TROLOGRAFICKY: postřehovka od Piatniku, vesmírný Ostrov a něco od FFG

Autor: Wolfsen | 3.5.2015 | 6

PiatnikPiatnik oslavil svátek práce novinkou na českém trhu - dětskou postřehovkou Bubbles. Hráči hodí čtyřmi kostkami a ze čtyř karet s veselými barevnými bublinami různých velikostí musí co nejrychleji vybrat tu, která odpovídá hodu.

Bubbles   Survive: Space Attack!

Stronghold GamesStronghold Games na září tohoto roku připravují vydání vesmírné verze dlouhodobě úspěšné škodolibé rodinné hry Survive!, která u nás vyšla česky pod taktovkou Blackfireu jako Ostrov. Vesmírná verze bude mít podtitul Space Attack!

V této nové verzi zůstane zachována základní myšlenka hry - utéct z rozpadající se vesmírné stanice a prokličkovat vesmírem plným strašlivých příšer. Přibude ovšem několik zajímavých prvků:

  • Oboustranný herní plán.
  • Stíhače - jednomístné lodě, které mohou lapat a vypouštět monstra.
  • Laserové věže - obranný systém stanice.
  • Nové efekty dílků stanice.
  • Schopnosti monster - příšery se budou moci vyvinout a stát se mocnějšími.

V základu bude hra hratelná ve 2-4 hráčích, ale společně se základní hrou vyjde také rozšíření pro 5 a 6 hráčů a rozšíření The Crew Strikes Back!, které posádce stanice umožní účinně se bránit.

Doplňme ještě, že první verze hry Survive! vyšla již v roce 1982.

FFGDále už opravdu jen trolograficky: Fantasy Flight Games oznámily přípravu rozšíření Strange Remnants pro Eldritch Horror a dostupnost posledného rozšířujícího balíčku Descendants of Isha cyklu Warlords pro LCG Warhammer 40.000 Conquest.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zátoka Obchodníků - komplet (nabarvené, vč. obalů)
Zátoka Obchodníků - komplet (nabarvené, vč. obalů)
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas