MINDOK: chystané novinky pro rok 2016, 1. díl

Autor: Wolfsen | 20.1.2016 | 13

Z MindOKu nám došla první dávka chystaných titulů pro následující rok. Nejvíce nás zaujal Pandemic Legacy. Na jeho českou verzi se můžete těšit někdy v srpnu.

A čím se Pandemic Legacy liší od "běžné" verze? Tím čím se liší Risk: Legacy od běžného Risku. To jsem vám asi moc nepomohl, že? Dobře, pojďme se na to podívat podrobněji.

Koncept "Legacy", který na trh poprvé uvedla právě podle mého názoru vyčpělá a překonaná hra Risk, která tím podle nemála recenzentů a hráčů dostala zcela nový dech, je bezpochyby přelomový a budí mnoho emocí. Jedním z hlavních prvků tohoto konceptů totiž je - hru lze hrát pouze jednou!

   

Jaký to má smysl, ptáte se? Hra na jedno použití? Jen pár hodin zábavy? Kdepak, druhým hlavním prvkem konceptu Legacy je, že hru sehrajete v několika partiích - déletrvající kampani. Každá partie je navíc zcela jiná než ty předchozí, protože (na základě svých předchozích výsledků) postupně odemykáte další a další schopnosti. Další a další komponenty. Další a další příběhy.

Vedle toho vás ale hra také nutí komponenty nevratně měnit. Popisovat, polepovat, dokonce trhat. Z tohoto (a ze momentu překvapení, co že se to skrývá v další neotevřené obálce) pramní podstata neopakovatelnosti kampaně a hry samotné.

Je zřejmé, že takový koncept není pro každého, ale těm, kdo se hoodváží zkusit, jistě přinese silný zážitek. Pochybujete? My ne, Boardgamegeek totiž Pandemic Legacy v tuto chvíli vede jako nejlepší hru vůbec. Gratulujeme MindOKu k sólokapru!

Jo, a na začátku jsem mluvil o dávce chystaných titulů. Víte co, zbytek si necháme na zítra, už tak jsem toho napsal ažaž. (Nedočkavci, ať zkusí hledat v Seznamu připravovaných novinek.)

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Agricola
Agricola
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 12 hodin

Offcanvas