MINDOK: Neklidné obludy

Autor: Wolfsen | 19.11.2019 | 2

MindOK dnes naskladnil novou hru - Obludárium, kterou zítra začne distribuovat. Od zítřka také posílá do běžné distribuce 5. rozšíření „Marsu“, tedy Mars: Teraformace - Neklid, které již v uplynulých dnech obdrželi ti, kteří si jej „předobjednali“ na Kickstarteru. Hráčské desky a promo karty k Marsu bohužel kvůli tiskové chybě dorazí se zpoždění, ale do Vánoc by měly být v distribuci také.

   

V Obludáriu hráči představují šelmoznalce - lovce a krotitele rozličných mytologických oblud - a snaží se svou sbírkou zapůsobit na členy prestižní Královské šelmoznalecké společnosti, přičemž musí dbát také na bezpečí návštěvníků svého obludária. Jen ten nejlepší šelmoznalec bude hoden připojit se ke Společnosti.

Stěžejním mechanismem je draft. Hráči si vybírají jednu kartu z 8, poté ji buď vyloží, nebo si ji za 1 peníz odloží na později a poté zbylých 7 karet pošlou dál. A poté znovu se 7, se 6 atd. kartami. Mezi kartami jsou vedle oblud také karty prostředí (potřebujete dostateně znát přirozené prostředí obludy, pokud ji chcete chytit), karty pomocníků (trvalé pomocné efekty), karty událostí (jednorázové efekty) a karty tajných cílů (body navíc na konci hry).

Neklid přináší do teraformace Marsu žvanírnu zvanou Marsovský parlament. Hráči mohou vysílat své lobbisty do 6 různých politických stran. Nacionalisté chtějí silný a nezávislý Mars. Unionisté chtějí naopek jednotu celé Sluneční soustavy. Zelení chtějí vytvořit novou zelenou, nikoli modrou planetu. Rudí chtějí naopak zachovat Marsovský ekosystém. Vědci chtějí mírný pokrok v mezích zákona a nakonec Kelvinisté chtějí co nejrychlejší teraformaci zejména cestou oteplování. Jak se moc mezi stranami a generacemi přelévá, přelévá se i kapitál a priority vašich korporací.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pán Prstenů LCG / Lord of the Rings LCG - CZ verze
Pán Prstenů LCG / Lord of the Rings LCG - CZ verze
Akt. cena: 6200 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas