MINDOK: Point Salad

Autor: anupinka | 3.12.2019 | 1

MindOK dnes, 3. 12., na svém facebooku oznámil, že se chystá vydat českou verzi hry Point Salad. Jedná se o abstraktní karetní hru pro 2-6 hráčů na 15-30 minut, kdy u jedné partie obvykle nezůstane. 

Hru tvoří 108 oboustranných karet, které na svém líci zobrazují rozličné druhy zeleniny (mrkev, papriku, rajče, salát, cibuli či zelí), na rubu pak různé možnosti bodování (např. „8 bodů za každé 3 mrkve“ či „2 body za každou cibuli a -1 bod za každé zelí“). Ve svém tahu si hráč z nabídky karet může vzít buď 2 karty zeleniny, nebo 1 kartu bodování. Tyto karty před sebe vyloží a volitelně se může rozhodnout některou svou vyloženou kartu bodování otočit na stranu se zeleninou. To jsou v podstatě celá pravidla hry, která se dají vysvětlit během pár vteřin, avšak přes jejich jednoduchost hra nabízí překvapivě velký prostor pro kombinování a taktizování.

Mindok zároveň na svém facebooku vyhlásil soutěž o nejlepší název pro tuto hru. Sami zatím vymysleli varianty „Zbodni salát“ nebo „Bodová dieta“. Návrhy mají hráči psát přímo do komentářů na FB. 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kaskádie, insert, obaly, poštovné v ceně.
Kaskádie, insert, obaly, poštovné v ceně.
Akt. cena: 730 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas