MINDOK: Zářijová nálož

Autor: Wolfsen | 30.9.2016 | 6

Informací o naskladnění aktuální světové hry č. 1 v české verzi - Pandemicu Legacy - přinášíme asi trochu pozdě (ale přece!).

Protože je ale opakování matka moudrosti, zopakujme si, čím že je tato hra tak zajímavá. Pandemic Legacy (podobně jako starší Risk Legacy) má omezenou znovuhratelnost. Této hry si zahrajete asi 20 partií a pak je na... No dobře úplně na odpis ne, ale ztratí své kouzlo. Ale jaké kouzlo! Těch 20 partií totiž tvoří souvislou kampaň během níž se mění pravidla hry. S každou další partií (podle výsledků těch předchozích) se odemykají nová pravidla a herní komponenty. Jiná naopak přestávají platit resp. hru opouští (budete mít to srdce roztrhat kartu?). Zní to možná suše, ale podle ohlasů právě tato neopakovatelnost vytváří jedinečnou a intenzivní atmosféru. Vedle omezené znovuhratelnosti mají hry typu Legacy ještě jednu nevýhodu - je důležité partie opakovat ve stejném složení. Na hráče, kteří neznají příběh od začátku až do konce, totiž nebude atmosféra působit dostatečně intenzivně.

   

Pandemic Legacy je k dispozici ve dvou různobarevných krabicích. V každé je stejný obsah, ale pokud chcete hrát s více skupinami, mohou vám barvy pomoci odlišit, kterou sadu hrajete s kterou skupinou. (Nebo si můžete prostě vybrat, která se vám víc líbí.)

Jo, a prosím vás, žádné spoilery!

Nicméně Pandemic Legacy není pro každého a není ani jedinou hrou, kterou MindOK na sklonku září naskladnil. U těch už se ale zastavíme jen krátce. Dalším nakažlivým titulem je Pandemic: Laboratoř. Jedná se o rozšíření "obyčejného" Pandemicu, které do hry - překvapivě - přidává laboratoř. Tj. nový způsob jak získat lék na svět ohrožující nemoci.

      

Dále dorazila rodinná kooperativka Mmm!, ve které se hráči v roli myší pokusí vyprázdnit celou spíž, než je chytí kocour Mour. A posledním naskladněným titulem je Dao, karetní abstraktka, ve které budete balancovat mezi sebráním jedné karty ze začátku nabídky nebo možným sebráním celé nabídky. Samozřejmě zdaleka ne všechny karty se vám budou hodit.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Vindication - Archive of the Ancients
Vindication - Archive of the Ancients
Akt. cena: 3999 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas