Trolí palec 2019 - vyhlášení výsledků

Autor: Zeus | 21.3.2020 | 38

V prvé řadě bychom chtěli poděkovat všem hlasujícím, že se hlasování o tuto (věříme ;-) prestižní cenu zůčastnili a hlas svým oblíbeným hrám poslali. V hlavní kategorii vás bylo celkem 1.026, čímž jsme překonali dosavadní rekord loňského ročníku (999 hlasujících) stejně jako magickou hranici tisíce hlasujících. A samozřejmě není to pouze o hlavní kategorii, ale velmi příjemně nás překvapila i vaše účast ve vedlejších kategoriích, kterých letos bylo více než kdy předtím. Z toho usuzujeme, že vám tyto kategorie dávají smysl a zachováme je i pro další roky.

Co nás mrzí, že nás bohužel okolnosti přiměly zrušit "slavnostní" předání ocenění zástupcům vydavatelů, jejichž srdnatí bojovníci vstoupili do naší arény. Ale to se nedá svítit, okolnosti jsou, jaké jsou, a opatření nám dávají smysl a plně je respektujeme.

Ale pojďme rovnou na vyhlášení...

Absolutní vítěz hlasování a ocenění Trolí palec 2019 (hra roku)

Trolí palec 2019 - hra roku

V hlavní kategorii své hlasy poslalo již avizovaných 1.026 hráčů a udělili celkem 3.541 bodů. A vítězem hlavní kategorie a absolutně nejlepší hru roku 2019 se dle hráčů stává ...

Root

Root

Gratulujeme vydavateli Fox in the Box a současně mu děkujeme, že tuto úžasnou hru do českých luhů a hájů přivezl (lokalizoval). DÍKY!!!

Detailní výsledky v hlavní kategorii Trolí palec 2019 >>

Trolí palec 2019 - Rodinná hra

Trolí palec 2019 - Rodinná hra

V naší nejstarší podkategorii, ve které zápolí borci slibující zábavu pro rodiny s dětmi (a obecně pro hráče napříč generacemi), hlasovalo celkem 924 hráčů, kteří dohromady udělili 3.074 hlasů. A jejím vítězem s doporučením "patří do každé hravé rodiny" se stává ...

Na křídlech

Na křídlech

Mindoku, který nám tuto krásnou a edukativní hru zpřístupnil (pro děti často CZ lokalizace bývá důležitější než pro dospělé hráče), děkujeme a současně blahopřejeme k tomuto krásnému umístění. DÍKY!!!

Detailní výsledky v kategorii Trolí palec 2019 - Rodinná hra >>

Trolí palec 2019 - Kooperativní hra

Trolí palec 2019 - Kooperativní hra

V kategorii kooperativních her, která v poslední době zažívá renesanci (přeci jen mnozí hráči si občas rádi od kompetitivního hraní odpočinou), se vás zúčastnilo 884 a udělili jste celkem 2.812 bodů. A ty rozhodly o vítězství pro hru ...

Gloomhaven

Gloomhaven

V této kategorii bylo vítězství nejtěsnější. A to více si gratulaci a poděkování Albi, které nám tuto hru přeložilo a nabídlo, zaslouží. DÍKY!!!

Detailní výsledky v kategorii Trolí palec 2019 - Kooperativní hra >>

Trolí palec 2019 - Party hra

Trolí palec 2019 - Party hra

V této nové kategorii se sešlo celkem 2.725 hlasů od 847 z vás, kteří své oblíbené party hry podpořili. A tím rozhodli o tom, že ocenění pro nejlepší párty hru roku 2019 získává hra ...

Kartografové

Kartografové

Naše blahopřání a současně i poděkování za tento parádní přínos hráčům v Česku a na Slovensku patří v tomto případě REXhrám. DÍKY!!!

Detailní výsledky v kategorii Trolí palec 2019 - Party hra >>

Trolí palec 2019 - Hra pro dva

Trolí palec 2019 - Hra pro dva

Hrám v této poslední, ale neméně důležité, kategorii poslalo svůj hlas celkem 867 hráčů, kteří rozdělili 2.834 bodů. A ty rozhodly o tom, že nejlepší hrou pro hraní ve dvou, která vyšla česky v roce 2019, je hra

Na křídlech

Na křídlech

A tím si Mindok zasloužil naše druhé blahopřání a poděkování za překlad této hry. DÍKY!!!

Detailní výsledky v kategorii Trolí palec 2019 - Hra pro dva >>

Závěrem

Úplným závěrem bychom rádi za adminy Zatrolených her poděkovali VŠEM vydavatelům českých lokalizací společenských her. Díky vám tento koníček a zábava vzkvétá a můžeme tak trávit svůj čas novými zážitky, zkoušet nové mechanismy a obecně se bavit.

Velkou radost máme i z toho, že vydavatelů dobrý her přibývá a tím zrychluje i tempo objevování se dalších počeštěných her. A to i takových her, o kterých bychom si před pěti lety mohli nechat jenom zdát.

Poslední poděkování bychom pak rádi směřovali vám. Hráčům a našich uživatelům, kteří celou naší hráčskou komunitu vytváří a vytváří i to jaká je. Jasně, občas se nějaký exces objeví, ale globálně nám přijde, že jste prostě boží a hrozně fajn. S chutí pomáhat si navzájem a prostě vytvářet skutečnou komunitu. Ne "jen" skupinu lidí, kteří mají náhodou stejného koníčka. DÍKY!!!

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Návrh pre budúci rok
V prvom rade gratulujem k vydarenej ankete! Zvýšený počet hlasujúcich potešil, a samozrejme aj nové kategórie a aj počet hlasujúcich v týchto kategóriach. :)

Keď sa na tie výsledky pozerám, tak keď už máme kategóriu "Rodinná hra", tak by som do budúcna rád uvítal aj kategóriu "Strategická hra" alebo "Náročná hra" alebo niečo podobné.

A podobne - keď je kategória "Hry, ktoré sa dobre hrajú v 2", tak možno skúsiť aj kategóriu "Hry, ktoré sa dobre hrajú sólo".

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

22.3.2020 08:49:57

Moje hlasy
Můžu mít technický dotaz? Dá se někde zjistit, jakým hrám jsem dal body? Bylo to už dávno a nejsem si jistý. (Takže nevím, jestli mám výsledky chválit nebo kritizovat :-)

22.3.2020 10:45:34

Pripojuji se ke Cardinallovi
Dik za anketu a za stream. Nevim, jestli to bylo planovane, ale primlouval bych se za stream i pri normalnich podminkach.
Ja bych chtel i kategorii rozsireni. I vzhledem k wolfsenovym pripominkam, ze jich loni vyslo jen 20 bych to zkusil prave jako podporu prodeje a novych rozsireni.
A mohlo by to byt treba formou neoficialniho TP. Nebo dat do podminek, ze pokud se zucastni mene, nez xy tak se udeluje pouze Troli Malicek :)
Objizdel jsem kdysi sportovni souteze, a kdyz se nas seslo malo, tak se stejne soutezilo, jen se to nepocitalo do mistraku...
Za tu podporu prodeje / vydavani to stoji alespon za uvazeni.
Dobry den

23.3.2020 08:50:22

Strategická hra
Tam je problematická klasifikace, Trolí Palec je otevřená anketa a taková i zůstane, my nedáváme žádné restrikce a je otázkou, jak moc je vnímání pojmu Strategická nebo Náročná sjednocené v rámci hráčstva. I u současných kategoriích jsou k slyšení stížnosti, že tahle hra přeci nepatří tam a jak mohla bejt tohle a to jsou současné kategorie velmi dobře definované a to by právě u strategické nebo složité hry mohl být zádrhel. Každopádně díky za podměty, budeme se nad tím pro príští rok určitě zamýšlet.

23.3.2020 10:16:14

Miner
Rozumiem, ale myslím si, že kategória Rodinná hra je rovnako (ľahko/ťažko) definovateľná ako Náročná hra (Gamer's game). Dá sa na to pozrieť aj tak, že rodinná hra asi nebude náročná hra, a naopak.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

23.3.2020 13:57:21

Starší ročníky
Anketa je fajn, dají se někde najít výsledky z předchozích ročníků. Dík.

23.3.2020 16:50:06

Minulé ročníky
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/troli-palec-2018-vyhlaseni-5704/
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/troli-palec-2017-vyhlaseni-4375/
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/troli-palec-2016-vyhlaseni-3606/
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/troli-palec-2015-vyhlaseni-2981/
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/troli-palec-2014-vyhlaseni-2273/
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/troli-palec-2013-vyhlaseni-nejlepsi-hry-2046/
A uplne prvni (nebo mozna takovy nulty) rocnik, po kterem byla 2 roky pauza:
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/troli-palec-2010-vyhlaseni-vysledku-1215/

23.3.2020 17:23:33

Kategorie Gamer's game
Když se tak dívám na výsledky minulých ročníků, hlavní kategorii vyhrávaly, celkem přirozeně, právě ty hráčské/strategické hry. Takže mi přijde, že tahle kategorie není potřeba. Z velké části by kopírovala celkové výsledky.

24.3.2020 10:50:27

Ranca
Dovolím si nesúhlasiť.
Za prvé, už tento rok sú na prvých 6 miestach celkového rebríčka 3 hry hráčske a 3 rodinné.
Za druhé, predpokladám, že do ankety sa zapájajú skôr skúsení hráči než široká verejnosť. Ak sa základňa hlasujúcich rozšíri (dúfajme!), tak si myslím, že začnú prevažovať práve rodinné a párty hry. Nie je divu, že popri jednej z najznámejších herných cien - Spiel des Jahres, vznikla aj cena Kennerspiel des Jahres (hráčska hra).

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

24.3.2020 11:42:29

Cardinalle
ahoj,

děkujeme za připomínky a myslím, že jsi to vystihl naprosto přesně.

Já hráčksou kategorii navrhoval už letos. Nakonec z porady adminů vyšlo, že letos ji zavádět nebude protože by budlovala hlavní kategorii. A tak jak v dřívějších letech, by ji získala pravděpodobně stejná hra, což se i letos potvrdilo.

Každopádně Trolí palec roste a růst bude v závislosti na růstu herního průmyslu a hlavně počtu hlasujících. A tak jak loňský ročník ukázal, že má pro letošek smysl přidat další kategorie tak další (nebo možná už letošní) ročník ukáže, že má smysl zavést hráčskou hru,rozšíření ... doplňte si kategorii která vás zajímá.

Správce katalogu her ZH, Recenzent Deskofobie, KDH Sluj

25.3.2020 13:13:03

tmarsal
Tak toto je super :)) a len to vypoveda o tejto ankete co si o nej myslim. Ked davam niecomu hlas tak to robbim.preto lebo som presvedceny, ze ta hra je najlepsia v danej kategorii. A nevediet o mesiac ktora hra je podla mna najlepsia v danej kategorii, vypoveda len o tom, ze si hlasoval len aby si hlasoval.

25.3.2020 20:45:10

Moje hlasy
Jasný - trochu sem si naběhl :) ale tak to prostě mám. Moc nad tím vždycky přemýšlím a problém je, že už si nepamatuju, jak moc jsem se rozhodoval podle nabídky v kategorii nebo podle přesvědčení, že ta hra do té kategorie patří.
Tak například už nevím, jestli jsem ve hře pro dva hlasoval pro Siegestorm a Jurasic Snack jako jediné hry vyloženě pro dva, nebo se přidal k ostatním a volil "nejlepší hru, kterou jsem hrál ve dvou" (protože v nabídce bylo více her z mého pohledu lepších než SS a JS - ale už si nejsem jistý jestli pro dva). Což pro někoho, kdo hraje pouze doma s manželkou můžou být prakticky všechny hry - takže v tom případě opravdu vybral jeho nejlepší hru pro dva.
Snažil jsem se o tom dost přemýšlet (to si pamatuju :), ale finální rozhodnutí už bohužel ne :(
Každopádně v tu chvíli jsem byl určitě přesvědčený, že je to ta nejlepší hra/hry.

25.3.2020 23:22:23

Na křídlech zaslouženě
Od Vánoc jsme hráli se ženou už asi 7x a je to jedna z mála her, co jsem hrál a ohodnotil ji plným počtem hvězd.
- - -
Deskové, karetní, počítačové i mobilní hry, baví mě všechny.

2.1.2021 23:18:11

Vybíráme z Bazaru

Prival temnoty - plameny pekelne
Prival temnoty - plameny pekelne
Akt. cena: 1900 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas