Sorcerer má vydavatele + další projekty a úspěchy autora Petera Scholtze

Autor: PatrikBolas | 23.1.2016 | 25

Už uplynulo mnoho měsíců od chvíle, kdy jsem s Peterem Scholtzem udělal první rozhovor. V něm jsme probrali vše důležité okolo jeho připravované karetky Sorcerer a mimo jiné jsem se dozvěděl, že má se hrou velké plány s velkými vydavateli, ale o jejich jménech nebylo vhodné mluvit. Až do teď. Jednání jsou ukončena a Sorcerer si našel svého vydavatele, kterým budou velmi talentovaní White Wizard Games stojící za hrami Star Realms a Epic. Sorcerer tak bude jejich první velkou hrou. Jak už je u White Wizards zvykem, ani Sorcerera nemine Kickstarterová kampaň, která je předběžně mířena na říjen tohoto roku.

   

Finální grafická podoba Sorcerera, Tom Vasel třímající prototyp Sorcerera

U White Wizardů ještě chvilku zůstaneme, neboť ti kutí ještě další dosud neoznámenou hru, která ale nijak nevybočuje z portfolia firmy. Peterova zručnost Wizardy zaujala natolik, že se stal hlavním grafikem tohoto projektu a přidal se k němu i kolega ze Sorcera Pavel Širůček.

Peter Scholtz s Robertem Doughertym, autorem Epicu a Star Realmsů

Teď už ale opouštíme Wizardy a podíváme se na další Peterův projekt, kterým je karetní kooperativní hra ze světa The Walking Dead (Živí mrtví). O ní zatím nemám mnoho informací (ale brzy jistě budou ;-) ). Momentálně můžu prozradit jen, že tato hra se dočkala pozornosti u Michala Ekrta z Blackfiru, který s ní v nejbližší době jde za držiteli licence na Walking Dead - Cryptozoicem. Ti už pár her na motivy Walking Dead vydali a nyní mají možnost přibrat si pod svá křídla další. Uvidíme, jak to dopadne, ale určitě vás budeme informovat a Peterovi držet palce. 

   

Obsah prototypu zombíků a vůbec první ukázka karty jednoho z hrdinů

A dáme si menší opáčko, protože u Michala Ekrta ještě na moment zůstaneme. Ten totiž s Peterem momentálně kutí teď už stolní hru na motivy superhrdinů. Opět vám nepovím více, ale už takhle vás zahlcuji spoustou nových informací. Nicméně kluci to prý s touhle deskovkou myslí naprosto vážně, viz art níže.

Jeden ze superhrdinů vytvořený čistě pro novou deskovou hru

A teď už jen dvě jednohubky. Krom grafických prací pro White Wizards se Peter přidal i do týmu Arcane Wonders. Jojo, dočkáme se slovenských ilustrací ve velmi úspěšném Mage Wars

   

Peter s Bryanem Popem, tvůrcem Mage Wars a první Peterova skica pro Mage Wars

A snad už poslední zajímavost. Peter si pro účely Sorcerera a teď už i dalších projektů stvořil svůj vlastní tým grafiků a liustrátorů, který rozhodně není malý, posuďte sami: Ai Krykowsky, Michal "yeronym" Kocourek, Alena Kubíková, Pavel Širůček a Vašek Pěnčík plus samozřejmě sám Peter. Jejich práce rozhodně stojí zato si vygooglit, níže jen malá ochutnávka.

   

To by bylo vše. Zatím jen takový nástřel toho, co nás SNAD letos čeká. Sorcerer to má jisté, Walking Dead čeká na verdikt a komixovka je v pořadí. V nejbližších měsících si Petera rozhodně vezmu stranou a vytahám z něj vše o těch dosud tajemstvím zahalených hrách.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

..
jojo Peto je neskutocne sikovny ..big gratz hracho!
(mal som tu cest spoznat nazivo na poslednej Zelive.. zial k zahraniu Sorcerera sme sa nedostali):

23.1.2016 19:15:16

..
Vďaka za zaujímavé informácie. Tešíme sa na Petrove nové hry. :)

Niektoré obrázky v článku sa mi nezobrazujú.

24.1.2016 10:10:33

Obrázky
Obrázky by se už měli zobrazovat bez problémů. Díky za upozornění :).

24.1.2016 12:14:21

Sorcerer

Hraško
Opčik ja ti dam takeho HRACHA :D:D:D:D:D dakujem hraško a uz daj vonka Hypergrid prosim ta.

24.1.2016 17:15:11

Tom Vasel
Z výrazu tváre Toma Vasela by som usudzoval, že sa mu na hre niečo nepozdáva ;-)

24.1.2016 17:58:04

Pecka
Smekám klobouk, blahopřeji a těším se na artworky k Mage Wars :)

25.1.2016 11:22:27

TS
Fantasticke obrazky. Prajem Petovi uspech.

25.1.2016 19:05:43

Vybíráme z Bazaru

Zakázaná poušť - ve folii
Zakázaná poušť - ve folii
Akt. cena: 280 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas