REXHRY: Vánoční a novoroční oznámení

Autor: Wolfsen | 1.1.2022 | 13

REXhry v průběhu svátků učnily několik oznámení o chystaných hrách.

24. 12. oznámily, že česky vydají Mortum: Medieval Detective.

V tomto debutu autora Sergeje Miněviče se hráči stanou členy tajného spolku v temném fiktivním světě inspirovaném středověkou Evropou a společně se pokusí přijít na kloub různým zahádám a děsivým skutkům. (Jedná se tedy o kooperativní hru.)

Hra obsahuje tři navazující scénáře tvořící jeden příběh a Lavka Games – původní vydavatel hry – slibují velkou volnost v průzkumu světa této hry.

 

 

 

 

25. 12. oznámily vydání hry Unfair.

V Unfairu se hráči stanou provozovateli zábavního parku, v němž se budou snažit vybudovat ty nejbombastičtější atrakce, aby přilákali co nejvíce návštěvníků. Vedle toho občas pošlou nečekanou inspekci nebo rovnou bandu vandalů ke konkurenci.

Stěžejním mechanismem je nákup karet a jejich řazení do sloupečků jednotlivých atrakcí. Bez zajímavosti není ani to, že v prvních 4 kolech vám hra (město, kde vaše parky sídlí) bude pomáhat a v dalších 4 naopak házet klacky pod nohy.

A nemohu nezmínit 6 tématických balíčků atrakcí – džungle, gangsteři, nindžové, piráti, roboti a upíři – z nichž se na začátku hry vybere jeden za každého hráče. Každý z nich pak přináší do hry specifické prvky. Džungle umožní stavět více atrakcí v jednom parku, zatímco nindžové přinesou více interakce (rozuměj škození) mezi hráči.

I toto je autorský debut – tentokrát Joela Finche. Na rozdíl od žhavé novinky Morta, ale Unfair vstoupil na Kickstarter už v roce 2016, kde také uspěl a mezi hráče se (v anglické verzi) dostal v roce 2017.

Stránky úspěšné kampaně na Kickstarteru

Na Štěpána, tedy 26. 12., REXhry oznámily počeštění hry Bitoku.

V této hře se hráči stanou lesními duchy z japonského folklóru a s pomocí nadpřirozených stvoření Jókai, stromových duchů Kodama nebo poutníků procházejících lesem se snaží stát se velkým duchem lesa.

Hra obsahuje deckbuildingový prvek, kdy si každý hráč staví svůj balíček Jókai, které poté využívá k získání výhod a odemykání kostek, kterými provádí další akce. Kostky slouží k reprezentaci síly Jókai a nehází se s nimi, ale slouží pouze jako stupnice. Kostky svou hodnotu mohou zvyšovat za utracené amulety, ale i snižovat při zvláštní akci překročené řeky Kurirakugan, neboť jen „pokorní mohou překročit posvátnou řeku“.

 

 

27. 12. REXhry ukončily vánoční šňůru oznámení titulem Welcome to the Moon.

Podobně jako ostatní hry ze série Welcome to... i Welcome to the Moon využívá mechanismus flip and write. Opět tedy budete otáčet karty a na jejich základě zapisovat cosi do stíracích desek.

Těch desek je ale tentokrát 8 druhů – tedy 8 různých scénářů. A i to cosi bude v každém scénáři diametrálně odlišné, přestože to bude dáno stejným balíčkem karet.

Každý z 8 scénářů je možné hrát samostatně nebo je propojit do kampaně, ve které si budete přenášet důsledky předchozích partií.

8 scénářů je do kampaně seřazeno následovně:

  1. Start – únik z planety Země bombardované asteroidy.
  2. Cesta – přelet ze Země na Měsíc.
  3. Kolonie – stavba první kolonie na Měsíci.
  4. Důl – těžba (nejen) nerostného bohatství Měsíce.
  5. Dóm – stavba hlavního města kolonie na Měsíci.
  6. Virus – boj se zákřeným měsíčním virem.
  7. Evakuace – únik z Měsíce.
  8. Bitva – souboj o zdroje v nově objevených a osídlených planetárních soustavách.

Na přerušenou šňůru pak navázaly 30. 12., kdy „mezi řečí“ oznámily párty hru Poslední zpráva (Last Message), ve které jeden hráč napovídá ostatním pachatele ukrytého ve „Waldovské“ změti postaviček pomocí vlastnoručně nakresleného obrázku. Pachatel (jiný hráč) z něj ale může část obrázku před odkrytím umazat.

A nakonec 1. 1. REXhry oznámily českou lokalizaci licencované (a zkrácené) varianty TalismanuTalisman: Harry Potter, ve které budou hráči představovat členy Fénixova řádu nebo smrtijedy a soupeřit mezi sebou o relikvie smrti.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Spící  bohové
Spící bohové
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas