Něco se chystá ... u Days of Wonder (první informace!!!)

Autor: Zeus | 13.1.2009 | 0

Kostlivec z nové hry DoWVydavatel deskových her Days of Wonder na nás něco chystá. A jak je v poslední době zvykem, vypouští do světa informace jen po kouskách a nijak je dále nekomentuje. (Ne)pěkně nechává fanoušky spekulovat, lavinu dohadů šířit a ve svých kancelářích se určitě dobře baví.

Čaroděj z nové hry DoWA jaké informace vlastně zveřejnili? Jako první se na internetu objevil obrázek kostlivce a začalo se uvažovat o rozšíření pro společenskou hru Pirate's Cove. Jenže dnes se objevil obrázek s čarodějem. A začíná jít do tuhého. Asi nejdivočejší současný nápad (a snad se nestane skutečností :-) je, že půjde o fantasy variantu her ze série Ticket to Ride.

Tipnete si, o jakou hru (nebo možná přeci jen rozšíření) se bude jednat? Komentáře tu jsou pro vás. Sám bych si podle dostupných obrázků pouze odvážil odhadnout, že půjde o hru s fantasy tematikou.
Amazonky z nové hry DoW
Mimochodem, všimněte si, že použité slogany "Bad to the bone!" a "Light my fire!" jsou názvy dvou různých písní. První proslavili ZZ Top, druhou pak The Doors.

Orkové z nové hry DoWAktualizace 14.1.: Jak se dalo čekat, máme tu nový obrázek bez jakýchkoli dalších informací. Tentokrát tu máme výhrůžné sexy Amazonky. A samozřejmě i odkaz na píseň "Come and get some...", kterou nazpívala kromě jiných kapela Sisters With Voices. Že by další vazba na Amazonky? Dokážete odhadnout, jaká "rasa" se objeví zítra?

Aktualizace 15.1.: Dnešní rasa z tajemné hry Days of Wonder jsou zelení a oškliví Orkové. A zdá se, že spojitosti s hudbou berou za své. Heslo "None shall pass!" totiž proslavil Gandalf (ještě Šedý) v prvním filmu trilogie Pán Prstenu.
Lidé z nové hry DoW
Aktualizace 16.1.: Nudní Lidé, to je pravděpodobně poslední rasa tohoto týdne. Sám jsem zvědav, jestli již příští týden Days of WonderElfové z nové hry DoW hru odhalí nebo bude s napínáním natěšených hráčů pokračovat i nadále. Ještě že k podobné propagaci nepřistoupil Fantasy Flight Games při vydání sci-fi hry Cosmic Encounter, která obsahuje hratelných ras celkem 40. :-)

Víkendová aktualizace: Tak ani o víkendu nás Days of Wonder nepřestávají napínat (i když nevím jak vy, ale mě už to přestává bavit :-) a každý den zveřejnili jednu novou rasu. Sobotní rasa asi kromě svého grafického ztvárnění nikoho nepřekvapí. Přeci jen Elfové nesmí chybět v žádné alespoň trochu vážně myšlené fantasy. Jestli tedy budou mít Elfové ve hře Mořský koník z nové hry DoW stejné ztvárnění jako tento obrázek, určitě za ně hrát nebudu (ač jinak hraji převážně za tuto vznešenou rasu). Nedělní rasa už je poněkud exotičtější a jsou to přerostlí mořští koníci nesoucí jméno Tritoni.
Obr z nové hry DoW
Aktualizace 19.1.: Den se sešel se dnem, hodina s hodinou a máme tu novou rasu. Obří obry. A zdá se, že člověčinu moc rádi nemají (mrkněte na podešev obrovy obří boty). Takže kdo nám ještě zbývá? Trpaslíci? Goblini? Hobiti? Barbaři? Dryády? Každopádně již dnes již jde o nejdelší zprávu v historii Zatrolených her. :-)

První bližší informace o tajemné hře: Dnes v časných ranních hodinách středoevropského času :-) Days of Wonder zveřejnil několik Ghúl z nové hry DoWinformací o nové společenské hře. Bude se jednat o velkou hru (tj. asi srovnatelnou s Shadows over Camelot), která ponese název Small World. Ve hře by neměla být jediná karta a hráči mezi sebou mají soupeřit o území Malého světa. A také již víme, že ras bude přesně 14.
Čaroděj z nové hry DoW
Aktualizace 21.1.: V Malém Světě budou řádit také Ghoulové, takže si při hře raději dávejte pořádný pozor na svůj mozek. Poslední zatím známou rasou jsou Čarodějové a podle jejich smíchu rozhodně nebudou patřit k těm hodným (že by měli v plánu ovládnout celý Malý Svět?).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

DoW
Zítra to budou trpaslíci a text bude z písně skupiny Kabát!

15.1.2009 08:38:20

Trpaslíci
Tak jsem taky tipoval trpaslíky (nebo přinejhorším jsem čekal gobliny), ale nějak to nevyšlo... Tak snad zítra :-)

15.1.2009 19:24:12

None shall pass
No, teorie o spojitosti s hudbou nebere za své - dle přítele googla je None shall pass "titulní pecka na stejnojmenném albu" jakéhosi Aesop rocka. Tož nevím.

15.1.2009 21:13:48

Adam

None shall pass
Pokud je mi znamo, Gandalf pouzil you shall not pass! Coz je preci jen odlisne ;-) None shall pass, se mimo jine objevilo v Monty Python and Holy Grail, kde to pouzil Black knight...

16.1.2009 11:13:25

Cosmic
v Cosmicu je alienů 50, ne 40 :)

Adam má pravdu ohledně Pythonů, scéna s black knightem je legendární :) I's just a flesh wound!

19.1.2009 14:14:05

Hurá
No hurá, konečně nová velká hra od Days of Wonder! Už jsem si začínal myslet, že neumí nic jiného, než rozšíření k Memoiru...

21.1.2009 10:03:15

Vybíráme z Bazaru

DIVUKRAJ / EVERDELL - 3D doplnek - Perlorodka
DIVUKRAJ / EVERDELL - 3D doplnek - Perlorodka
Akt. cena: 65 Kč
Končí za: 11 dnů

Offcanvas