Shadespire: Liberators vs. Bloodreavers Český gameplay

Autor: Yedle | 31.10.2017 | 1

Ukázka, jak se hrají warbandy ze základní krabice Warhammer Underworlds: Shadespire. Na konci diskuze o hře.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

WUS
Díky za ukázku hraní. Docela jsem se na to těšil. Nicméně jsem z toho maličko rozpačitý

Byť se mi líbí tolik kritizovaní Stormcasti, hanlivě nazývaní Sigmarines, trošku mi to přijde jako další tahák na peníze od GW. Kladně hodnotím délku hry, klasicky skvěle provedené modely a určitou nenáročnost. Nicméně mi hra přijde trošku hůře variabilní. Každá model je sice specifický, ale přeci jenom, karty jsou stejné a terén v podstatě žádný. Jestli jsem dobře pochopil, mise žádné s tím, že jsou v každé hře různé úkoly pro každé kolo

Vstupní cena ne nezdá být veliká, nicméně pokud člověk pořídí rozšíření (zatím dvě), jsme na nějakých dvatisícetřišta. Pokud z pohledu figurkáře porovnám např. s velmi hravým a variabilním Zombicide Black Plaque, tak mi WUS přijde jako ne příliš zajímavá volba. Zmiňovaný ZBP nabízí i v základu spousty plastu, tedy modelů, ale hlavně velké množství hodin testování a hraní. Z WUS bohužel takový pocit nemám

Každopádně. Pokud se zde objeví za nějakou sympatickou cenu, asi neodolám a z jistých sběratelských důvodů pořídím :-)


18.11.2017 21:31:04

lala
Variabilitu a strategii ve hře (ač se to nezdá) určují hlavně karty. Každý hráč si totiž svůj balíček úkolů a těch akčních karet sestavuje sám. Stormcast Liberators tedy v základu (dle před-postaveného balíčku se kterým jsme hráli i v tomto videu) hrají velice defenzivně, není ale problém z nich udělat zuřící tanky decimující v jednom šiku své nepřátele. I v core krabici je balíček extra karet, které ale autoři doporučují používat až po odehrání několika partií. Vtip je pak v tom, že soupeř samozřejmě netuší, jakým způsobem jsi se rozhodl hrát. Ta malá expanze pak přidávají nejen další frakce, ale také karty, které lze použít u všech ostatních a tudíž se variabilita opět zvyšuje. Deckbuilding před hrou je tedy velice důležitá součást, kvůli čemuž recenzenti hru často popisují jako mix figurkového skirmishe a Magic. :)
Co se týče financí = GW. Víc asi netřeba dodávat :) Kvalita komponent, je ale na druhou stranu špičková.
Se Zombicidem je těžké hru srovnávat, protože jsou ve všech herních ohledech jiné a spojují je pouze figurky z plastu. Ale to je stejné jako porovnávat Catan a Cavernu, protože mají dřevěné komponenty. Když už bych Shadespire s něčím srovnával, tak je to spíš Battlelore 2ndE, které se sice liší v mechanismech (command and color vs. action management), ale je to alespoň stejný typ hry.
Každopádně díky za názor ;)

19.11.2017 11:37:23

karty
Variabilitu a strategii ve hře určují hlavně karty. To je zajímavé v tom, co píšeš dál. Od stolu mi připadlo, že každá frakce má svůj balíček a z něho během hry beru karty nebo si z něj sestavím užší balíček do hry. Jestli tomu ale dobře rozumím, není to tak, že by každá frakce měla specifický okruh karet, ale lze si podle nějakého klíče sestavit prakticky cokoliv. Např. tvoje video. Karty, které měla slečna za chaos by tedy klidně mohli mít stormcasti a obráceně?

21.11.2017 12:31:41

Karty
Máš specifické karty pro svou frakci a pak haldu karet neutrálních. Z těch pak můžeš sestavovat svoje balíčky. Nemůžeš tedy se Stormcasty uctívat Khorna, ale máš jiné ofenzivní možnosti, které v tom základním balíku nejsou. Pak jsou nějaké deckbuildingové restrikce, jako že úkolů je přesně 12 a v power balíku nesmí být akčních ploy karet víc jak polovina.

22.11.2017 07:37:43

Mathyas

OK
Hm docela mě to zajímá. Asi počkám, až to tady bude někdo nabízet :-) Díky za info

22.11.2017 14:37:12

Vybíráme z Bazaru

Království divů - promo karty
Království divů - promo karty
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 8 dnů

Offcanvas