TROLOGRAFICKY: Herní čas - Kladno, 27.–29. 9. 2019

Autor: lenae | 19.9.2019 | 0

Herní prostor připravuje třetí ročník festivalu her Herní čas, který se uskuteční o víkendu 27.–29. 9. 2019 opět v prostorech kina Sokol na Kladně. Festival se snaží o představení her ve všech možných podobách. Jeho základem jsou hry deskové, ale můžete se seznámit i s různými podobami her digitálních, objevovat kouzlo her válečných, ale i utíkat nástrahám her únikových.


 

Velký sál kina Sokol bude už tradičně patřit deskovým hrám předních českých vydavatelů jako např. Albi, Blackfire, Dino, MindOK, Piatnik nebo REXhry. Hry vám s radostí vysvětlí na místě přítomní dobrovolníci a prezentátoři. Zároveň budou tituly dostupné i k dalšímu volnému hraní, případně valnou většinu z nich bude možné i na místě zakoupit.

Mezi novinky letošního ročníku potom patří větší důraz na turnaje v některých z titulů našich partnerů. Mezi dosud potvrzené turnajové hry patří: Louka jak vyšitá, Tajuplné říše, Výbušná koťátkaWarhammer 40 000 a Warhammer Underworlds.

Nebyla by to akce Herního prostoru, kdyby nebyly prezentovány i hry válečné. Workshopy, ukázkové hraní, a především velký sobotní turnaj budou patřit Warhammeru 40,000. Prezentovány ovšem budou i další hry z portfolia firmy Games Workshop (s důrazem na Warhammer Underworlds, Kill Team a Warcry). Komunita kolem WH40K a turnaje v této hře patří mezi rodinné stříbro Herního prostoru, proto padlo rozhodnutí přiblížit atmosféru, která u nás během akcí spojených s touto hrou vládne, širšímu publiku.

Digitální hry samozřejmě na místě nemohou chybět, důraz bude kladen především na turnaje v PC hrách a virtuální realitu, kterou si pro návštěvníky připraví firma Lancraft. Z digitálních her bude již tradičně přítomné Muzeum her se staršími konzolemi a počítači a těšit se můžete i na arkádové automaty od vyhlášených ArcadeHer.

Na festivalu bude opět dostupná úniková hra Promítárna, ve které se hráči budou pokoušet zachránit filmovou premiéru. Tato hra je navržená speciálně pro prostory bývalé promítací místnosti kina Sokol a pochází z dílny kladenského The Unlocker.

Herní čas není ovšem jen o tomto programu hlavním (který jsme tu stejně nevyjmenovali celý), ale i o bohaté nabídce programu doprovodného. Turnaje v jednotlivých deskových hrách a barvící workshopy (se samozřejmostí ponechání vlastního výtvoru) jsme tu již představovali, zároveň vás ale čeká i bohatá tombola, testování nových autorských her a prototypů (Olda Rejl, Tadeáš Spousta, Time Slug Studio, Tom Uhlík) či prezentace dalších typů her (např. papírových RPG či wargames).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Prodám Mondo plus nějaké mini rozšíření
Prodám Mondo plus nějaké mini rozšíření
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas