REXHRY: Momidži skladem!

Autor: Ondřej Podavka | 30.5.2023 | 1

Vydavatelství REXhry oznámilo naskladnění rodinné karetní hry Momidži dvojice autorů Dario Massarenti, Francesco Testini s ilustracemi Apolline Etienne.

Hra je zasazena do podzimního Japonska: hráči v ní navštíví císařskou zahradu a sbírají cenné listy spadané ze stromů. Těch je ve hře pět druhů, od každého 14 karet v hodnotě 0‒3 (na některých z nich jsou navíc vyobrazeny symboly žaludu). Vedle toho obdrží hráč na začátku hry tři karty krajiny, které umožňují jednou za hru spustit určitý efekt. Ve svém tahu hráč provede jednu z následujících akcí:

  1. Vezme si na ruku všechny listy jednoho druhu v nabídce; předtím může zaplatit jeden žalud a doplnit do nabídky čtyři karty.
  2. Zahraje do prostoru před sebe buď dvě karty různého typu (v tom případě může zůstat dva žaludů, pokud jsou po jejich zahrání viditelné symboly žaludů na dvou sousedících kartách), nebo jednu či dvě stejného typu. Karty přikládá na vyložené karty stejného typu, vyložit však lze pouze karty stejné či vyšší hodnoty, než vrchní karta daného typu na stole již ležící. Pokud hráč umístí kartu s hodnotou tři, umístí na ni také žeton brány; poté již není možné sem přikládat další karty.
  3. Zaplatí tři žaludy a stane se vlastníkem jednoho z dostupných žetonů cíle.
    Kromě toho může hráč také použít schopnost karty krajiny nebo odložit dvě karty z ruky a získat za ně jeden žalud. Konec hry je spuštěn po vyčerpání balíčku karet nebo žetonů brány. Na konci hry se přidělí body za vyložené karty, za splněné cíle a za zbylé žaludy. Hráč s nejvíce body se stane vítězem.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Black Rose Wars: Rebirth 2024 Core game KS
Black Rose Wars: Rebirth 2024 Core game KS
Akt. cena: 55 €
Končí za: 8 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas