MINDOK: Zelená planeta a Kronika zločinu: 2400 míří do prodeje!

Autor: Ondřej Podavka | 31.5.2023 | 2

Nakladatelství MindOK oznámilo, že od 1. června bude dostupná v obchodech rodinná karetní hra Maxime Tardifa Zelená planeta.

 

 

Hráči v ní vytvářejí z až 16 karet ekosystém vlastního ostrova a snaží se plnit podmínky pro zisk vítězných bodů. Ve hře jsou karty několika druhů:

  • Karty flóry a karty krajiny, z nichž je utvářen ostrov. Karty flóry mají vlastnosti spustitelné při vyložení nebo během hry a lze na ně umisťovat výhonky (jež je možné vyměnit za půdu, jíž se platí za vyložení karty) nebo přírůstky; karty krajiny poskytují různé výhody v průběhu hry či při závěrečném vyhodnocení.
  • Karty ostrova a karty podnebí, z nichž mají hráči od začátku hry po jedné. Poskytují vlastnosti využitelné ve hře, karta ostrova navíc určuje počáteční zdroje.
  • Karty událostí s jednorázovým efektem, které lze zahrát kdykoli během hry.
  • Karty ekosystému a fauny, které jsou vyloženy během přípravy hry a stanovují bodovací podmínky.

Ve svém tahu mají hráči na výběr ze čtyř akcí ‒ výsadba, kompostování, závlaha a přírůstky ‒, které hráčům umožňují vykládat karty, získávat půdu, odkládat karty na kompost, umisťovat výhonky nebo přírůstky a dobrat si nové karty. Vždy přitom platí, že hráč na tahu určí, která akce se bude hrát, a všichni hráči následně provedou tuto akci (hráč na tahu ji však provede v silnějším rozsahu) a aktivují všechny vlastnosti svých již vyložených karet, které odpovídají zvolené akci.

Konec hry je spuštěn poté, co některý z hráčů dokončí svůj ostrov, tj. vyloží 16 karet flóry a krajiny do mřížky 4×4. Hráči poté obdrží body uvedené na vyložených kartách a dále body za přírůstky a výhonky, zahrané události, zkompostované karty, splněné bodovací podmínky a za první dokončený ostrov. Hráč s nejvíce získanými body se stane vítězem.

Hra je určena pro jednoho až pět hráčů od 12 let, herní doba je 90 minut.

Do prodeje míří také kooperativní detektivní hra s aplikací Kronika zločinu: 2400 Davida Cicurela a Wojciecha Grajkowského, volně navazující na titul Kronika zločinu.

Hra přináší celkem čtyři případy, z nichž tři jsou propojeny do malé kampaně, a hráči se v ní stávají kyberagentkou Kalií Lavel, která poté, co opustila elitní jednotky BelCor, vyšetřuje zločiny na vlastní pěst. Informace potřebné k vyřešení případu hráči získávají skenováním kódů na deskách lokací a na kartách. Hra končí poté, co se hráči přesunou na lokaci určenou scénářem, stisknou tlačítko „vyřešit případ“ a zodpovědí několik otázek; od správnosti jejich odpovědí se odvíjí závěrečné skóre.

 

 

 

 

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

mh

Měl bych dotaz: Plánuje MindOK přeložit také druhý díl „Kronika zločinu: 1900“? Česky vyšla 1400 a teď nově i 2400, ale 1900 ne.

Děkuji za odpověď.

1.6.2023 13:00:57

Vybíráme z Bazaru

Flamme Rouge
Flamme Rouge
Akt. cena: 850 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas