Scharz - Openbeta

Autor: Scharz | 28.1.2020 | 6

Česká autorská hra Scharz (viz novinka z října 2019) se po 10 měsících vývoje dostala do verze 0.8. To především znamená, že kromě dosavadního testování v uzavřené skupině, se otevírá betatest pro zájemce z české a slovenské komunity.

Výhoda pro autora:

Dotažení poslední části vývoje (během 2-4 měsíců) s pomocí širší skupiny hráčů. Využití přichystaných review sad.

Výhoda pro betatestery:

Možnost získat na omezený čas zdarma hru. Možnost ovlivnit finální detaily. Možnost hru získat trvale.

Podmínky betatestu:

  • Zájemce o betatest se přihlásí na e-mail info(zavináč)scharz.com, kde uvede jmenovitě členy testovací skupiny.
  • V e-mailu vyjádří souhlas se zasláním testovací sady bez doplatku a jejím zasláním zpět do týdne od vyzvání autorem na vlastní náklady.
  • Do e-mailu uvede adresu pro zaslání kopie hry, preferovaný počet sad hráčů (2 - 6), preferovanou mapu (1 - 2: Britannia, Italia, Vikings, Taifas y Reinos) a předpokládanou frekvenci testování (resp. počet her do konce března).
  • Předpokládaná délka betatestu 2 měsíce.
  • Vyhlášení účastnících se skupin (15 - 20) autorem proběhne 7. 2. 2020. Odeslání sad her proběhne 8. 2. (při větším zájmu předvýběr podle aktivity a los; při menším, rozeslání všem a ponechání možnosti pozdní účasti) - aktuální info pod článkem a na stránkách hry (scharz.com).
  • O odehraných hrách skupina informuje autora prostřednictvím e-mailu / facebookové skupiny / discordu.
  • 31. 3. 2020 (nejpozději 30. 4. 2020) informuje autor o ukončení betatestu a vyhlásí 4 testovací skupiny, kterým hra zůstane. Navíc mohou v testování pokračovat až do vyhlášení KS kampaně.
  • O vítězství rozhodne: aktivita skupiny při testování, přínosnost podnětů a mediální zásah při propagaci hry

Díky za sdílení této novinky.

Sada pro Betatest

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Česká pravidla
Betatest proběhne s těmito pravidly (u 28.10.2019)?

https://boardgamegeek.com/filepage/190466/ceska-pravidla

29.1.2020 14:46:54

Betatest pravidla
Ahoj,

Ne, na bgg jsou pravidla verze 0.6, ktera byla predstavena v Essenu. Betatest zacne s pravidly v0.8c. Verzi v0.8b je mozne si stahnout z facebookove skupiny “Pratele deskove hry Scharz”

29.1.2020 17:29:06

Průběh betatestu
Tak betatest samozřejmě neproběhl podle plánů. Proto místo oficiálního ukončení, posílám průběžnou zprávu.

Start testu se odsunul až na poslední týden v únoru, reálně od března. Testování začalo celkem v pořádku, ale pak nám do toho vpadnul Koronavir. Operativně jsme hru převedli spolu s Tomášem Blatným na Tabletop Simulator a pokračovali tam. Ve skutečnosti to bylo asi to nejlepší, co nás mohlo potkat. Celkem se za dva měsíce odehrálo 22 her (offline i online), což je u průměrné délky hry 4,5 hodiny celkem slušné. Dokonce máme i od testera Radima Draka vlastní úpravu pravidel. Ještě musím zmínit dva testery, kteří mají nad 10 odehraných her a to Vojtu Kouřila a Martina Pejchara. Hra si tak postupně sedá (přestože už mám půlroku pocit, že je téměř hotová). Zatím se zdají změny většinou k lepšímu.

A tak pokračujeme s testováním i do května. Když všechno dobře dopadne, mohli bychom mít na Essenu limitovaný předprodej. A po něm plánuji Kickstarterovou kampaň (prosinec 2020 - březen 2021).

29.4.2020 08:22:52

Vybíráme z Bazaru

Ahoj
Ahoj
Akt. cena: 740 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas