MINDOK: Oznámení her Slon přes palubu a Bezva fotka

Autor: Ondřej Podavka | 20.2.2023 | 0

Ve středu 8. února oznámilo nakladatelství MindOK vydání dětské push-your-luck hry Slon přes palubu autorů Benoit Turpina a Floriana Sirieixe s ilustracemi Camille Chaussy.

V ní hráči představují sloní piráty a snaží se zmocnit pokladu kapitána Žirafy. Ke krabici hry, jež představuje loď, hráči pomocí magnetů připevní prkna a na začátek každého prkna umístí svoji figurku slona. Během hry potom prohledávají náklad lodi, tj. dobírají si karty ze zásoby, a to libovolný počet, pokud však vytáhnou stejnou kartu podruhé, musí se svým slonem postoupit o políčko dopředu. Naopak pokud včas přestanou brát karty, protihráči si umístí na konec svého prkna závaží ‒ tím více, čím více karet si hráč dobral. Hráč, jehož prkno se slonem se zřítí do moře, prohrává.

Hra je určena pro dva až čtyři hráče od pěti let a trvá 15 až 20 minut.

Týden na to, 15. února, oznámil MindOK vydání další zvířecí hry Bezva fotka Romaina Caterdjiana s ilustracemi Julesa Dubosta. Hráči se v ní stávají dobrodruhy a fotografy divoké přírody.

Ve svém tahu si mohou buď dobrat z nabídky stránku fotoalba (na každé se nacházejí dvě až čtyři okénka pro žetony fotografií a jsou uvedeny bodovací podmínky), nebo vyložit kartu krajiny (pokládají se přes sebe jedna karta krajiny na druhou). Karty krajiny zobrazují ledovou pláň, hory nebo džungli vždy s několika zvířaty a mají v sobě jeden až tři kruhové otvory ‒ pokud je skrze otvory vidět alespoň část zvířete z předchozí karty krajiny, podařilo se je vyfotit a hráč si za každé vyfocené zvíře vezme jeho žeton fotografie. Navíc pokud je v otvoru zvíře vidět celé, může hráč dvakrát za hru pořídit bezva fotku, za niž obdrží dva body. Ty může hráč kdykoli rozmisťovat na své stránky fotoalba; za každou umístěnou fotografii získává bod, za splnění bodovacích podmínek na jednotlivých stránkách získává další. Hráč s nejvíce body se stává vítězem.

Hra je určena pro dva až čtyři hráče od osmi let a jedna partie trvá 20 až 30 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pán prstenů: Karetní hra - Mrtvé močály
Pán prstenů: Karetní hra - Mrtvé močály
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 8 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas