji hrajete (a více znáte karetní pool), tím rychleji tyhle akce odsýpaj. Často přesně víte, co musíte a nemusíte udělat. Ať už je to útok na upíra, na smrtelníka, hraní si politických Scheme – u kterých celý stůl debatuje a provádí rozhodnutí třeba i na úkor slibů, které musíte dodržet. Dále třeba Conspirace – to jest nová mechanika, která má velké výhody ve více hráčích ale krásně se dá užít i v 1v1. Tvůrci si dali záležet aby i tyto karty fungovaly v 1v1 a ne jen u plného stolu.

 

Formáty hry:

1v1: Nebaví Vás velké stolové utkání či máte ve svém okolí jen jednoho kamaráda na karetku? Nevadí, Rivals vám umožňují hrát i v tomto formátu. Ostatně váš balíček by měl být schopen obstát v obou případech. Někteří hráči si stěžuji, že třeba conspirace či schemes jsou v 1v1 slabší. To je ale jen otázkou herního stylu a možná i trochu skillu. Osobně hraju conspirace a nemám s tím žádný problém. V tomhle „menším“ formátu se ale musíte více zaměřit na chyby svého soupeře a na smrtelníky na ulici, neb tady víc než ve hře 4 hráčů může lepší kombinace smrtelníků z ulice znamenat rozdíl mezi výhrou a prohrou. Menší formát doporučuji začátečníkům, tempo a know-how se v něm chytají rychleji než při „velké“ hře. 

Multiplayer 2+ (max 4): Jde o pomalejší, ale zato o to záludnější variantu hry. Háček zde je v tom, že po nějakou dobu nevíte, kdo se snaží ulovit vás, a víte jen, koho máte ulovit vy. Celou dobu se snažíte získat pro sebe převahu a balancovat sílu ostatních hráčů, nebo případně rychle zadupat do země svého Rivala. Nicméně přímé útoky vedou dost často k odhalení hráčova záměru a udáváte tím jasně najevo, co a jak děláte. Multiplayer je tak mnohem víc „shady“ variantou. Město je zde často plnější (tzn. více smrtelníků) než v 1v1. 

 

Hrát hru:

Pokud si přejete zahrát si hru, není nic snažšího než se ozvat ve výše zmíněné facebookové skupině Rivals. Někdo se vám určitě ozve a pozve vás na úterní či nedělní hraní (většinou v Černým Rytíři).

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Necronomicon 1st Edition - limitovaná deluxe verze
Akt. cena: 5000 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas