MINDOK: Ninja karty, Tajná výprava čarodějů a Carcassonne BigBox skladem

Autor: Wolfsen | 5.9.2017 | 0

MindOK dnes naskladnil Carcassonne Big Box, Ninja karty: Pošli to dál a Tajnou výpravu čarodějů.

O „Carcassu“ jsem psal už při oznámení vydání a nemám potřebu se více rozepisovat. Pojďme se ale podívat na zbylé dvě hry.

A vezmeme to od konce, takže nejprve Tajná výprava čarodějů. Jedná se o dětskou kooperativní hru na paměť. Hráči se v ní stanou nezbednými čardějnickými učni, kteří se musí dostat z Půlnočního trhu nepozorovaně zpět do školy. V patách ale mají strážného ducha Bludovita - padne-li mu do spárů byť jediný z hráčů, prohrávají všichni.

Ve svém tahu hráč hodí třemi kostkami, které zpravidla ukáží tři bludíky - hodné svítící bytosti, které vám posvítí na cestu. Poté se je snaží postupným otáčením destiček stromů najít. Najdou-li všechny hozené bludíky, nebo narazí-li na bludíka, který jim nepadl, posunou se o tolik polí ke škole, kolik správných bludíků nalezli. Na kostkách i mezi destičkami stromů je ale také posun Bludovita, ten se navíc posune o jedno pole vždy po tahu posledního hráče.

Hráči si mohou navzájem radit, pokud ovšem nejsou na schodech školy. Tam už je třeba být obvzláště potichu a každý hráč je tam tak odkázán sám na sebe. Pokud se všichni dostanou do školy než je Bludovit chytí, vítězí.

Název další novinky - Ninja karty: Pošli to dál - do značné míry vystihuje cíl této specifické hry. Hra nemá stanovenou herní dobu a vlastně ani počet hráčů. Spočívá totiž v předávání karet z balíčku dalším lidem, často nic netušícím kolemjdoucím.

Na každé kartě je nějaký úkol. Např. dej někomu „babu“ a předej mu tuto kartu; ochutnej nové jídlo a předej tuto kartu někomu poblíž; předej tuto kartu někomu, koho rozesměješ; schovej tuto kartu na nějakém zajímavém místě atd. Každá karta má své unikátní číslo. Pokud si Ninja karty koupíte nebo naopak nějakou dostanete (a pošlete dál), tak je pak můžete sledovat na webu sneakycards.com. Dá se na ně tak pohlížet jako na vylepšenou verzi „putovní mince“ známé třeba z Rychlých šípů nebo třeba geocachingu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hvězdní kapitáni - průzkum vesmíru na stole - Nové
Hvězdní kapitáni - průzkum vesmíru na stole - Nové
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 4 hodiny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas