Rychlovka kdekoliv a s kýmkoliv

Autor: Thielson | 23.2.2016 | 4

Malá a lehká krabička v sobě skrývá hezkou a rychlou duelovku.  Za cca 350,- budí na první dojem nedůvěru, která po 2-3 hrách oprávněně opadne. V Limes budujete mapu o velikosti 4x4, na kterou umísťujete své herní figurky a ty se rázem proměňují v pomocníky s profesí (rybáře, farmáře, strážného, ..) podle políčka, na které je umístíte. Zároveň vám tito pomocníci na závěru hry přinesou vítězné body podle toho, jak dobře jste mapu sestavili.

I když balení obsahuje pro každého hráče 24 karet, použijete z nich při každé hře jenom 16. A tak je každá hra vždy jiná a jen tak se nestane, že by se rychle ohrála. Navíc každou kartu, kterou do mapy přikládáte, můžete libovolně natáčet, což dává každé hře svou originalitu. Přes to, že každou hru nepoužijete všechny karty, je míra náhody velice malá, protože pravidla nutí hrát vašeho protivníka přesně se stejnými kartami jako ty, které vy náhodně taháte z balíčku.

Jednotlivé partie se s přehledem vejdou do 20 minut, jak je uvedeno na krabici a pokud už máte pravidla (která by se vešla na jednu A4) v malíku, probíhá vše ještě rychleji.

Po otevření krabice na vás vyskočí dřevěné figurky stejné jako v Carcassonne a po přečtení pravidel zjistíte, že v ruce držíte více méně jakýsi klon tohoto průkopníka deskových her. Ale i tak je na Limes něco, co Carcassonne nemá. Mapu si stavíte sami a nikdo vám nekazí vaše plány, ty si většinou zkazíte ke konci hry sami, když musíte přiložit karty, které se vám do mapy absolutně nehodí. Nikdo vám nezabere políčko, které si tak dlouho budujete, a navíc díky možnosti cestování řemeslníků si ho můžete zabrat klidně až v posledním kole.

Hra rychle odsýpá, protože všichni hráči (pokud mate víc sad) hrají najednou poté, co hlavní hráč veřejně ohlásí číslo, které vytáhl z balíčku.

Krabice od Limes by sice mohla být poloviční, ale zase je zde na všechny komponenty přesně určené místo. A protože komponentů není tolik, není problém tuto hru přendat do menšího pytlíčku a vzít ji sebou kamkoliv. Limes je proste rychlá duelovka, která i přes menší počet komponentů dokáže slušně zavařit mozkové závity.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Útulná doupata: Splněné sny + Šikulové +Herní stůl
Útulná doupata: Splněné sny + Šikulové +Herní stůl
Akt. cena: 220 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas