TROLOGRAFICKY: Funky Business Praha

Autor: 1a2a3a4 | 5.1.2022 | 0

Už je to víc než rok, co probíhala na HitHitu crownfundingová kampaň na hru Funky Business Praha. Tato kampaň neskončila úspěšně, což však jejího autora Antona Drugova neodradilo a rozhodl se hru i tak vydat. A tak na konci loňského roku, tedy 16.12. 2021, tuto hru naskladnil. 

Jak uvádí autor hry, jedná se o „moderní dynamický business simulátor s prvky kooperativních žánrů, strategie a humoru“. Herním plánem je mapa Prahy. Kolem mapy jsou rozloženy karty s hracími políčky, po kterých se pohybují figurky, což zaručuje pro každou hru rozdílné rozložení herních polí a tak i celého herního plánu. Během každého kola se obrací karta z balíčku Masmédia (taková speciální pravidla či omezení pro dané kolo), odkud se dozvíte, co se děje v Praze. Může to být zavedení EET, dotace pro určitý druh podnikání, výstavba nového OC atd. Díky tomu se hra mění s každým kolem, vždy musíte být ve střehu, jako v reálném současném podnikání. Ve hře se setkáte se 31 reálnými společnostmi. S každou z nich autor uzavřel oficiální smlouvu. A tak si ve hře můžete kupovat a vést takové společnosti jako ŠKODA, Avast, České dráhy, Blažek, Koh-i-noor, Lokál, CZC.cz, Liftago... a umisťovat je kdekoliv v Praze. Kromě samotných hráčů se hry účastní ještě jedna strana – Zahraniční investor, který se rozvíjí a získává na síle souběžně s hráčí a snaží se získat Prahu pro sebe pomocí manipulací a tím, že využívá pochybení hráčů. Existují tři způsoby, jak hru vyhrát.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

A tohle si opravdu někdo koupí?

6.1.2022 11:23:29

Jsou to prostě jen další Dostihy.

____________________________________________________
Natáčím deskoherní videa na Youtube na kanále Bartyx Gaming!

6.1.2022 11:35:08

No jenže Dostihy nestojí 1 000 Kč. Nevím no, tohle mně přijde úplně mimo, ale on se určitě někdo najde:-) Dneska se prodá vše.

6.1.2022 12:15:47

@Bartyx no #Dostihy a sázky ani #Monopoly doma nemám, že bych dohnal rest pořízením této ;-) 

______________________
admin česky vydaných her ZH
hráč a drobný sběratel
tvůrce FB, Insta. a YouTube stránek POD VÍKEM

6.1.2022 15:04:18

@1a2a3a4 Myslím, že to klidně můžeš vynechat. Mě už dvakrát psal autor, jestli to nechci natočit. Ale taky jsem mu řekl, že to není úplně pro mě. 

____________________________________________________
Natáčím deskoherní videa na Youtube na kanále Bartyx Gaming!

6.1.2022 18:16:31

Vybíráme z Bazaru

Hengist
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas