MINDOK: Oznámení hry Kronika zločinu: 2400

Autor: Ondřej Podavka | 6.4.2023 | 0

Vydavatelství MindOK 5. dubna oznámilo vydání hry Kronika zločinu: 2400 Davida Cicurela a Wojciecha Grajkowského.

Jedná se o kooperativní detektivní hru s aplikací, která přebírá a obohacuje principy hry Kronika zločinu, na niž (spolu s Kronikami zločinu 1400 a 1900) navazuje. Hra přináší celkem čtyři případy, z nichž tři jsou propojeny do malé kampaně, a hráči se v ní stávají kyberagentku Kalií Lavel, která poté, co opustila elitní jednotky BelCor, vyšetřuje zločiny na vlastní pěst. Podobně jako v ostatních zmíněných titulech i zde hráči získávají informace potřebné k vyřešení případu skenováním kódů na deskách lokací a na kartách. Takto se mohou přesunout do lokace a prozkoumat ji, promluvit si s postavou (či avatarem) nebo prozkoumat důkaz či speciální předmět, což je stojí určité množství času. Oproti ostatním zmíněným titulům jsou zde ale navíc další možnosti:

  • rozhovor s havranem, technologicky vyspělým kyborgem, jejž je možné zeptat se na postavy a předměty (spotřebovává čas);
  • použití kyberimplantátu, jejž lze využít v aktuální lokaci nebo při výslechu (spotřebovává energii);
  • připojení do kyberprostoru, v němž lze navštívit virtuální lokace a seskat se s avatary osob pohybujících se ve virtuální realitě (připojení spotřebovává energii, pohyb v rámci kyberprostoru nespotřebovává nic).

Spotřebovanou energii lze obnovit po návratu do domovské lokace, stojí však 1 hodinu herního času.

Hra končí poté, co se hráči rozhodnou přesunout se na lokaci určenou scénářem, stisknou tlačítko „vyřešit případ“ a zodpovědí několik otázek, opět naskenováním QR kódů. Od správnosti odpovědí se odvíjí závěrečné skóre, na něž má vliv také množství spotřebovaného času.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Immortals
Immortals
Akt. cena: 309 Kč
Končí za: 14 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas