Sabotér Duel

Autor: Alchymik | 13.7.2015 | 2

Sobotéra doma hrajeme s oblibou už nějaký ten pátek a časem nám k němu přibylo i rozšíření. Když se pak objevil dokonce i Duel, neodolal jsem a pořídil ho. Jaký je?

Čekal jsem, že když se ze hry vytratí prvek ukrytého sabotéra, rapidně klesne i zábava a zážitek ze hry. Velmi mile mě překvapilo, že tomu tak není. Oba hráči mají své vlastní startovní políčko a míří v každém ze tří kol hned k šesti kartám s případnými ukrytými poklady. Záleží jen na nich, zda své chodby propojí a umožní si tak přístup do své nebo soupeřovy části podzemí. Ani to však nemusí být žádná výhra, protože je možné stavět protivníkovi do cesty zavřené dveře, které si musí pomocí karet a žetonů klíčů odemknout, když se chce skrze ně podívat dál. Zároveň se tady objevují v chodbách i zákeřní trolové. Ty musíte podplatit zlatým valounkem, aby vás nechali projít. Ten si na konci kola odečtete ze své nasbírané zásoby valounků. Zlato je možné najít dokonce i v samotných tunelech.

I tady můžete stejně jako v klasickém Sabotérovi ničit soupeři nářadí či pomocí závalu odstranit část chodby, která se vám nehodí pro další postup vpřed. Vhod může přijít i mapa pokladu, nebo žebřík, pomocí něhož si cestu rapidně zkrátíte.

Duel pak nabízí dokonce i možnost zahrát si hru úplně sám proti překážkám, na které cestou narazíte.

Hra si stále zachovává zábavnost, i když sabotování je tady otevřené a prvek utajeného sabotéra ve skupince mě přece jen bavil o trochu víc. Na druhou stranu mě Duel rozhodně nezklamal.  

 

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Duna: Impérium, Sleeved
Duna: Impérium, Sleeved
Akt. cena: 710 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas