TLAMA games: Hostina pro Ódina

Autor: Mirda-ta | 13.2.2023 | 19

TLAMA games v pondělí 13. 2. oznámilo vydání komplexní strategické hry A Feast for Odin, které česky ponese název Hostina pro Ódina.

Když se seveřané vydali na nájezd, říkalo se, že jdou na viking. Jejich skandinávští předkové však byli mnohem víc než jen piráti. Byli to objevitelé a zakladatelé států. Leif Eriksson byl údajně prvním Evropanem v Americe, a to dávno před Kolumbem.

V oblasti, která je dnes známá jako Normandie, se vetřelcům neříkalo Vikingové, ale Normané. Jedním z nich je slavný Vilém Dobyvatel, který v roce 1066 vtrhl do Anglie. Podařilo se mu to, co se norskému králi nepodařilo jen o několik let dříve: dobýt anglický trůn. Důvodem, proč se z tehdejších lidí stali tak významní mořeplavci, byla hlavně neúrodná půda. Nemožnost uživit větší populaci jim nedával mnoho jiných možností.

V této hře budete podnikat nájezdy a objevovat nová území. Vyzkoušíte si také jejich každodenní činnosti: výrobu zboží, lov, shromažďování zásob a jejich zpracování, stavění budov a lodí, objevování nových území a provádění nájezdů. To vše, abyste dosáhli co nejlepšího postavení ve společnosti. Nakonec zvítězí hráč, jehož majetek má největší hodnotu.

Rozšířené vydání navíc nově obsahuje i obě malá rozšíření: Ostrovy a Sklizeň.

Minirozšíření Ostrovy přináší další ostrovy a více variability a možností do každé partie. Nové ostrovy navíc nabízí nový herní bonus.

Minirozšíření Sklizeň přináší proměnlivé možnosti sklizně pro každou partii hry, žetony surovin pro sklizeň, nové druhy zboží a také zrychlenou variantu hry na šest kol.

Hra obsahuje také rozsáhlý almanach popisující historický kontext některých herních prvků, které ve hře najdete. Najdete zde rejstřík osobnoství, předmětů a zvyklostí vikingů.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zázraky přírody hra
Zázraky přírody hra
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas