Shuffle Heroes podrobněji

Autor: PatrikBolas | 15.6.2015 | 11

A máme tady již třetí a také poslední rozhovor před odstartováním kampaně s Janem Vaněčkem o jeho chystané karetní hře Shuffle Heroes. Tentokrát se blíže podíváme na samotnou hru a dozvíme se tak, jak se hraje a proč by vás měla zajímat.

 


 

Patrik: Vezmeme to hezky od začátku. Co vše je zahrnuto v přípravě hry a jak dlouho taková příprava zabere?

Jan: Před hrou náhodně vyberete hrdiny, kteří budou hráčům k dispozici. Každý z nich má svůj balík karet se speciálními mechanikami. První hráč si jednoho vybere, poté druhý dva a pak opět první hráč jednoho. Takto každý bude mít dva hrdiny, jejichž karty smíchá a vytvoří tak svůj hrací balík. Tímto způsobem máte možnost rychle vytvořit zajímavou herní kombinaci bez zdlouhavého stavění balíku.

Co je cílem hry?

Buď porazíte oba soupeřovy hrdiny – uberete jim všechny jejich životy, nebo ho unavíte – zničíte 15 jeho karet. Mrtvý hrdina již nemůže využívat svou schopnost, zničené karty zase omezují hráčovi možnosti v tahu.

Jak takové herní kolo hry probíhá?

Základní pravidla pro kolo jsou velmi jednoduchá – vyberete si jednu ze tří základních akcí: zahrání karty, aktivace hrdiny nebo doplnění ruky. Zbytek hry je již na hrdinech a na kartách. Některé efekty vám dávají možnost provést další akci, takže možností jak odehrát svůj tah je vždy mnoho.

V čem se Shuffle Heroes liší od ostatních her a proč bych tedy o ní měl uvažovat?

Na rozdíl od karetních her postavených na konstrukci balíku před hrou se velmi rychle dostanete do hry se zajímavou kombinací karet. Velmi zajímavá mechanika ve hře je takzvaný deck-deconstruction – během hry ničíte soupeři karty, takže velmi silně ovlivňujete jeho další možnosti ve hře a navíc díky tomu se i přibližujete k vítězství.

Mohl bys nám blíže představit nějakého hrdinu?

Kald'het byl dříve brilantní a úspěšný vynálezce, avšak po tragédii, kdy zemřela jeho rodina, se začal zabývat více okultními a temnějšími zákoutími vědy, s touhou přivést své nejbližší zpět. To ho přivedlo daleko za hranici lidskosti a morálky. Více o něm se dozvíte v příbězích ze Shuffle Heroes. V samotné hře hrdina tvoří pokřivené nemrtvé experimenty, které zůstávají ve hře a škodí soupeři, dokud se jich nezbaví. Také pro něj není tabu znovu vyvolávat již zničené karty, ale to má vždy svou cenu. Kald'heta můžete znát z oznamovacího obrázku, viz níže.

Naznačil jsi zde nějaké příběhové pozadí hry. Bude se příběh přímo vyskytovat i ve hře?

Postupně budeme zveřejňovat příběhy, které vás zavedou do nitra temného světa, v kterém se Shuffle Heroes odehrává a představíme vám příběhy hrdinů, s kterými pak budete hrát. Příběhy budou později k dispozici na stránkách a v pravidlech hry.

Zúčastnil ses německého setkání autorů v Göttingenu. Jakou jsi měl odezvu od místních hráčů a především od vydavatelství?

Reakce byly velmi pozitivní i přes zatíženou atmosféru na eurovky a jednoduché rodinné hry. Pro německé vydání hry spolupracuji s Blackfirem, takže věřím, že dobře oslovíme i německé publikum.

Kdy si budeme moci hru sami vyzkoušet?

Hru určitě budu testovat na herních festivalech, jako je Festival Fantazie a Gamecon, mimo to v Praze testujeme téměř každé úterý. Hru také testujeme přes internet a plánujeme pozvolna rozšiřovat okruh testerů, pokud by o to měl někdo zájem, tak ať mi napíše na: jan.vanecek@czechboardgames.com

 


Děkuji Honzovi za další informace ohledně Shuffle Heroes a určitě budeme držet palce během nadcházející kampaně. Po jejím skončení Honzu opět vyzpovídáme a dozvíme se, jak taková kampaň probíhá a co vše s sebou přínáší.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Talisman 4th Edition - kolekce
Talisman 4th Edition - kolekce
Akt. cena: 10000 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas