TROLOGRAFICKY: Warhammer Underworlds Nightvault preview + unboxing

Autor: kudykam | 30.9.2018 | 3

Tuto sobotu (29. 9., pozn. red.) začala nová sezona turnajové hry Games Workshopu ze světa Warhammer Underworlds. Při té příležitosti si pro nás GW připravil nový core set Nightvault, který zcela nahradí loňský Shadespire. Stejně jako jeho předchůdce bude Nightvault obsahovat vše potřebné pro hru dvou hráčů, představí však dva zcela nové warbandy, nový prvek magie a redesignované herní desky. Dále se v core setu budou nacházet dva startovní balíčky a jeden pro jejich další upravování, všechny potřebné žetony, jedna sada kostek a pravidla.

Už nyní Games Workshop, jak je jeho zvykem, slibuje další rozšiřující balíčky s warbandy včetně Garrek’s Reivers a Steelhearts Champions, které byly součástí Shadespiru. V nové sezoně se tak v core setu a rozšířeních objeví dohromady 557 nových karet, což je přibližně o stovku více než v sezoně minulé. Všechny komponenty jsou samozřejmě kombinovatelné s dříve vydanými warbandy, které však pravděpodobně budou bez nových karet mírně znevýhodněné proti warbandům, které využívají magii.

Dále GW oznámil vydání spousty volitelného příslušenství k Warhammer Underworlds, jako jsou 3D terény, dedikované obaly na karty, herní podložka, kostky atd. Stávající hráče ale pravděpodobně nejvíce zajímají warbandy obsažené v core setu.

Prvními jsou Stormsire’s Cursebreakers, kteří kombinují odolnost Stormcast Eternalů s devastující magickou silou, jelikož všichni tři členové warbandu jsou mágové, přičemž jejich vůdce Averon Stormsire je mocným mágem druhé úrovně.

Stormsire’s Cursebreakers

Jako druhý warband nemrtvých přichází do Warhammer Underworlds Thorns of the Briar Queen. Spolu se Sepulchar Guard budou nejpočetnějším warbandem ve hře. Úctyhodných sedm modelů bude spoléhat buď na body získávané z držení objective pointů, případně z boje v početní výhodě. Unikátní schopností všech těchto postav je procházení neprostupnými terény a nepřátelskými bojovníky, pokud svůj pohyb skončí na volném poli. Velitelem je Briar Queen, která je stejně jako Averon mágem druhé úrovně a vládne několika unikátními kouzly. Jejím poručíkem je Varclav the Cruel, který ač je velmi schopným bojovníkem, bude zřejmě po většinu her zůstávat v relativním bezpečí zadní části herního plánu, jelikož jeho unikátní schopností je jednou aktivací posunout všechny přátelské modely s výjimkou jeho samého a Briar Queen až o dvě místa. To spolu se schopností procházet neprostupné pole zajistí tomuto warbandu neuvěřitelnou pohyblivost.

Thorns of Briar Queen

Díky kladenskému hernímu obchodu a klubu Herní Prostor, který pořádá Warhammer Underworlds turnaje, máme možnost vidět unboxing Nightvaultu ještě před jeho vydáním.

Unboxing - Nightvault krabice   Unboxing - obsah krabice   Unboxing - Stormsire’s Cursebreakers

Unboxing - Thorns of the Briar Queen   Unboxing - figurky líc   Unboxing - figurky rub

Unboxing - ukázka karet   Unboxing - žetony   Unboxing - kostky

Všechny změny a nové warbandy vypadají na papíře zajímavě, snad opravdu přinesou do Warhammer Underworlds příjemnou změnu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Kompatibilita
Ja jsem pochopil, ze Nightvault nema Shadespire nahradit, ale naopak s nim byt plne kompatibilni. Nejaka nova informace?

2.10.2018 22:19:10

kompabilita
Havelock: Ano, Nighvault je s Shadespirem a warbandy z minulé sezony plně kompatibilní, jak je v preview zmíněno. Nighvault nahrazuje Shadespire v tom smyslu, že Shadespire by již brzy neměl být u GW dostupný a Nigtvault tak bude jediným Core setem pro Warhammer Underworlds.

3.10.2018 10:02:35

Vybíráme z Bazaru

Black Rose Wars: Rebirth 2024 Core game KS
Black Rose Wars: Rebirth 2024 Core game KS
Akt. cena: 60 €
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas