Skvělá a svižná párty hra

Autor: Thinuviel | 22.5.2021 | 2

Skvělá párty hra u které se opravdu hodně pobavíte. Míra náhody (= hody kostkou) má ve hře dost rozhodující roli, nicméně je ve hře zařazena v tu pravou chvíli a vlastně dělá hru ještě zábavnější. Protože i když si vše skvěle naplánujete, pak vám prostě nepadnou kostky a vše přijde vniveč, což ostatní samozřejmě velmi pobaví – alespoň do té doby, než se hod nepovede ani jim, a z kořisti nakonec nedostane nikdo nic. Navíc tím, že rozhodující jsou nakonec vždy hody kostkou, tak přestože je hra škodící, není „naštvávací“. Ve výsledku se vlastně všichni dost nasmějete, když vašeho protihráče už počtvrté zabije velmi slabá příšera jako třeba Čunčila.

Co je ve hře naprosto skvěle vyřešeno, je závěrečné bodování. Vlastně do poslední chvíle není jasné, kdo vyhraje, protože vyhodnocení není řešeno klasickým stylem „sečtou se body a je jasno“, ale body se vyhodnocují postupně a hráči „propadávají“ pomyslným sítem a postupují do další fáze vyhodnocení. Takže nakonec se nám často stalo, že vyhrál hráč, který na první pohled vypadal na outsidera.

Během hry se mění den a noc, přičemž když je den, hraje se otevřená hra, když je noc, hraje se tajně. Asi po 3 hrách jsme usoudili, že noční mód je mnohem větší zábava, karty s otáčením dne a noci jsme vyřadili ze hry a hráli celou hru v nočním režimu.

Pravidla nastudujete do 5 minut a určitě je snadno pochopí i dítě (můj věkový odhad je 7+). Aby tu ale nebyl jen výčet samych pozitiv, tak hra má také pár neduhů:

  • V průběhu 6 her, co jsme hráli, jsme narazili hned na několik sporných momentů, které nejsou v pravidlech popsány, a záleží na tom, jak se domluvíte, že je budete hrát.
  • Hra dokáže být strategická, ale i sebelepší strategii vám může rozbít špatný hod kostkou. Některé hody se sice dají ovlivňovat, ale ve vysledku je šance, že se vám podaří situaci změnit, poměrně malá.
  • Co mě opravdu zklamalo, je počet kostek ve hře – je jich málo, takže musíte hodně často přehazovat a hody předchozích hráčů si prostě pamatovat. Určitě to budu řešit dokoupením nějakých dalších.

Závěrečný verdikt: Pokud chcete rychlou karetní party hru, je hra Troll skvělá volba. Za 350 Kč, které hra stojí, dostanete opravdu velmi pěkně (a vtipně) ilustrovanou svižnou karetku, kterou si během večera určitě zahrajete hned několikrát. Za mě má 9 z 10 bodů. Ten jeden bod ubírám jen kvůli malému počtu kostek v balení a pár nejasnostem v pravidlech.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Aldebaran Duel
Aldebaran Duel
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas