REXHRY: Oznámení hry Massive Darkness 2: Hellscape

Autor: Ondřej Podavka | 7.3.2023 | 17

Vydavatelství REXhry 5. března oznámilo vydání kooperativní hry žánru dungeoncrawl Massive Darkness 2: Hellscape dvojice autorů Alexandru OlteanuMarco Portugal s ilustracemi Edouarda Guitona. Hra navazuje na předchozí titul Massive Darkness.

Hráči se ve hře ocitají ve světě ohroženém temnotou, do nějž pronikají portály nepřátelské bytosti, a stávají se členy skupiny Světlonošů snažících se je zastavit. Nejprve si zvolí jeden z 11 scénářů a jednu ze šesti postav ‒ na výběr jsou čaroděj, paladin, berserk, zloděj, šaman a střelec ‒ a zvolí si jeho počáteční schopnost. V průběhu hry hrdina získává zkušenosti, vedle toho lze postavu vybavit zbraněmi a dalšími předměty.

Každé herní kolo má čtyři fáze:

  1. fáze hrdinů, při níž hráč může utratit své akční body za pohyb, otevření dveří, útok na nepřátele, zotavení, výměnu předmětů nebo zvláštní akci scénáře;
  2. fáze nepřátel, kteří zde provádějí pohyb nebo útok na hrdiny;
  3. fáze vylepšení, kdy hrdinové s dostatečným počtem zkušeností postoupí na další úroveň, čímž si zvýší počet životů nebo many a zlepší se v některé své dovednosti nebo se naučí novou;
  4. fáze temnoty, během níž dojde k postupu na ukazateli temnoty o jedno políčko a vyhodnotí se symbol na příslušném políčku (např. objeví se noví nepřátelé).

Souboje jsou řízeny kostkami pro útok a obranu, navíc nepřátelé používají také černé kostky, které mohou aktivovat jejich zvláštní schopnosti nebo způsobit zranění, jež nelze vykrýt. Naproti tomu hrdinové získávají do boje bonusovou fialovou kostku, pokud útočí ze stínu (každá herní oblast je buď osvětlená, nebo zastíněná). Za zabití nepřítele získávají zkušenosti a kořist. Naopak pokud v boji přijdou o všechny životy, jsou omráčeni a oživit se mohou až na začátku dalšího kola; pokud jim však již nezbývá žádný žeton pro oživení, hrdina umírá a scénář končí prohrou. Vítězný konec scénáře nastává porážkou bosse.

Hra je určena jednomu až šesti hráčům od 14 let, herní doba se pohybuje od jedné do dvou hodin.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Heroes of Land, Air & Sea
Heroes of Land, Air & Sea
Akt. cena: 2400 Kč
Končí za: 4 hodiny

Offcanvas