MINDOK: Třetí Azul

Autor: Wolfsen | 12.11.2019 | 2

MindOK dnes potvrdil to, co se již dlouho očekávalo. Vydá česky i třetí hru řady Azul, tedy Azul: Summer Pavilion. Oficiální český název zatím není znám, pracuje se s názevem Letohrádek.

Azul: Summer Pavilion se o něco více blíží původnímu Azulu než Azul: Vitráže Sintry. Ve hře stále zůstává princip braní dlaždic, který byl v obou předchozích dílech. Dostává ale menší obměnu - každé kolo je jedna barva dlaždic žolíkem. Tyto dlaždice lze brát jen po jedné, ale naopak je lze brát společně s jinými barvami.

Další změnou oproti původnímu Azulu je ukládání dlaždic na herní plochu. Když pominu tvar dlaždic a tvar sítě, které jsou patrné i z přebalu krabice, tak hráč předvším není nucen určit kam dlaždice umístí ihned po braní, ale teprve po rozebrání celé nabídky kola. Poté se teprve hráči - jeden po druhém - rozhodují, kterými dlaždicemi vydláždí část své desky. Opět podobně jako v původním Azulu je potřeba mít určitý počet (1-6) dlaždic stejné barvy (včetně žolíků), z nichž jedna přijde na desku a zbytek se odhodí. I bodování zůstává principiálně stejné, ale vzhledem k rozložení plánu je o něco jednodušší - získáváte buď bod za samostatně umístěnou dlaždici, nebo tolik bodů, jaká je velikost souvislé skupiny dlaždic, do níž je nová dlaždice umístěna.

Poslední podstatnou změnou oproti původnímu Azulu jsou bonusy za obklopení sloupů, soch a oken. Tady vstupuje do hry nutnost umisťovat své kameny jeden po druhém, protože hráči si za splnění těchto dílčích úkolů berou ze společné nabídky bonusové dlaždice.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Firefly Misbehavin'
Firefly Misbehavin'
Akt. cena: 28 €
Končí za: 5 dnů

Offcanvas