REXHRY: Palírna v prodeji!

Autor: Ondřej Podavka | 26.2.2023 | 2

Vydavatelství REXhry oznámilo, že 21. února naskladnilo a dalšího dne rozeslalo do prodejen karetní strategickou hru Palírna Davea Becka s ilustracemi Erika Evensena.

Mechanicky se jedná o engine building a resource management s prvky mechanismů set collection a push your luck. Hráči se ve hře stávají dědici lihovaru, v němž se snaží rozběhnout výrobu různých druhů destilátů. Na začátku hry obdrží základní suroviny a předměty, cíle lihovaru a kartu lihovarníka, který hráči poskytuje rodinný recept, rodinnou přísadu a speciální schopnost. Hra trvá sedm kol, z nichž v každém je možné vyrobit jeden druh destilátu. Každé kolo má čtyři fáze:

  1. nákup, během něhož si hráči pořizují základní či lepší suroviny (kvasnice, voda, slad aj.), předměty (sudy, v nichž lihovinu vyrábějí, a láhve, v nichž ji prodávají), vylepšení lihovaru a recepty na lihoviny;
  2. destilace, při níž vyrábějí ze svých surovin a z přidaného alkoholu vybraný destilát podle jednoho z receptů;
  3. prodej, během něhož hráči mohou prodat vyrobenou lihovinu a obdržet za ni peníze, vítězné body a případně i vybraný jednorázový bonus;
  4. zrání ‒ některé druhy destilátů hráči mohou nebo musejí namísto okamžitého prodeje umístit do sklepa, přidat k němu kartu příchutě a nejméně jedno kolo nechat zrát (příchutě a doba zrání zvyšují odměnu za prodej alkoholu).

Na konci kola mohou hráči obdržet (při splnění uvedených požadavků) některé z ocenění. Na konci hry jsou rozděleny další body za neprodané lihoviny zrající ve sklepě, za lahve, jež hráčům zůstanou po prodeji destilátů, za vylepšení lihovaru, za splnění cílů lihovaru a zbývající peníze. Hráč s nejvyšším celkovým počtem bodů se stává Lihovarnickým mistrem a vyhrává hru.

Hra je určena jednomu až pěti hráčům od 14 let, herní partie trvá přibližně 25‒30 minut na hráče.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Lancaster + rozšíření The New Laws
Lancaster + rozšíření The New Laws
Akt. cena: 560 Kč
Končí za: 17 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas