STRAGOO GAMES: Nová česká hra Qubolo: Kostky pro malé i velké

Autor: Oldovy deskovky | 22.10.2018 | 1

Také jste si rádi stavěli věže z kostek? Stragoo games přináší v těchto dnech na pulty obchodů k nám i do zahraničí původní českou hru, ve které je stavění z kostek ústředním motivem. Qubolo má velmi jednoduchá pravidla. Od hráčů si však žádá prostorovou představivost, odhad situace i trochu štěstí.

Principem nové české hry Qubolo je skládání věže z dřevěných dílků. Každý ze stavitelů určí svému soupeři dílek, se kterým bude v příštím kole hrát. Hráči pak staví svoji věž, na stavbu protihráče přitom nevidí! Komu se povede stavbu dříve zakončit, stává se vítězem.

Hra obsahuje i kooperativní nebo sólovou variantu, kdy se snažíte přelstít náhodu. Dílky pro budoucí tahy vám pak neurčuje protihráč ale hod kostkou.

„Qubolo umožňuje hraní ve více módech. Kooperativní varianta hry je vhodná například pro rodiče s malými dětmi. Procvičuje u dětí prostorovou představivost, drobnou motoriku a smysl pro fair play, dospělým hra v kompetitivní variantě ponechává prostor pro vymýšlení strategií a počítání,“ komentuje autor hry Olda Rejl.

Qubolo si v základním setu zahrají dva protihráči. Pokud vlastníte dvě sady hry, zahrajete si ji i ve čtyřech. Je proto vhodná i pro rodinné hraní. Hra má vysokou variabilitu a několik variant.

Hra s jednoduchými pravidly z masivních dřevěných dílů se ukrývá společně s dalšími komponenty v barevném plátěném pytlíku. Qubolo může svým zpracováním zaujmout malé stavitele, herní systém však má svůj půvab i pro starší hráče.

„Qubolo jsme už v prototypu představili našim zahraničním partnerům, u kterých měla úspěch. Od začátku ji tak připravujeme na celosvětový trh,“ komentuje Mgr. Václav Uzlík, produktový specialista značky Stragoo games, pod kterou hra bude vycházet. Výhradním distributorem pro Českou republiku a Slovensko je firma Teddies s. r. o.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Duna Impérium PLAYMAT
Duna Impérium PLAYMAT
Akt. cena: 990 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas