REXHRY: 4 novinky skladem

Autor: Wolfsen | 3.11.2021 | 11

REXhry včera, 2. 11., naskladnily a začaly rozesílat do obchodů 4 nové tituly: Atentát na Hitlera, Hrdina v kostce: Ďáblící a společníci, Hvězdáři a Stezky slávy.

V kooperativní hře Atentát na Hitlera se hráči stanou členy spiklenecké skupiny známé jako Schwarze Kapelle s cílem provést atentát na Adolfa Hitlera.

Ve svém tahu budou hráči putovat po Třetí říši, sbírat předměty, hledat další spiklence a konspirovat – hodit po jedné kostce za použitou akci se šancí získat další akce, ale s rizikem, že na sebe přitáhnou pozornost Gestapa.

Na konci svého tahu pak hráči otočí kartu z balíčku událostí, která představuje některou ze skutečných událostí 2. světové války. Balíček je rozdělen do 7 fází podle fází války, takže operace Barbarossa rozhodně neproběhne před útokem na Polsko.

Spiklenci prohrají, pokud všichni skončí ve vězení nebo nestihnou Hitlera sprovodit ze světa dříve než doberou balíček událostí. Podmínky vítězství asi netřeba rozebírat. Pokud se však vaší bombě připlete do cesty nečekaně masivní noha dubového stolu, tak ještě není vše ztraceno. Třeba se vám podaří zamést všechny stopy.

Rozšíření Hrdina v kostce: Ďáblíci a společníci přichází na český trh ve větší krabici, která pojme i základ a všechna předchozí rozšíření.

Samotné rozšíření pak do hry přidává především:

  • dvoubarevné kostky, které lze řadit do více různých řádků schpoností, které ale mají hodnoty jen 1–4;
  • desky společníků – mazlíčků, kteří hrdinům pomohou v jejich dobrodružství a na které je také třeba umístit kostky s vhodnými hodnotami;
  • karty ďáblíků – které se přikládají ke kartám pořadí a hráčům komplikují jejich úsilí vytvořit si co nejlepšího hrdinu.

Dále rozšíření přidává nová monstra, nestvůry, dobrodružství i svitky, které můžete znát z předchozího rozšíření Bestiář. Samotný Bestiář ke hře rozšíření potřeba není, protože Ďáblící a společníci obsahují i další komponenty, které jsou třeba k zapojení těchto prvků, ale je doporučeno ho zapojit také.

 

 

 

 

Ve Hvězdářích budou právě dva hráči hledat nové vesmírné objekty na noční obloze. Těchto objektů je ve hře 5 druhů: planety, měsíce, asteroidy, oblaka mezihvězdné hmoty a černé díry.

Mechanicky se jedná o sbírání sad karet, které hráči uspořádavají buď do pyramidovitého teleskopu, kde jsou omezeni sousedstvím karet, nebo do svého deníku. Bodují se ale pouze karty v teleskopu. Deník slouží pouze jako odkladiště nepotřebných (nebo soupeřem potřebných) karet. Zároveň je to manévrovací prostor, protože ve svém tahu hráč vyloží dvě karty (jednu do deníku, jednu do teleskopu) a první karta ovlivňuje, jakou kartu může hráč vyložit jako druhou.

 

 

 

 

 

A konečně ve Stezkách slávy se hráči stanou mladými hrdiny (na rozdíl od Hrdiny v kostce již připravenými vyrazit) na cestě za slávou.

V každém kole si hráči nejprve simultánně pomocí vyberou dílek dobrodružství z nabídky, který by si chtěli vzít. Poté si je v pořadí kola rozebírají. Hráči, kterým jejich dílek někdo vyfoukl si pak ze zbytku vyberou dílek, který chtějí.

Dílky, které představují postavy, nestvůry, místa a poklady, které hráči na své stezce potkají, pak hráči přikládají do svého dobrodružství dle určitých pravidel a za vhodné přiložení získávají různé bonusy včetně slávy.

Hra končí po 10 kolech, provede se závěrečné bodování a hráč s největší slávou vítězí.

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Armageddon
Armageddon
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas