MINDOK: Oznámení hry Kutná Hora: The City of Silver

Autor: Ondřej Podavka | 21.4.2023 | 7

Vydavatelství CGE 18. dubna oznámilo vydání nové interaktivní ekonomické eurohry Kutná Hora: The City of Silver trojice debutujících autorů Ondřej Bystroň, Petr Čáslava a Pavel Jarosch. Den nato oznámilo vydavatelství MindOK české vydání hry.

Hra je zasazena do pozdního středověku, do doby „stříbrné horečky“ v Kutné Hoře a následného rozvoje města. Hráči ve hře vždy zastupují tři cechy (ze šesti dostupných ve hře), z nichž každý poskytuje odlišné možnosti do hry (např. stavitelé umožňují kontrolu ceny dřeva). Ve svém tahu mají hráči možnost zahrát dvě akční karty, které dávají na výběr ze dvou různých akcí ‒ mezi nimi jsou např. těžba stříbra, zábor stavební parcely, stavba budovy (kromě budov ve městě hráči postupně, vedle herní desky, staví také katedrálu sv. Barbory, což jim přináší další výhody) nebo příjem z postavených budov. Všechny suroviny ve hře (dřevo, jídlo, pivo apod.) jsou přitom převedeny na peněžní hodnotu: zdroje se tak získávají i utrácejí ve formě mincí. Hodnota suroviny se však v průběhu hry proměňuje v průběhu hry v důsledku herních rozhodnutí, která tak mají vliv i na ostatní hráče: cena suroviny na herním trhu klesá při nárůstu nabídky (např. po stavbě další budovy, která je produkuje) a roste v důsledku vyšší poptávky po nich (např. v důsledku nárůstu populace ve městě). Vítězem se stává hráč s největším počtem obdržených bodů.

Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od 13 let, herní partie trvá půl hodiny na hráče. Hra by měla být vydána před letošním festivalem Essen Spiel a prodávat by se měla za 59,95 eur; v češtině by měla vyjít do letošních Vánoc.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Hmm, krásné téma a ta grafika na krabici! Jsem fakt zvědavej :)

23.4.2023 09:09:41

Vybíráme z Bazaru

Hry pro předškoláky
Hry pro předškoláky
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 19 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas