Rozhovor s Tadeášem Spoustou o hře Euthia: Torment of Resurrection

Autor: CzechWin | 3.1.2020 | 29

Na jaře roku 2020 čeká Tadeáše Spoustu a jeho tým první Kickstarterová kampaň. Půjdou na něj s novou hrou Euthia: Torment of Resurrection. O čem hra je, jaký je její vývoj a historie? Na to se zeptám v rozhovoru pro Zatrolené hry.

„Země je sužována třemi mocnými draky. Hordy monster přicházejí ze samého chřtánu temné magie Faer. Ale možná tu ještě nějaká naděje zbývá. Snad jí je skupinka hrdinů, kteří na své cestě naleznou nové zkušenosti i schopnosti. Ale opatrnosti nikdy není nazbyt, protože smrt čeká na každém kroku. Přestože existuje způsob, jak ji obelstít, nakonec si stejně vybere svoji daň.“


CzechWin: Zdravím, můžete nám představit Vaši novou hru?

Tadeáš Spousta: Euthia: ToR je vlastně taková simulace hraní RPGčka na PC (typu Heroes of Might & Magic, Diablo a World of Warcraft v jednom). Hra se vyvinula ze hry Legendy země Euthie, která byla mnohem primitivnější. V nové edici jsme kladli důraz na těžká herní rozhodnutí a znovuhratelnost.

CzechWin: Pro jakou cílovou skupinu hráčů je hra určena?

Tadeáš Spousta: Podle mě je to hra pro nadšence a hráče, kteří si rádi vylepšují svého hrdinu a jsou ochotni u toho sedět dlouhé hodiny, tak jako jsme seděli u PC her. Milovníci škození ve hrách si to fakt užijí..:)

CzechWin: Jak dlouho tuto hru vytváříte a v čem ten vývoj spočívá?

Tadeáš Spousta: 5 let celkově, čistě tuto novou edici přes 2 roky. Vývoj se směřoval hlavně na nový design grafiky a vylepšení každého aspektu hry LZE. Přidali jsme tam kupu možností, jako jsou gemy, esence, nové schopnosti hrdinů, úkoly, scénáře, ale cílem bylo neprodlužovat herní dobu, a to se povedlo.

CzechWin: Kdo stojí za vývojem a testováním hry?

Tadeáš Spousta: Hlavně já a má přítelkyně Markéta Bláhová, i když jsme to testovali fakt se stovkami lidí, tak ke konci nám nejvíce pomohl Alladjex z JOUOB.castu. Dotáhli jsme s ním ty nejkritičtější místa, kde to ještě skřípalo.

CzechWin: Kdy půjde hra na Kickstarter, popřípadě jaká bude její cena?

Tadeáš Spousta: Aktuálně nemáme přesný termín, protože nám do toho hupsnul Frosthaven, ale chceme to směřovat na jaro 2020. Buď se povede vše připravit včas a pustíme to v únoru, nebo budeme muset počkat, až skončí kampaň Frosthavenu a pustíme to po nich. Nemůžeme se s nimi rovnat, i když je to trochu jiná hra, ale je to prostě jednička na trhu. Cena základní edice bude kolem 1600 Kč, ale plánujeme i speciální edici pro KS, která bude dražší.

CzechWin: Dočkáme se překladu hry do češtiny?

Tadeáš Spousta: My rozhodně chceme, ale situace je taková, že vyrábět hru třeba pro 200 lidí je finanční sebevražda. Už výrobní cena 500 kusů hry vyjde přes 1.300 Kč za kus, takže my prostě potřebujeme, aby se dalo dohromady alespoň 400 Čechů/Slováků a pak tu hru v češtině vyrobíme. Budeme ale úplně na 0, protože KS si ještě účtuje 10% poplatek z vybraných prostředků.

   

CzechWin: Kde můžeme podpořit český překlad?

Tadeáš Spousta: Na této české stránce nám můžete dát vědět, že o hru máte zájem a motivuje to pak další lidi k tomu, aby se přidali. Aktuálně je nás 305/400, což není špatné. Já si myslím, že to vyjde.

CzechWin: Kde si můžeme hru vyzkoušet?

Tadeáš Spousta: Aktuálně mnoho hraní v plánu není, moc nestíháme. Ale 4. 1. 2020 budeme v klubu deskových her SKLEP: Board Game Night #11. Pravděpodobně ještě na leden či únor něco přibyde, tak sledujte náš Facebook.

CzechWin: Plánujete svět Euthie i nadále rozvíjet?

Tadeáš Spousta: Rozhodně, baví nás to. Jen teď je pro Euthii rozhodující ten KS.

CzechWin: Kde se o hře dozvíme víc informací, můžeme se účastnit vývoje?

Tadeáš Spousta: Rozhodně se doporučuji zapsat do newsletteru buď na výše uvedeném webu nebo zde a můžete nám pomáhat s těžkými rozhodnutími okolo KS v naší skupině.

CzechWin: Chcete ještě něco důležitého sdělit hráčům Zatrolených her?

Tadeáš Spousta: Držte nám palce, protože máme v plánu i další krásné a zábavné hry. Založili jsme proto i vydavatelství Diea Games s.r.o., které má v budoucích letech sloužit také jako pomoc českým tvůrcům dotáhnout jejich skvělé prototypy do konce. Jedna z nich je například krásná vesmírná hra, na které jsme právě začali s autorem pracovat.

Děkuji za rozhovor a přeji Vám úspěšnou kampaň!

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Cz edice
Pořád platí ,že když se vybere na KS přes 200000$ tak bude cz edice i když to backne míň než 400 lidí z cz/sk ?

3.1.2020 21:53:42

Ano
Ptal jsem se..:) Ano, platí to!

4.1.2020 08:08:52

Update
Česká edice již byla dosažena a potvrzena.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

20.1.2020 16:12:02

Vybíráme z Bazaru

Arcadia Quest inferno doplňky ke hře
Arcadia Quest inferno doplňky ke hře
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 13 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas