TROLOGRAFICKY: Sabika – novou hru od tvůrce Bitoku na podzim 2022 vydá Ludonova

Autor: Azifaral | 11.7.2022 | 0

Na podzim tohoto roku, s největší pravděpodobností na veletrh v Essenu, který se bude konat 6.–9. října 2022, by mělo španělské vydavatelství Ludonova přivést a představit novou hru Sabika. Zatím jsou o této hře k dispozici pouze kusé informace a několik obrázků, které ovšem vypadají velmi poutavě. Další věc, která z této hry dělá velmi zajímavou záležitost je to, že autorem hry je Germán P. Millán, který je také autorem hry Bitoku (Devir games), kterou by na podzim mělo vydat v lokalizované podobě brněnské vydavatelství REXhry. A ilustrace této hry dělala Laura Bevon, jejíž obrázky můžeme znát například z hry Hippokrates, kterou vydalo v letošním roce vydavatelství TLAMA games.

Sabika – grafická ukázka krabice
Sabika – grafická ukázka krabice

Něco málo o hře, co se mi podařilo zjistit:
Počet hráčů: 1–4 | Věk: 10+ | Délka hry: 60–120 minut

Ve hře Sabika se vžijete do role jednoho ze šlechticů dynastie Nasrovců, kteří se podíleli na stavbě věží, zahrad a paláců na stejnojmenném vrchu, které jsou známy pod názvem Alhambra. Kromě tohoto úctyhodného úkolu máte za úkol zřídit obchodní cesty po Evropě a Maghrebu. Tyto cesty vám zajistí dostatečné příjmy, abyste mohli přijmout náročný tribut, který byl nařízen katolickými monarchy. Výměnou za svou práci získáte vojenskou ochranu před různými konflikty v království Taifas.

Sabika implementuje nový mechanismus, který integruje tři vzájemně propojené rondely. Každý rondel se zaměřuje na jiný scénář: stavbu Alhambry, vyřezávání básní v jejích sálech a vývoz zboží po obchodních cestách. To vše se odehrává v pěti epochách (kolech) a na konci pátého kola vítězí hráč, který nasbíral nejvíce bodů prestiže.

Sabika – ukázka herní desky
Sabika – ukázka herní desky

Germánu P. Millánovi se vcelku začíná dost dařit, protože za své hry Kingdom Defenders a především Bitoku posbíral dost významných cen a Sabika svým mechanismem vypadá velmi zajímavě. Doufejme, že se ta hra povede stejně jako Bitoku a některý z českých vydavatelů si na podzim z Essenu budou odvážet další hru do svého portfolia.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Khora Zlatý věk
Khora Zlatý věk
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas