Tic-tac-toe na steroidech

Autor: Qantip | 4.9.2022 | 0

Americká verze našch piskvorek (tic-tac-toe) je velmi rychlá a ve své podstatě jednoduchá hra. Goblíci si z ní berou to nejlepší a přidávají ještě jednu dimenzi zábavy, protože jednou položené goblíky lze sežrat jinými a tak si zabrat pole pro sebe. To přinaší do hry naprosto jinou dynamiku, kde je možné celou partii jediným tahem naprosto otočit. Další výhodou oproti tic-tac-toe je to, že nemůže dopadnout remízou – ve chvíli, kdy dojdou nové figurky k přidávání, se jednoduše hýbě těmi, co už jsou vyložené a zde se ukazuje další záludnost téhle hry, kdy přesunutím nějakého goblíka lze odkrýt soupeřova goblíka, a tak prohrát hru sám sobě. Je tedy dobré si pamatovat co který goblík „snědl“, kdyby došlo na přesouvání již vyložených goblíků.

Hra je to opravdu rychlá a ze zkušenosti do šesti tahů je po všem. Nevýhodou je, že prohra/výhra je zde v podstatě okamžitá, není tu nějaké přetahování, kdy jeden má navrch a druhý se snaží situaci otočit. Prostě najednou je jasné, že ten či onen hráč udělá řadu a nejde s tím nic dělat. 

Goblíci jsou v základu velmi snadná hra, kterou zvládnou hrát i menší děti, ale je třeba počítat s tím, že schopnost propočítat si pár tahů dopředu je tu klíčová a štěstí v téhle hře nemá moc prostor. Takže se může stát, že vítězství budou poměrně jednostranná, což ve spojení s instantností takového vítězství může být docela frustrující.

Pokud se ale najdou dva hrači na podobné úrovni, tak to může být rychlá zábava, která může vydržet poměrně na dlouho.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Z této hry mám rozporuplné pocity. Dokud jsem ji nehrál, tak jsem si říkal, že přináší zajímavý twist. Ale po pár hrách mi přijde, že stejně jako u původních tic-tac-toe, je výhra či prohra determinovana prvními dvěma tahy. Hra je o pár tahů delší, ale žádné překvapení se nekoná. 

4.9.2022 22:06:01

Nemůžu souhlasit s kkaarr. Za mě je hra dost o taktizování a dostal jsem se i z prekérních situací tak, že jsem obsadil správná místa správnými figurami. Rozhodně je to zábava, protože hra má nový rozměr. Nicméně na dlouho to podle mě moc není a rychle omrzí.

7.9.2022 10:33:17

Vybíráme z Bazaru

Parky: Na cestách
Parky: Na cestách
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas