TROLOGRAFICKY: Herní čas - kladenský festival her

Autor: kudykam | 28.10.2018 | 1

Herní prostor připravuje druhý ročník festivalu her Herní čas, který se uskuteční 2.–4. 11. 2018 v prostorech kina Sokol na Kladně. Zaměření festivalu je široké, pokouší se na jednom místě spojit jak hry digitální, tak hry deskové, ale otevírá také prostor k diskuzi kolem her s ohledem na širší veřejnost.

Herní čas - logo

Pro návštěvníky bude připraven velký sál kina Sokol plný stolů s deskovými hrami od předních českých vydavatelů her, jako jsou Albi, Blackfire, Dino, MINDOK, Piatnik nebo REXhry. Hry budou vysvětlovány přítomnými prezentátory a dobrovolníky a budou dostupné i k dalšímu volnému hraní. Většina her, které si na místě budete mít možnost zahrát, bude dostupná i k zakoupení.

Další formou stolního hraní prezentovaného na festivalu jsou hry válečné. Formou workshopů, ukázkového hraní a turnajů bude představován především kultovní Warhammer 40,000, ale prostor dostanou i další tituly od společnosti Games Workshop jako jsou Kill Team, Warhammer Underworlds a Age of Sigmar. Kamenná prodejna Herní prostor (pořadatel) se stává stále výraznějším centrem pro setkávání silné a rostoucí komunity hráčů válečných her a festival Herní čas je i určitou formou oslavy této komunity.

V prostorech kina Sokol budou zastoupené hry digitální, velké pozornosti se dostane především retro hrám a konzolím. Návštěvníci se tak mohou těšit na nově otevřené Muzeum her se staršími konzolemi a počítači, ale i na arkádové automaty od vyhlášených Arcade her.

   

Své zastoupení bude mít na místě i virtuální realita, kterou zajistí kladenská herna Virtual Game. Na stroji HTC Vive si bude možné vyzkoušet některé tituly z jejich bohaté knihovny her.

Na festivalu bude opět dostupná úniková hra Promítárna, ve které se hráči budou pokoušet zachránit filmovou premiéru. Tato hra je navržená speciálně pro prostory bývalé promítací místnosti kina Sokol a pochází z dílny kladenského The Unlocker.

Během celého festivalu bude dostupný i zajímavý doprovodný program. V deskových hrách budou jednotlivými partnery pořádány turnaje, účastníci mohou také své štěstí zkusit v tombole nebo se v rámci workshopů naučit základy barvení figurek do válečných her. Samozřejmě, všechny své výtvory si návštěvníci mohou nechat na památku, stejně jako mnohé ceny, které budou moci v rámci doprovodného programu získat.

Herní čas 2017, první ročník tohoto festivalu, byl velkým úspěchem a během dvou dnů přilákal téměř 500 spokojených účastníků – a část z nich se dokonce stala zarytými hráči. S organizací akce pomáhalo také přes 30 dobrovolníků, bez jejichž pomoci a nasazení by festival nebyl kompletní a zdaleka tak kvalitní.

Rekapitulace Herního času 2017

Herní čas připravuje za podpory kina Sokol kladenský obchod a e-shop s hrami Herní prostor, který se svou činností snaží veřejnosti přiblížit svět deskových i digitálních her, ale zároveň ji zbavit některých předsudků, které k tomuto světu široká veřejnost má.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Cosmic Encounter + 3 rozšírenia (insert a obaly)
Cosmic Encounter + 3 rozšírenia (insert a obaly)
Akt. cena: 125 €
Končí za: 15 hodin

Offcanvas