REXHRY: Blížící se novinky

Autor: 1a2a3a4 | 10.9.2018 | 4

REXhry v průběhu minulého týdne postupně informovaly o blížících se novinkách:

Hra Břink jejíž lokalizaci REXhry oznámily již o vánocích 2016 a české vydání opožduje samotná firma Renegade má opět další postup prací. Rexům již dorazil český vzorek této hry na kontrolu a bohužel obsah není 100% český, ale cca třetina karet je španělsky. REXhry řeší s Renegade, jestli je to jen ojedinělá chybka nebo jestli je to v celé várce (což doufají že ne). Každopádně potvrdily termín:

„letošní vánoce budou na Břinku!“. Info z FB 4. 9.

Foto českého vzorku

Hra Říše příšer už je skoro na pultech. Některé obchody již rozjely předobjednávky. Dorazit by měla kolem předposledního týdne v říjnu. Info z FB 6. 9.

 

Malé velké zombie, ve které vaši meeplíci budou moci mít ruce plné zbraní, se již nakládají a začínají svou pouť na české pulty, kam by měly dorazit v říjnu. Info z FB 9. 9. 

 

 

Rozšíření pro hru Vládce Tokia s názvem King of Tokyo: Power Up! bylo plánované na rok 2018, ale to se bohužel nestihne. Do tisku půjde koncem října, takže dorazit by mělo až kolem března 2019. Info Anaken 10.9.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Malé velké zombie
Jelikož mám doma Malé velké galaxie a Malá velká dobrodružství a obě jsem si dost oblíbil, myslel jsem si, že Malé velké zombie jsou jasná koupě. Zvlášť když jsem se dočetl, že je hned 5 způsobů, jak hru hrát. Jenže pak jsem si přečetl pravidla a nadšení v mžiku zmizelo. Tak nějak jsem totiž nepochopil, jestli vůbec může být hra za hráče ovládajícího zombie zábavná?

Jeho veškerá činnost spočívá v tom, že si lízne určité karty, které pak lícem dolů položí před ostatní hráče. Pokud se na konci tahu zjistí, že karta svým symbolem odpovídá lokaci, ve které se aktivní hráč nachází, aktivuje se tím extra schopnost, která většinou spočívá v nestandardním přidávání zombie. Pokud se symboly neshodují, může si hráč ovládající zombie pouze vybrat, jestli přidá dvě zombie do lokace, kde se aktivní hráč nachází nebo je dá do párové místnosti se stejným symbolem nebo dá do každé místnosti jednoho. Kam je umístí je v tomto případě přesně určeno pravidly. A to je vše. A to my připadá zoufale málo. Ještě mrknu na nějaký gameplay, ale po přečtení pravidel mám ze hry hodně rozpačité dojmy.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

10.9.2018 21:40:12

Fantasy Realms - Tajuplné Říše
Vedel by niekto z Rexíkov poskytnúť nové info o tejto krásnej karetke? Stíha sa to ešte tento rok, alebo si máme nadšenie odložiť na budúci rok? :) Za odpoveď vopred ďakujem! ;)

11.9.2018 06:48:29

Malé velké zombie - doplnění
Nejprve jedno malé upřesnění. Zombie se nepřidávají do lokace aktivního hráče, ale do lokace, která symbolem odpovídá právě otočené kartě. A po shlédnutí gameplay videa kooperativní hry jsem celkem rychle pochopil význam zombie hráče. Ta hra je bez něj neskutečně hloupá.

AI funguje tak, že si na začátku svého tahu vytáhne aktivní hráč náhodnou kartu události a položí ji lícem dolů před sebe. Na konci svého tahu jí otočí a pokud symbolem odpovídá obchodu, ve kterém se zrovna nachází, přidá do něj a do párového obchodu se stejným symbolem po dvou zombie. Pokud symbolem neodpovídá, přidá do každého obchodu jednoho. Vtip je v tom, že ty symboly jsou čtyři, takže je všeho všudy šance pouze 25%, že budete přidávat po dvou zombie. Na BGG už se začínají objevovat komentáře, které kritizují přílišnou jednoduchost kooperativní hry. Takže úkol zombie hráče spočívá v tom, že může zkusit uhodnout, kam se aktivní hráč pohne a podle toho mu na začátku tahu přiřadí kartu události, čímž by se ta pravděpodobnost, že trefí správný symbol mohla podstatně zvýšit. A pokud hráči způsobí hluk (karta události odpovídá současné lokaci), má hráč ovládající zombie přece jen víc možností, kam nemrtváky umístit. Ale jeho veškerá činnost skutečně spočívá pouze v obsluze karet událostí a přidávání zombie. Takže on tam je de facto hlavně proto, aby z hry udělal větší výzvu pro ostatní.

Nelíbí se mi ani kooperativní varianta ani úloha zombie hráče v kompetitivní variantě. Tuhle hru vynechám.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

11.9.2018 07:37:12

FR
Fantasy Realms se tisknou v Polsku a tenhle rok by se měly stihnout zcela určitě. A protože tam odpadá ta zdlouhavá čínská doprava, tak by to dokonce mohlo být "za pár".
________________________________
BLACK LIGHT STUDIO | Graphic Design

11.9.2018 07:46:39

DC

všem
A co Mage Knight? Ví se už termín??

11.9.2018 19:31:23

Mage Knight
Poslední veřejné info (které jsem zachytil) je z 23.6. A zní takto:

Tímto oznamujeme, že kompletní přeložený Mage Knight už byl odeslán do WizKids a teď nezbývá než čekat! Jakmile budeme mít nějaký termín, kdy by hra mohl být v Česku, tak přijdeme s updatem;)
______________________
hráč a drobný sběratel

12.9.2018 06:28:49

Vybíráme z Bazaru

Mozkožrout
Mozkožrout
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas