TROLOGRAFICKY: Vyšla nová česká hra na hrdiny: Dračí Hlídka

Autor: Isthar | 24.9.2020 | 14

V těchto dnech po letech vývoje konečně vychází dlouho očekávaná hra na hrdiny: Dračí Hlídka.

Dračí hlídka (zkráceně DH) se volně inspirovala Dračím doupětem a komplexními zahraničními tituly jako Dungeons & Dragons a Pathfinder. K hraní Dračí hlídky tak potřebuješ jen dvě kostky, papír a vlastní fantazii. Hraje vždy skupina hráčů (družina) a jeden vypravěč, který postupně odhaluje části svého příběhu nebo předpřipraveného dobrodružství. Hráči si zvolí rasu a povolání své postavy a společně vytvoří sehraný tým.

Oproti Dračímu doupěti přináší Dračí hlídka spousty nových schopností postav, a mimo jiné širší možnosti povolání Válečníka a úplně nové povolání Klerika. Celkem nabízí hrdinská povolání: Válečník, Hraničář, Alchymista, Kouzelník, Zloděj a Klerik. Zmizelo naopak několik zastaralých herních mechanik, což ve výsledku základ hry činí jednodušším. První úrovně jednotlivých povolání jsou uvedeny odděleně, tudíž pro naprosté nováčky není problémem se pro první hru rychle zorientovat a detaily hodů a rozvoje postavy se učit postupně.

 

Válečníky v Dračí Hlídce vře adrenalin, ten umí využívat ke svým bojovým trikům a taktickým rozkazům družině. Jeho devízou může být zuřivost, šerm nebo čest a rozhodnost rytířů. Hraničář tráví většinu doby v divočině, může se stát excelentním lučištníkem, naučit se ochočování divoké zvěře nebo ovládne mystickou Duševní sílu. Alchymisté destilují manu z podivných předmětů nasbíraných na cestách. Většinou propadnou šílenství pyromanie, pokusům na anatomii tvorů nebo studiu cizích sfér. Kouzelníci pak nasávají svou energii z vichrů many a dokážou je přetavit v čarodějné umění mentální a vysoké magie, či bojová kouzla divoké a ochranné magie. 

Ti kteří sestoupí z cesty světla pak dokonce mohou ovládnout umění nekromancie. Zlodějové žijí ve stínech měst, kde se svým šarmem, umění skrývání nebo úsměvné dovednosti převleků dovedou proniknout i na ta nejstřeženější místa. No a klerikové, jež dokáží získat dostatek přízně svého boha se učí kromě léčivých proseb i takové, které zahánějí zplozence pekel. Kromě milosrdenství, mohou ovládnout nauku svaté pravdy či nahlédnout do tajů exorcismu s naukou démonologie.

Kromě pravidel, kostek a ukázkových deníků postav, vydává Dračí Hlídka na svém webu i předpřipravená dobrodružství, která mohou vypravěči použít.

 

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hero Realms + rozšíření Ruin of Thandar
Hero Realms + rozšíření Ruin of Thandar
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas