TLAMA games: Ostrovy titánů v červnu

Autor: Mirda-ta | 11.4.2023 | 1

TLAMA games v pondělí oznámilo, že vydá rodinnou strategickou hru Orichalcum od Bruna Cathaly, která ponese český název Ostrovy titánů. Předprodej byl již zahájen a skladem by měla být do konce června a to i včetně sólo rozšíření.

Půda Atlantidy se otřásá pod zuřící bouří. Celé lány země mizí pod hladinou! Veštci hovoří jasně: starodávná proroctví se naplňují a moře zanedlouho pohltí celý ostrov. Ve snaze čelit hrozící katastrofě vyslal král své pruzkumníky, aby pro všechny Atlanťany našli nové domovy. V sázce je prežití civilizace! Chopte se role chrabrých objevitelů a prozkoumejte neznámé ostrovy. Využijte jejich přírodních zdrojů a zbavte je nebezpečných monster, abyste našli novou půdu pro svůj lid. Prežití krajanů závisí na vašem umu!

Hra Ostrovy titánu je svižná strategická hra připomínající kratší 4X hru. První, kdo nasbírá 5 bodů a také zbaví svůj ostrov všech monster, zvítězí! Jsou tři způsoby, jak získávat body: povolávat titány, stavět chrámy či kovat vzácné medailony z orichalka – bájného kovu, který umí vytežit jen Atlanťané.


Na začátku každého tahu si vyberete jednu z akčních karet, které zbývají uprostřed stolu. Na každé z nich leží dílek terénu, který si priložíte na svůj ostrov, a každá karta také uvádí akci, kterou budete moci provést v tomto tahu.

Dílky krajiny znázorňují váš postup při průzkumu ostrova. Typy krajiny, které na dílku najdete, určují, jaké zde mužete postavit budovy či chrámy. Premýšlejte proto bedlivě, kam dílek umístíte. Utvoříte-li skupinu políček stejného typu krajiny, přilákáte pozornost titána... a budete moci využít jeho služeb. Na jednom typu krajiny – vulkánech – sídlí bájná monstra. Pokud je dokážete porazit, získáte z nich kořist, což vám ve hře může přinést značný náskok. Nedají vám však svou kůži lacino... souboj s monstrem vás muže stát cenné hoplíty či nemožnost věnovat se v daném tahu rozvoji své infrastruktury. Leč dokud vám na ostrově dlí monstra, vyhrát nemužete...

 

 

Vítězství dosáhnete optimálním střídáním 4 možných akcí: Při boji s monstry můžete zbavit svůj ostrov mytických hrozeb. Při náboru hoplítu získáte nové stoupence, čímž zvýšíte své šance jak při boji s monstry, tak při širším výběru možných akcí v příštích tazích. Při výstavbě buď získáte vítězný bod vykováním orichalkového medailonu či stavbou chrámu, nebo postavíte budovu, která vám přinese trvalý efekt do konce hry. A konečne při těžbě orichalka získáte nugety cenného kovu, o který v této hře jde nejvíc a který vás dokáže přiblížit k vítězství!

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

They Come Unseen
They Come Unseen
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas