Autor: Zeus | 14.6.2007 | 0

Katan... Neobydlený ostrov kdesi v moři přímo svádějící k osídlení. Ve stejném okamžiku k jeho břehům dorazilo několik skupin osadníků, kteří nyní soupeří o to, kdo získá nadvládu nad celým bohatstvím ostrova. Vesničky se rozrůstají v města, další vesničky jsou zakládány a všude panuje čilý ruch. Která ze stran vybuduje největší armádu? Která získá největší vliv na zbytek území? Nechť lepší stratég zvítězí...

Ve hře Osadníci z Katanu hráči představují vůdce různých skupin osadníků, které se právě vylodily na dosud neosídleném ostrově. Jejich cílem je co nejrychleji vybudovat prosperující říši.

Na začátku hry hráči rozloží náhodně herní plochu a každý z nich v pořadí určeném hody kostkou rozmístí své první vesničky a cesty mezi nimi. Ve svém tahu pak každý hráč hodem kostkami určí, kdo a jaké suroviny získává. Těch je pak využíváno při rozšiřování říše na výstavbu vesnic a jejich povyšování na města, na prodlužování cest, trénování rytířů. A pokud je některé ze surovin nedostatek, je možné využít směnného obchodu s protihráči. Navíc, aby suroviny bylo ještě obtížnější získat, řádí na ostrově zloděj. Toho může občas některý z hráčů využít ke škození svým konkurentům.

Vítězem se stává ten, jehož říše dosáhne předem stanoveného bodového ohodnocení jako první. Vesnička je za bod, město za dva. Kdo má nejdelší cestu či největší armádu, získává další body.

Osadníci z Katanu jsou často řazeni do skupiny takzvaných entry her, které jsou vhodné pro hráče, kteří nemají s hraním deskových her mnoho zkušeností a neví, co od nich mohou čekat.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Marty

:D
Určitě bych jako společenskou hru nazval toto: https://questerland.cz/

31.8.2018 16:22:43

Vybíráme z Bazaru

Ztracený ostrov Arnak + Velitelé + Insert CZ
Ztracený ostrov Arnak + Velitelé + Insert CZ
Akt. cena: 710 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas