TLAMA games: Tiletum dorazilo!

Autor: Mirda-ta | 23.5.2023 | 1

TLAMA games dnes naskladnilo strategickou hru Tiletum s českými pravidly.

Tiletum je jednou z euroher vydaných na uplynulém veletrhu Spiel v Essenu a zároveň dalším dílem autorské dvojice Luciani a Tascini, která stojí za hrami jako je Tzolk'in či Marco Polo.

Ve hře Tiletum se spolu s ostatními hráči vžijete do rolí bohatých obchodníků, kteří cestují po Evropě od Flander po Benátky během zlatého věku renesance.

Budete cestovat do různých měst, abyste získali obchodní smlouvy na vlnu a železo a také sbírku jejich erbů. Musíte shromáždit potřebné suroviny k plnění smluv, investovat do výstavby monumentálních katedrál, získat přízeň šlechtických rodů a účastnit se významných trhů, na kterých uzavíráte důležité obchody. Budete také využívat služeb významných osob, které budou přijímány ve vašich domech. Získáte tak prestiž, která z vás udělá nejslavnějšího obchodníka renesance.

 

 

Tiletum je hra s kostkovým managementem, ve které mají kostky dvojí funkci: získávání zdrojů a provádění akcí. V každém kole se hodí určitý počet kostek. Ve svém tahu si vyberete kostku a získáte počet odpovídajících zdrojů, který se rovná hodnotě kostky, a poté provedete příslušnou akci. Síla akce je nepřímo úměrná hodnotě kostky, takže čím méně zdrojů získáte, tím silnější akce provedete a naopak.

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Shuffle Heroes
Shuffle Heroes
Akt. cena: 31 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas